pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 19, 2017 6:05 pm Lees verder →

Wat verdient de gemiddelde Ndderlander?

Roerdalen – De politiek heeft het altijd maar over een modaal inkomen, dat er dan weer net wel of net niet op achteruit gaat als er weer bezuinigd wordt. Maar hoe hoog is dat modale inkomen eigenlijk? Plus online meldt dit.
Jan Modaal staat op dit moment voor €36.500 euro op de loonlijst van de politiek. Per maand is dat bruto €2.808 en netto ongeveer €2.021. (cijfers september 2016)

Het karakter Jan Modaal stamt al uit 1968, toen het kabinet De Jong het Centraal Planbureau (CPB) voor het eerst vroeg te berekenen hoe het financieel beleid zou uitwerken op lage en hogere inkomens. Jan Modaal stond model voor een kostwinner van een gezin met twee kinderen, met een salaris dat in Nederland het meest verdiend werd. Vandaag de dag wordt het figuur ‘Jan Modaal’ nog altijd veel gebruikt; hebben bepaalde politieke maatregelen negatief effect op de koopkracht van Jan Modaal, dan wordt er veelal actie ondernomen en worden de maatregelen aangepast.
Maar ondanks dat de politiek het woord modaal nog graag in de mond neemt, moet je je afvragen of mensen zich in deze term nog wel herkennen. Binnen een groter huishouden zijn er niet meer zoveel alleenverdieners. In het merendeel van de moderne gezinnen komt anderhalf salaris binnen, omdat de partner ook enkele dagen per week een betaalde baan heeft. Bovendien, zo zegt het CPB, is Jan Modaal niet erg met z´n tijd mee gegaan. Hij heeft geen hypotheek of huursubsidie, zodat bezuinigingen op die gebieden niet meegenomen worden in de berekening van zijn koopkracht. Bovendien is hij een statische figuur. Zijn kinderen worden maar niet groter, gaan nooit het huis uit, hetgeen de inkomenspositie van een huishouden ook danig kan veranderen.
Er zijn tegenwoordig zoveel facetten die een inkomen van een huishouden bepalen, dat mensen zich niet meer in algemene beelden herkennen. Degenen die een beter beeld willen hebben van hoe hun koopkracht zich ontwikkelt, kunnen het beste naar de website van budgetinstituut Nibud gaan. Daar staat een koopkrachtberekenaar, die berekent wat voor koopkrachtverandering u de komende tijd te wachten staat, met welke gezinsamenstelling.Posted in: algemeen, roerdalen