Weekend: heerlijk recept voo een nagerecht: Excluxieve Roerdal Journaal Rumpudding
Roerdalen – Een heerlijk recept voo een nagerecht: Excluxieve Roerdal Journaal Rumpudding
Neem 1 liter melk en 2 pakjes roompudding (Dr Oetker)
Kook deze pudding en laat hem helemaal koud worden (dit kan al een dag tevoren- pudding direct na koken afdekken met folie om vel-vorming te voorkomen}
Met de mixer de pudding geheel glad kloppen
Neem 0,35 tot 0,4 liter slagroom en klop deze in een aparte kom
Neem 3 of 4 eetlepels rum (of misschien meer naar smaak….) en roer deze door de pudding, zodat hij niet zichtbaar meer is
Spatel vervolgens de room luchtig door de pudding met rum
Garneer met gesnipperde puur chocolade en vervolgens koel bewaren
Klaar is kees: rumpudding pas
enkele uren tevoren maken: anders kans op schiften van de rumde pudding met room
Smakelijk