pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 13, 2014 10:48 am Lees verder →

Weer hennepkwekerijen opgerold, nu o.a. Vlodrop en Echt

Siebengewald / Echt / Vlodrop – De politie heeft woensdag op een drietal plaatsen hennepkwekerijen opgerold, waarbij geen aanhoudingen zijn verricht. Het betreft drie aparte onderzoeken naar hennepteelt.

Siebengewald
De politie heeft woensdagochtend in een schuur achter een woning aan de Beltweg een hennepplantage aangetroffen. De kwekerij bestond uit 1.000 planten, die in twee ruimtes stonden. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme melding. Er was sprake van diefstal van stroom. Er is niemand aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Echt
Door een Meld Misdaad Anoniem (MMA) melding stuitte de politie op een hennepkwekerij in een loods aan de Peijerstraat. In de loods stond een schaftkeet met daarin een luik, welke de doorgang was naar een verborgen kelderruimte met bijna 1.000 hennepplanten. Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal stroom. De planten en apparatuur worden in beslaggenomen en nader onderzoek is ingesteld.

Vlodrop
Woensdagochtend werden in twee ruimtes van een woning aan de Kruisweg door agenten ruim 200 restanten van een hennepplantage aangetroffen. Daarnaast werden 350 stekjes die nieuw gepoot waren in beslaggenomen. Via een MMA melding kwam de politie hierbij uit. De stroom werd afgetapt. Ook in deze zaak zal nader onderzoek worden ingesteld, er is geen aanhouding verricht.

De drie acties hebben vooralsnog geen verband met elkaar.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur.
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
Constant zoemend of ronkend geluid.
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan de speciale pagina op politie.nlPosted in: politie