pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 30, 2012 10:01 am Lees verder →

Weer natuur-ontdekking na bijzondere paddestoel op Meinweg, nu bijzondere bij in Bemelen

Roerdalen – In Bemelen , vlakbij Maastricht, zijn maar liefst 26 verschillende bijensoorten ontdekt. Eerder meldden we hier vorige week de ontdekking van een bijzondere paddenstoel op de Meinweg.
De ontdekking van de Bemelense bijen blijkt uit onderzoek van de stichting Bargerveen. Deze stichting ontwikkelt ecologische kennis met als doel om problemen in natuurbeheer en natuurherstel op te lossen. Een benadering op basis van ecosystemen staat hierin centraal; relaties tussen soorten en hun leefomgeving zijn hiervoor de basis. Deze aanpak passen wij toe in verschilende landschappen, waarbij speciale aandacht wordt gegeven aan het herstel van fauna diversiteit.
Vijf van die soorten staan op de ‘Rode Lijst’ van bedreigde diersoorten. De meest zeldzame is de vierbandgroefbij die voor laatst in Nederland in 1954 werd gezien.
Vogens Limburg Landschap, zijn met name de graslanden met hun kale steilwanden een belangrijke nestplaats voor veel soorten, vandaar het plan om nPieuwe steilwanden aan te leggen om meer bijen(soorten) te lokken.Posted in: roerdalen