By februari 9, 2014 10:23 am Lees verder →

Weer samenwerking wielerploeg en Limburg

Roerdalen/Maastricht – Team Giant – Shimano en de Nederlandse Provincie Limburg gaan samenwerken aan een gezamenlijk project genaamd de Limburg Cycling Academy. De doelstelling van de Limburg Cycling Academy is om Limburg verder te ontwikkelen tot een internationale top(sport) trainingsregio. Door te investeren in de (wieler)sportinfrastructuur in Limburg ontstaat er een gunstig klimaat voor de ontwikkeling van nationaal en internationaal talent.

Limburg is als wielerprovincie bij uitstek geschikt voor trainingen en wedstrijden en is een gevestigde naam in de wielerwereld. Het is al jaren de thuisbasis van de WorldTour-klassieker Amstel Gold Race en maar liefst zes keer vonden in Limburg de wereldkampioenschappen wielrennen plaats. De laatste keer in 2012.

Team Giant- Shimano zal haar internationale renners huisvesten in Sportzone Limburg in Sittard en profiteren van topkwaliteit huisvesting, onderwijs, innovaties en trainingsfaciliteiten.
Naast Team Giant – Shimano heeft ook de Amerikaanse wielrenbond, USA Cycling, een Europese basis in de Limburgse Sportzone. De eerste vruchten van die samenwerking zijn inmiddels geplukt. Het Amerikaanse talent Lawson Craddock is gecontracteerd door de wielerploeg van teammanager Iwan Spekenbrink.

Lokale bevolking
“Om een ​​team te bouwen, moet je investeren in de ontwikkeling van individuele sporters”, zegt Iwan Spekenbrink. “Het is onze visie om onze renners intensief te begeleiden met behulp van moderne faciliteiten. De Limburgse Cycling Academy is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van het wielrennen. Uitstekende faciliteiten zijn geconcentreerd in een gebied dat perfect is om te fietsen en waar de sport populair is en wordt omarmd door de lokale bevolking.”

Wielerambities
De Provincie Limburg zal op haar beurt gebruikmaken van de expertise van Team Giant – Shimano om het hun wielerambities verder te ontwikkelen.
Een ander belangrijk onderdeel van de samenwerking is de ontwikkeling van de geplande Technodrome waar momenteel een haalbaarheidsonderzoek voor wordt uitgevoerd. Sportgedeputeerde Noël Lebens: “Door de vestiging van wielerploegen in Limburg komen er steeds meer potentiele gebruikers van het beoogde Technodrome. Een ambitie wordt werkelijkheid.Posted in: roerdalen