pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 5, 2014 5:55 pm Lees verder →

Weer tegenslag M-Limburg: Clauscentrale Maasbracht definitief dicht per 1 juli

Maasbracht – Weer een tegenslag voor Midden-Limburg : De Clauscentrale in Maasbracht gaat dicht nadat ze enkele jaren geleden voor vele miljoenen is aangepast. De gasgestookte centrale kan de concurrentie met andere energie-opwekkers niet meer aan. Bij de centrale werken enkele tientallen mensen.

Het persbericht over de sluiting luidt:
Marktomstandigheden leiden tot mottenballen gasgestookte centrale Claus C
RWE Generation heeft besloten om de gas- en stoomturbine-centrale Claus C in het Nederlandse Maasbracht op 1 juli te mottenballen. Vanaf dat moment staat de installatie niet meer ter beschikking van de elektriciteitsmarkt.
Overcapaciteit op Nederlandse elektriciteitsnet
Een beperkt aantal draaiuren in combinatie met zeer lage groothandelsprijzen bieden geen mogelijkheden voor een economisch rendabele bedrijfsvoering. Dit is vooral een gevolg van de impact van de Duitse energietransitie op de Nederlandse markt. Door een grote toename van hernieuwbare energie uit Duitsland ontstaat overcapaciteit op het Nederlandse elektriciteitsnet. Daarom is besloten om de installatie voorlopig uit bedrijf te halen. Mottenballen wil zeggen dat de centrale Claus C voorlopig wordt stilgezet.
Rol in Europese energievoorziening
De besluitvorming met betrekking tot Claus C betekent dat er vanaf 1 juli 2014 geen energieproductie meer plaatsvindt op de centrale in Maasbracht totdat dit weer economisch rendabel is binnen het politieke en economische kader. RWE verwacht dat naast kolencentrales hoog efficiënte gasgestookte centrales een belangrijke rol zullen spelen in een betaalbare, beschikbare en duurzame energievoorziening van Europa. Uit de gunstige ligging dicht bij de Belgische grens zouden nieuwe kansen voor Claus C kunnen voortvloeien.
Over de Clauscentrale
De Clauscentrale bestaat uit twee eenheden, Claus A en Claus C, die samen zo’n 2 miljoen huishoudens van stroom kunnen voorzien. In 2012 opende Essent de gemoderniseerde eenheid C, die beschikt over een vermogen van ruim 1.300 Megawatt. Claus C behoort met een rendement van bijna 60 procent tot de modernste in zijn soort. Daarnaast heeft Claus C flexibele eigenschappen, waardoor het vermogen snel kan worden aangepast aan de Nederlandse energievraag. Eenheid A van de Clauscentrale werd al aan het begin van vorig jaar gemottenbald.
Over RWE Generation
Sinds 1 januari 2013 is RWE Generation SE het productiebedrijf van de RWE Groep. Het bedrijf bundelt de productie-eenheden en technische expertise van RWE Power inDuitsland, RWE Essent in Nederland en RWE npower in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft ongeveer 17.000 medewerkers en meer dan 40 GW aanopwekkingscapaciteit voor energie.Posted in: Geen categorie