By februari 13, 2012 10:15 am Lees verder →

Weeralarm naar code geel: 111 aanrijdingen in Z Holland en pas wel op voor plaatselijke gladheid, ook in Limburg

Roerdalen – Het weeralarm dat het KNMI maandagochtend voor het hele land afgaf is afgezwakt naar code geel. Het kan nog wel plaatselijk glad zijn, waarschuwt het KNMI. Ook in Limburg Het weeralarm werd even na 10.00 uur beëindigd.

Het aantal ongelukken in de spits viel volgens de Verkeersinformatiedienst relatief mee. Medn telde in de ochtendspits veertig aanrijdingen op de snelwegen. Het waren er meer dan op een normale maandag, maar gezien het weer mogen we niet klagen. De afgelopen nacht waren er alleen al in Zuid-Holland 111 aanrijdingen.

Op het hoogtepunt rond 08.15 uur stond er 429 kilometer file, terwijl normaal een piek van 225 kilometer wordt bereikt. Daarmee kan worden gesproken van een zeer zware ochtendspits. Daarna nam de filelengte snel af. Ook de gladheid neemt volgens de VID snel af. “Het wordt warmer en het zout wordt nu goed ingereden.”

Op veel snelwegen werd op de matrixborden een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur aangegeven. Enige tijd gold die limiet op alle snelwegen in Zuid-Holland.. Inmiddels zijn er geen problemen meer op de snelwegen.

Ten zuiden van Rotterdam en rond Arnhem viel neerslag op een bevroren wegdek, waardoor het erg glad werd. Rond Nijmegen was sprake van zeer dichte mist.Posted in: roerdalen