pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 27, 2011 11:14 am Lees verder →

Wetenswaardig: De groeilanden van de toekomst zijn….

Roerdalen – Op Bussinesscompleet.nl een blik in de toekomst, die best de moeite waard is. Zeker als kleine belegers eens belggingsfondsen of aandelen willen kopen en niet goed weten of advies krijgen welke landen tot de groeilanden gerekend mogen worden: Hier zijn ze volgens diverse deskundigen: de zg CIVETS-landen: Colombia, Indonesië, Vietnam, Egypte, Turkije en Zuid-Afrika (CIVETS is de afkorting van de eerste letters) Zij volgen als het ware Brazilië, Rusland, India en China, oftewel de BRIC-landen, op. De laatste 4 zijn de landen waar het om draaide in het afgelopen decennium. Maar economen kijken al verder. Want het zwaartepunt van de groei zou in het komende decennium wel eens in andere landen kunnen liggen. Dat zijn de CIVETS-landen.

BRIC
In 2001 dook het BRIC-concept voor het eerst op in een analyse van Goldman Sachs. BRIC verwijst naar de 4 belangrijkste opkomende economieën volgens die analyse: Brazilië, Rusland, India en China. De analyse is een geesteskind van Jim O’Neill, de Britse chief economist van de Amerikaanse zakenbank. O’Neill schoot in de roos met zijn analyse. De afkorting BRIC is een wereldwijd begrip geworden en inderdaad maken deze vier landen het afgelopen decennium een forse economische groei door.

Nieuwe analyse
Sinds 2009 is er een nieuwe analyse die snel aan invloed wint. Deze analyse noemt een aantal landen die de rol van de BRIC-landen over zouden kunnen nemen. Het gaat om landen die nu nog tot de Derde Wereld behoren, maar die een glanzende toekomst tegemoet zouden gaan. De CIVETS landen!

CIVETS
De term CIVETS staat net als BRIC voor een groep landen. Hij is eind 2009 bedacht door Robert Ward, Global Financing Director van de Economist Intelligence Unit en wordt gesteund door onder meer HSBC. De term staat voor Colombia, Indonesië, Vietnam, Egypte, Turkije en Zuid-Afrika. De landen zijn geselecteerd vanwege hun dynamische en diverse economie en een jonge en groeiende bevolking.Posted in: roerdalen