pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 6, 2011 12:38 pm Lees verder →

Wetenswaardig: Laat je niet afleiden achter het stuur…

Roerdalen – Achter het stuur twee dingen tegelijk doen blijkt voor veel automobilisten lastig. Vooral het gebruik van elektronische apparatuur (telefoneren, bedienen van navigatie en dvd/tv kijken) zorgt voor minder concentratie op het verkeer. Dat kan gevaar opleveren voor de bestuurder en andere weggebruikers.

Uit onderzoek blijkt dat afgeleide automobilisten belangrijke informatie langs de weg missen (zoals verkeersborden en stoplichten) en dat hun rijprestaties verslechteren. Ze reageren een stuk trager. Bellende automobilisten beginnen bijvoorbeeld zo’n 0,25 seconde later met remmen. Dat betekent bij 100 km/uur 7 meter extra remweg en bij 50 km 3,5 meter. Dat kan het verschil zijn tussen tijdig stilstaan of inrijden op een file. Of een botsing met een overstekend kind. Afgeleide bestuurders hebben de auto ook minder onder controle. Ze slingeren vaker, houden onvoldoende afstand en vertonen onregelmatig snelheidsgedrag (soms te hard, soms erg langzaam).

Voorkomen van afleiding
Het beste voor de verkeersveiligheid is om tijdens het rijden niet te telefoneren of de navigatie te bedienen. Als je belt, doe het dan sowieso handsfree. Want het is al sinds 2002 verboden achter het stuur een telefoon vast te houden of tussen oor en schouder te klemmen. De politie controleert daar scherp op en de boete is niet mals: 160 Euro.

Om de veiligheidsrisico’s te beperken is het belangrijk verantwoord om te gaan met elektronische apparatuur tijdens het rijden. De volgende tips kunnen daarbij helpen.

Navigatieapparatuur
• Stel de navigatie in voordat je wegrijdt.
• Zorg voor een regelmatige update.
• Onderweg een andere bestemming invoeren? Zoek een parkeerplaats.

Handsfree bellen
• Bel alleen als het echt noodzakelijk is en hou het gesprek zo
kort mogelijk.
• Hou er rekening mee dat je trager reageert als je belt.
• Vraag of het gesprek op een ander tijdstip kan plaats vinden.
Het beste blijft om de telefoon tijdens het rijden uit te zetten of op de voicemail.

Laat je niet afleiden en hou je aandacht bij de weg.
Daar kun je mee thuiskomen.
Meer weten? Kijk op www.laatjenietafleiden.nlPosted in: politie, roerdalen