pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 24, 2011 6:09 am Lees verder →

Wetenswaardig: Rookvrije schoolpleinen: ook in deze regio mogelijk

Roerdalen – – Clean Air Nederland vraagt vandaag aandacht voor rookvrije schoolpleinen. Dit doen zij tijdens het uitreiken van de prijs voor ‘Niet roker van het jaar 2011’. Die eer valt te beurt aan de heer Veenstra, rector van het Comenius College uit Hilversum. Hij heeft het goede voorbeeld al gegeven door een rookvrij schoolplein te realiseren. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt in het kader van wereld-niet-roken-dag, op dinsdag 31 mei. Dan wordt wereldwijd aandacht besteed aan initiatieven om te voorkómen dat mensen gaan roken.
De prijs wordt uitgereikt door Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid voor de PVDA.
Bouwmeestera roept minister Schippers van VWS, die in januari van dit jaar heeft aangekondigd rookvrije schoolpleinen te willen realiseren, op om nu ook daadwerkelijk maatregelen te nemen om het roken op schoolpleinen voorgoed uit te bannen.
Recent onderzoek van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) wijst uit dat 80 procent van de schoolpleinen in het voortgezet onderwijs niet rookvrij zijn (in 2008 was dit nog 67%). Deze situatie leidt tot steeds meer rokende kinderen.
Diverse onderwijsbonden steunen de vraag naar rookvrije schoolpleinen, zoals de Besturenraad, de Algemene Vereniging Schoolleiders, de Bond Katholiek Primair Onderwijs, de Bond Katholieke Beroeps- en Voortgezet Onderwijs en het CNV Onderwijs.
Rookvrije schoolpleinen dragen sterk bij aan het voorkómen dat kinderen gaan roken, omdat ze geen voorbeelden van medeleerlingen kunnen volgen. Clean Air Nederland roept alle schoolbesturen van scholen in het voortgezet onderwijs op om mee te werken aan het op korte termijn realiseren ervan
De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 30 mei om 11.30 uur in het Comenius College aan de Bisonlaan 1 in Hilversum.Posted in: roerdalen