pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 11, 2012 2:38 pm Lees verder →

Wetenswaardig: Sparen voor kind afgestraft; wie stelt vragen aan VVD-er Weekers (uit Weert)….

Roerdalen – Wie sparende kinderen heeft of zelf een extraatje aanlegt voor de kinderen, wordt hard afgestraft door de Belastingdienst. Dat constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. Sinds 2012 mogen vader en moeder hiervoor geen extra aftrek meer rekenen bij de vermogensbelasting. “Je zou verwachten dat de overheid sparen voor kinderen juist wil stimuleren, maar met dit nieuwe beleid is dus het tegenovergestelde het geval”, concludeert Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.
Tot voor kort mochten ouders bovenop hun heffingsvrije vermogen per kind onder de 18 jaar een bedrag van 2.779 euro (2011) tellen. Dit was met name bedoeld om het kleine beetje spaargeld dat werd opgebouwd door de kinderen, niet te belasten. Sinds 1 januari 2012 is deze toeslag voor kinderen echter afgeschaft.
Vraag van redactie Roerdal Journaal: welke politicus zal hierop dmv kamervragen een stokje voor kunnen en willen steken en de Limburgse staatssecretaris Weekers (VVD) op andere gedachten (daden) kunnen brengen?Of moeten die stemmen ook weer naar andere politie partijen gaan, meneer Weekers?, zo vraagt redactie RJ zich onderhand af…

De site van Spaarrente.nl (bron van dit artikel) vervolgt:

Veel ouders willen graag een spaarpotje aanleggen voor als hun kinderen later gaan studeren of een huis gaan kopen. Met name omdat het voor jonge mensen steeds lastiger wordt om een hypotheek af te sluiten. Ook op de studiefinanciering wordt de laatste tijd flink bezuinigd. Wat veel ouders echter niet weten, is dat het spaargeld van hun kinderen vanaf 2012 geheel bij hun eigen vermogen wordt opgeteld. Als ze hierdoor dus boven het heffingvrij vermogen van 21.139 euro (2012) uitkomen, moeten ze 1,2 procent vermogensbelasting betalen over het spaargeld van hun kinderen.

“Hierdoor wordt al het spaargeld dat je als ouder opbouwt voor je kind dus voortaan direct bij je vermogen opgeteld”, zegt Amanda Bulthuis. “Dat is extra vreemd, omdat de overheid juist zou moeten stimuleren dat ouders zelf sparen voor bijvoorbeeld de studie van hun kind. Dit leidt immers tot minder kosten voor de schatkist. Maar in plaats van dit te stimuleren, wordt de ouder die zelf voor zijn kind iets wil opbouwen, hard afgestraft.”Posted in: politie, roerdalen