porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 29, 2011 6:30 am Lees verder →

Wetenswaardig: wat kun je tegen reisziekte doen?

Roerdalen – Een aantal medische verhalen de komende tijd via www.roerdaljournaal.nl Vandaag de eerste aflevering en elke avond volgen er de komende dagen meer:

Wat is reisziekte
Achteruitrijden in een bus. Een oversteek per boot. Zulke onregelmatige of ritmische bewegingen kunnen reisziekte veroorzaken.

De verklaring voor reisziekte is dat je je door de bewegingen niet meer met je ogen kunt oriënteren op de horizon. Het evenwichtsorgaan geeft dan impulsen aan het braakcentrum in de hersenen. Het gevolg is misselijkheid en soms braken, bleek zien en zweten. Reisziekte komt het meeste voor bij kinderen, met name in de leeftijd tussen twee en tien jaar.
Terug naar boven
Wat kunt u zelf doen aan reisziekte
Met de volgende voorzorgsmaatregelen kunt u reisziekte vaak voorkomen.
Eet een lichte maaltijd voor het vertrek.
Laat kinderen tijdens een autorit uit het raam kijken.
Rijd niet achteruit in trein, bus of tram.
Lees of puzzel niet tijdens het rijden.
Ga bij een bootreis liefst in de frisse buitenlucht zitten. Het beste is een plaats midden op het achterdek.
Kies in een vliegtuig bij voorkeur een plaats in de buurt van de vleugels.
Terug naar boven
Wat kan de apotheker voor u doen?
Het kan gebeuren dat u of uw kind ondanks voorzorgsmaatregelen last houdt van reisziekte. Uw apotheek heeft een aantal middelen om dit te voorkomen.
Gaat u op reis en bent u binnen vier uur op de plaats van bestemming, dan is een middel met cyclizine een prima keuze.
Duurt de reis langer dan vier uur, dan kunt u het beste een middel met meclozine of cinnarizine kiezen.
Cyclizine, meclozine en cinnarizine hebben het nadeel dat je er suf van wordt. Zoekt u een middel dat niet versuft, dan kunt u gemberpoeder proberen of kauwen op verse gemberwortel.
Cyclizine en meclozine kunnen zonder bezwaar worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Gemberpoeder kan bij zwangerschap en borstvoeding zonder bezwaar worden gebruikt.

Middelen tegen reisziekte kunnen reisziekte alleen voorkomen als u ze enige tijd voor uw vertrek inneemt. Bij lange bootreizen hoeft u ze alleen de eerste dagen te slikken. Uw lichaam raakt namelijk na enkele dagen gewend aan de lichte schommeling van de boot. Bij ruw weer kunnen de verschijnselen terugkomen. U kunt dan het beste meteen een zetpil met cyclizine inbrengen.

In welke gevallen kunt u beter naar de huisarts gaan?
Het is niet nodig om met klachten over reisziekte naar de huisarts te gaan.

Welke geneesmiddelen kunnen worden gebruikt bij reisziekte?
Antihistaminica
Antihistaminica zijn middelen tegen allergie. Daarnaast blokkeren antihistaminica de prikkeling van het braakcentrum. Hierdoor nemen misselijkheid en braakneigingen af. Voorbeelden zijn cinnarizine, cinnarizine in combinatie met chloorcyclizine, cyclizine, meclozine en promethazine.

Scopolamine
Scopolamine kan symptomen van reisziekte, bijvoorbeeld misselijkheid en braken, voorkomen. Het is verkrijgbaar in pleisters.
Terug naar boven
Deze tekst is geschreven door het Wetenschappelijk Instituut van de KNMP. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.Posted in: roerdalen