By oktober 29, 2012 11:53 am Lees verder →

Wie doet mee: Zaterdag 3 nov Natuurwerkdag Duitsland-Nederland in Duits meinweggebied

Roerdalen/Meinweg – Op zaterdag 3 november wordt de Duits-Nederlandse Natuurwerkdag georganiseerd. Elk jaar helpen Duitse en Nederlandse vrijwilligers met het opknappen van natuurgebieden in het Grenspark Maas-Swalm-Nette.

Iedereen, zowel jong als oud, kan meedoen aan deze gezellige activiteit. Helpt u ook een handje mee in de natuur?

Dit jaar vindt de actie plaats in de Ritzroder Duinen op de Duitse Meinweg bij Arsbeck. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze dag. Er zullen jonge dennen en Amerikaanse vogelkers worden verwijderd om de leefgebieden van de boomleeuwerik en de heikikker te behouden.

Het belooft een gezellige dag te worden waarbij Nederlanders en Duitsers, zowel jong als oud, elkaar ontmoeten. De benodigde handwerktuigen worden ter beschikking gesteld. Wel moet u zelf zorgen voor stevige kleren en schoeisel. In de middag is er soep met broodjes uit de veldkeuken.

Ritzroder Duinen
De Ritzroder Duinen liggen midden in het Duitse Meinweggebied en zijn in de ijstijd ontstaan. Ooit waaiden westenwinden het zand uit het droog liggende Maasdal naar het oosten tegen de stijlranden, waar ze als duinen bleven liggen. Nu liggen deze duinen midden in het bos. Sinds 2003 is het een beschermd natuurgebied en sinds 2005 worden de duinen weer als heidegebied beheerd.

Meer informatie
De actie wordt georganiseerd door de NABU Naturschutzstation Wildenrath, het Staatsbosbeheer en het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette. Om 9.30 uur ontmoeten de deelnemers elkaar bij de parkeerplaats voor wandelaars aan de Heiderstrassse (B 221) ten noorden van Wegberg-Arsbeck. De activiteit duurt tot ongeveer 14.00 uur.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 31 oktober aanmelden bij Silke Weich van het Grenspark Maas-Swalm-Nette, telefoon: (0475) 386 492 of e-mail: [email protected] Ook via de website www.natuurwerkdag.nl (zoeken naar locatie Ritzeroder Dünen) kunt u zich aanmeldenPosted in: roerdalen