pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 5, 2016 2:07 pm Lees verder →

Wie was eigenlijk Sinderhannes (deel 1)

Roermond – Vanaf deze week regelmatig en stukje over Schinderhannes op de site .
Zij laten je kennis maken met de schrijver, Emile Seipgens. Daarna vertellen ze je meer over de Opera Bouffe en over de voorstelling in 2017. emile-seipgens)
Wie is die Emile Seipgens eigenlijk, de schrijver van Schinderhannes?

Hij werd op 16 augustus 1837 geboren in de Jesuïtenstraat in het centrum van Roermond. Daar had zijn vader een goedlopende bierbrouwerij. Toen Emile 14 jaar was, ging hij naar Rolduc in Kerkrade. Drie jaar later kwam ie weer terug naar Roermond om hier aan het Bisschoppelijk College verder te studeren.

Zijn vader wilde dat Emile priester werd en toen bleek dat dat ‘m niet ging worden, probeerde hij zijn zoon nog aan een degelijke baan, bij een notariskantoor te helpen. Ook dat duurde niet lang, zodat papa Seipgens in 1856 uiteindelijk besloot zoonlief aan het werk te zetten in zijn eigen bierbrouwerij. Geen priester, geen notaris maar bierbrouwer, dat leek de toekomst voor Emile Seipgens.

In zijn vrije tijd had Emile hele andere bezigheden. Vanaf zijn vijftiende schreef hij al gedichten. Samen met een paar vrienden had hij in Roermond schrijfclub “De Lelie” opgericht. Die werd dikdoenerig ook wel “Letterkundig Genootschap” genoemd. Het leek daardoor alsof er geweldige literatuur uit de pennen vloeide. Dat was zeker niet zo, maar als bierbrouwer en hobby-schrijver, had Seipgens toch wel aardig wat aanzien in de stad.Posted in: roermond