pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 18, 2015 2:02 pm Lees verder →

Wielrennen: Oud-wereldkampioen Criquielion overleden aan hersenbloeding

Roerdalen – Voormalig wereldkampioen wielrennen Claude Criquielion is overleden aan de gevolgen van een ernstige hersenbloeding. Hij werd 58 jaar

Criquielion werd midden in de nacht van zondag op maandag getroffen door een zwaar herseninfarct en onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis van Aalst.Ook in Lessen reageerde men geschokt. Daar zetelde Criquielion al sinds 2006 voor de MR als schepen (= wethouder). Politicus zijn van en voor het volk was de nieuwe roeping van de man die vooral in de wereld bekend staat als de renner die in Ronse 1988 een tweede keer wereldkampioen had moeten worden.

Wereldkampioen

De Henegouwer was in 1984 wereldkampioen geworden in Montjuic in Barcelona, maar door niet te winnen in Ronse werd hij nóg populairder. In eigen Wallonië was hij veruit de bekendste renner van de tweede helft van de twintigste eeuw. Alleen de Ardennees Philippe Gilbert overvleugelde hem het afgelopen decennium.

Hij werd vijfde in de Tour van 1986, maar behaalde een jaar later de overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Hij was als renner een man van alle terreinen.

Zijn eeuwige tegenstanders waren vooral zijn Ierse goede vriend Sean Kelly en de Italiaan Moreno Argentin die ervoor zorgde dat hij nooit Luik-Bastenaken-Luik won. Dat was het enige grote gat in een palmares die naast de Belgische titel ook vijf plaatsen in de top tien van de Tour bevatte.

In 2000 werd hij vijf jaar lang ploegleider bij Lotto, waar hij ook in 1991 zijn carrière als renner was geëindigd. Na vijf jaar was er geen plaats meer voor hem. Hij trok nog enkele seizoenen naar de Landbouwkredietploeg van Gérard Bulens, maar dan al werd duidelijk dat zijn nieuwe roeping de politiek was van Lessen. Zaterdagavond nog ging hij nietsvermoedend uiteten terwijl er bij hem thuis werd ingebroken.Zondag kreeg hij de hersenattaq.

Criq werd niet altijd door het leven verwend. Hij verloor zijn vader op zeventienjarige leeftijd en droeg met zijn vrouw Linda zorg over hun gehandicapte zoon Bertrand, samen met diens zus Elodie en broer Mathieu die een tijdje prof was. Net als zijn neef Sébastien Demarbaix over wie hij zich ontfermde toen diens vader vroeg stierf.Posted in: roerdalen