pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 28, 2016 1:19 pm Lees verder →

Wielrenner Demoitte bij val en motorrijder-botsing overleg; peloton is ontsteld en boos

Roerdalen – Er heerst grote verslagenheid en tegelijkertijd grote boosheid in het wielerpeleton der professionals.
Net als vele (ex-)renners en ploegleiders reageert ook de Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB) verslagen op het overlijden van Antoine Demoitié als gevolg van een botsing met een motorrijder in het peloton.
“De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond deelt in het verdriet van de familie, vrienden en de ploeg van Antoine Demoitié, die overleed aan de gevolgen van een dramatisch ongeval tijdens Gent-Wevelgem. Wij wensen de nabestaanden alle sterkte toe bij de verwerking van deze tragische gebeurtenis”, luidt het in een verklaring op de website van de KBWB.

Demoitié verloor het leven nadat de 25-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert zondag in Gent-Wevelgem viel en daarna werd aangereden door een motorrijder. Die laatste treft overigens geen schuld voor het dramatische ongeval, zo stelt Wanty-Groupe Gobertwoordvoerster José Been in verschillende media. De motorrijder, die naar verluidt erg ervaren is en achter de groep reed, probeerde na de val te remmen waarna de motor op het hoofd van de onfortuinlijke Demoitié zou zijn gevallen.

Er is dus geen vergelijking mogelijk met wat bijvoorbeeld Stig Broeckx vorige maand overkwam in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Lotto-Soudalrenner werd omvergereden door een voorbijstekende en onvoorzichtige motorrijder. Peter Sagan deelde hetzelfde lot in de Vuelta 2015.

Niettemin roepen meerdere renners, onder wie Alberto Contador, via Twitter op tot actie tegen de (vele) motorrijders die het peloton begeleiden in de koers. “Er is NU gebrek aan controle”, stelt ‘El Pistolero’.

“Moeten er tragische dingen gebeuren vooraleer er verandering plaatsvindt”, vraagt Michael Rogers zich af. “Alsjeblieft, UCI en CPA (de rennersberoepsverening, nvdr.), jullie renners hebben jullie nodig.”

Etixx-Quick Step-renner Dan Martin erkent de noodzaak om motorrijders in koers te hebben, maar stelt hun gedrag in vraag. “Het peloton passeren in afdalingen of op cruciale momenten in een wedstrijd, wanneer de snelheid hoog is en er wordt gestreden voor posities, is niet veilig”, aldus de ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.Posted in: algemeen, roerdalen