pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 31, 2012 5:02 pm Lees verder →

Wietpas van de baan: maar geen buitenlandse wiet-toeristen welkom

Roerdalen – De wietpas wordt geschrapt. Dat staat in het gepresenteerde regeerakkoord dat VVD en PvdA hebben gesloten.

Klanten van coffeeshops moeten wel hun identiteitsbewijs of verblijfsvergunning en een uittreksel uit het bevolkingsregister kunnen tonen. De klantenregistratie in de administratie van de coffeeshops is daarmee van de baan. Dit betekent overigens niet dat buitenlandse toeristen weer welkom zijn, integendeel.

De wietpas zou op 1 januari landelijk worden ingevoerd. Veel steden hadden gepleit voor uitstel of afstel. Grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zeiden er niets in te zien. Voor een aantal grotere Limburgse gemeenten, waar de wietpas alweer enige tijd is ingevoerd, gold dat evenzeer. Maar weinig burgemeesters zaten op die wietpas te wachten, omdat invoering daarvan inderdaad leidde tot wat men al vreesde: toename van de straathandel, met alle overlast van dien.

Nu de registratie van in Nederland woonachtige gebruikers niet meer plaats hoeft te vinden zal de straathandel inderdaad wel wat afnemen en zullen de coffeeshops een flink deel van hun klandizie weer zien terugkeren. Maar met name in de grensstreek en in de grote steden elders in het land zullen straatdealers hun handel ongetwijfeld blijven voortzetten en buitenlandse toeristen van softdrugs voorzien.

In het regeerakkoord staat verder dat het gehalte aan werkzame stoffen in softdrugs aan een maximum wordt gebonden, zoals al eerder aangekondigd. Het nieuwe kabinet wil drugstoerisme en georganiseerde drugsmisdaad hard blijven aanpakken.Posted in: roerdalen