pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 25, 2012 1:39 pm Lees verder →

Wietpas vervalt, aanpak overlast coffeeshops – ook M-Limburg – gaat door

Roerdalen – Minister Opstelten wil samen met gemeenten de aanpak van overlastgevende coffeeshops doorzetten. Een van de voorgenomen maatregelen, het landelijk invoeren van de wietpas, gaat niet door.

Vanaf dinsdag 20 november vervalt de ‘wietpas’. De minister vindt het doorvoeren van het besloten-clubcriterium niet meer nodig. In Limburg, Noord-Brabant en Zeeland bestond veel weerstand tegen het lid worden van een coffeeshop. Op straat ontstond overlast door illegale handel.

Legitimeren
Wel voeren gemeenten in het hele land vanaf 1 januari 2013 het ingezetenencriterium in. Dit houdt in dat coffeeshophouders alleen nog wiet verkopen aan meerderjarige personen die kunnen bewijzen ingezetenen van Nederland zijn. Klanten kunnen dit bewijzen met hun identiteitsbewijs, verblijfsvergunning en/of uittreksel uit het gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA).

Deze maatregel is in het zuiden van het land effectief geweest, de toestroom van drugstoeristen nam af. Coffeeshops zijn daardoor kleiner en beheersbaar geworden. De invoering van het ingezetenencriterium vind lokaal, in overleg met gemeenten en indien nodig in delen plaats.

Zware cannabis
Minister Opstelten wil ook de consumptie en productie van zware cannabis terugdringen. Cannabis met een tetrahydrocannabinol (THC) gehalte van 15 procent of meer wordt als harddrug gekwalificeerd. Opstelten:’Harddrugs horen in de coffeeshop niet thuis. In de toekomst mogen zij alleen nog cannabis aanbieden met een THC-gehalte dat lager is dan 15 procent.’

Deel artikel op: Twitter of Facebook Stuur door: E-mail
Landelijk nieuws
Den Haag – Minister Opstelten benoemt politiechefs nationale politie
Etten-Leur – Vrouw (70) komt om het leven bij verkeersongeval bij…
Wietpas vervalt, aanpak overlast coffeeshops gaat door
Leiden – Strafeis woningovervallers die bewoner ernstig mishandelden
Nijmegen/A73 – Agenten halen bestuurder uit brandende auto
Meer nieuws
NieuwsPosted in: politie, roerdalen