pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 15, 2018 6:42 pm Lees verder →

Windpark op zee voorziet miljoen huishoudens in 2022 van duurzame energie

Roerdalen/Den Haag – Komende maandag 19 maart maakt minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) bekend welke partij de vergunning krijgt voor het bouwen en exploiteren van het windpark op kavels I en II van Hollandse Kust (zuid). Hij doet dit tijdens zijn werkbezoek aan Ampelmann en HSM, twee bedrijven die wereldwijd toonaangevend zijn in wind op zee.

Dit windpark op de Noordzee moet vanaf 2022 één miljoen huishoudens van duurzaam opgewekte elektriciteit gaan voorzien. Het is een bijzondere vergunning, omdat dit ‘s werelds eerste windpark op zee is dat zonder subsidie gebouwd zal zijn. Dit is mogelijk doordat de kostprijs voor wind op zee de afgelopen jaren spectaculair gedaald is.

Aanmelden
Journalisten zijn van harte welkom bij het werkbezoek aan Ampelmann en HSM te Schiedam (15.30-17.50 uur) en bij de bekendmaking (17.50-18.00 uur bij HSM). Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 12.00 uur bij Caspar Itz (woordvoerder minister Wiebes), [email protected]

Ampelmann
Tijdens een offshore windconferentie in Berlijn in 2002 werd een baanbrekend systeem gepresenteerd door Jan van der Tempel, oprichter en CEO van Ampelmann: een omgekeerde vluchtsimulator als basis die in staat is om alle zes vrijheidsgraden van een schip te compenseren en zo het overstappen op zee veel veiliger te maken. Het systeem maakt “Offshore-toegang net zo gemakkelijk als het oversteken van de straat”. Met een staat van dienst van meer dan 4 miljoen overdrachten van mensen, meer dan 6 miljoen kg vrachtoverdrachten en bijna 250 projecten wereldwijd, neemt het bedrijf een grote plaats in offshore markt. Het succes van Ampelmann laat zien van hoe de klimaattransitie en economische kansen hand in hand kunnen gaan. Door hun uitvinding is het onderhoud van windmolens op zee stukken veiliger en goedkoper geworden. Daarom heeft Ampelmann klanten over de hele wereld. Zo zijn klimaatkansen ook exportkansen.

HSM
HSM Offshore heeft jarenlange ervaring met het bouwen en installeren van olie- en gasplatforms in Nederland en ver daarbuiten. Terwijl wereldwijd de olie- en gaswinning afneemt, nemen de werkgelegenheid in duurzame energie, zoals wind op zee, juist toe. De ervaring en expertise van HSM offshore komt goed van pas in deze groeimarkt. HSM leverde reeds in 2002 het eerste offshore stopcontact voor de allereerste offshore windfarm voor de kust van Denemarken. Recentelijk heeft het bedrijf opdrachten binnen gehaald van TenneT en Orsted om grote “stopcontacten” te maken en op zee te installeren. Deze stopcontacten worden gebruikt om de duurzame energie die de windparken opwekken naar land te brengen en aan te kunnen sluiten op het Nederlandse elektriciteitsnet. Tijdens het werkbezoek van minister Wiebes was zo’n stopcontact te zien, dat HSM momenteel voor Duitsland maakt. HSM is een goed voorbeeld van een gerenommeerd offshore bedrijf dat de opgebouwde expertise nu wereldwijd benut om bij te dragen aan de energietransitie en daarbij tegelijkertijd voor veel werkgelegenheid zorgt.Posted in: algemeen, roerdalen