By januari 23, 2012 4:09 pm Lees verder →

Winkelgebied Blökske Òm: eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen in Roermond

Roermond – Winkelgebied Blökske Òm heeft de eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in de gemeente Roermond gekregen. De uitreiking in de Oranjerie was maandag 16 januari jl. in aanwezigheid van wethouder integrale veiligheid V. Zwijnenberg.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel A. Meuwissen, adviseur bestrijding winkelcriminaliteit, overhandigde de prijs aan de diverse partijen. Ruim 80 ondernemers uit de Roermondse binnenstad woonden de bijeenkomst bij.

De partijen waren vertegenwoordigd door Jo Leppers (projectcoördinator), Jos Amory (Politie Limburg-Noord), Remco van den Hout (ondernemers), Ankie Somers (gemeente Roermond), Thei Hawinkels (Stadstoezicht, wijkboa binnenstad), Ton Meuwissen (Hoofdbedrijfschap Detailhandel), Angelino Wollersheim (brandweer Roermond), Frans Göbbels (Citymanagement) en wethouder Vincent Zwijnenberg (gemeente Roermond).

Winkelgebied Blökske Òm omvat Bakkerstraat, Schuitenberg, Kloosterwand, Christoffelstraat, Zwartbroekstraat.

Het KVO voor winkelgebieden is een landelijk keurmerk dat staat voor een structurele samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en brandweer, onder begeleiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Het vergroten van de veiligheid in een winkelgebied staat daarbij voorop.

Het verkrijgen van het certificaat (eerste ster) vereist een aantal stappen, zoals een nulmeting, een samenwerkingsovereenkomst en een plan van aanpak. Het veiligheidscertificaat is de kroon op het werk van alle betrokken partijen voor een intensieve inzet.

Op de foto

De uitreiking met het certificaat, v.l.n.r. Jo Leppers (projectcoördinator, Jos Amory (Politie Limburg-Noord), Remco van den Hout (ondernemers), Ankie Somers (gemeente Roermond), Thei Hawinkels (Stadstoezicht, wijkboa binnenstad), A. Meuwissen (Hoofdbedrijfschap Detailhandel), Angelino Wollersheim (brandweer Roermond), Frans Göbbels (Citymanagement) en wethouder Vincent Zwijnenberg (gemeente Roermond).Posted in: politie, roermond