pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 12, 2018 12:01 pm Lees verder →

Wist u…( week 50 in 2018) met kaartenactie voor eenzame ouderen: doe mee!


Foto: Doe mee: stuur een kerstkaart voor een eenzame inwoner er of inwoonster van Nederland naar dit adres

Foto: Kiek Toen: een foto uit nog niet zo lang vervolgen tijden: een ansichtkaart van Posterholt met oa het Hitje, zwembad, Kruis Gevaeren.

Wist u..

…dat vrijdag as vanaf 17-22 uur Moonlight-shopping is in de kern van Posterholt met aanbiedingen en demonstraties (van boomzaag-creaties tot chocolaterie en aantrekkelijke kortingen); iedereen is gratis welkom.

…dat we nog een tip geven in deze feestdagentijd: wie op de radio even de kanalen doorloopt, zapt zo naar de ziggo-radiozender (709) Specials, waar je wel 24 uur kerstliederen en aanverwante songs hoort: om al vast in stemming te komen!

…dat komend weekeinde de Beuk weer 4 toneelvoorstellingen herbergt van de Posterse toneelclub.

…dat we de Stichting Oke Roerdalen feliciteren met de uitverkiezing dit jaar van het Bleujend Buimke, een prijs die tijdens de geslaagde Kerstmarkt in de Beuk zaterdag jl door Anneke Veelen werd uitgereikt namens het kernenoverleg Natuurlijk Postert. Een terechte winnaar!
…dat we de volgende eenzaamheid-actie ondersteunen: doet u ook mee? Hel ouderen de kerst door: stuur een kaartje (maar wel snel handelen: deze week nog)
…dat we als Roerdaljournaal.nl met de feestdagen voor de deur, aandacht vragen voor deze bijzondere actie, waaraan u kunt meewerken. Dat deze aktie mogelijk ook op school of bij een (jeugdvereniging ondernomen kan worden.
…dat dit namelijk een tijd voor veel mensen is een waar ze naar uitkijken, maar helaas voelen 1 miljoen ouderen zich juist extra eenzaam tijdens de decembermaand…
…dat u de laatste tijd op tv tussen 7 en 8 op NPO 1 kon zien, hoe Jurre in De Wereld Draait Door op bezoek ging bij wat ouderen en ook hij kwam erachter dat een klein gebaar al een groot verschil kan maken, zoals een kaartje sturen.
…dat het Nationaal Ouderenfonds op deze manier al jaren probeert zoveel mogelijk eenzame ouderen een hart onder de riem te steken met dezevkerstkaartenactie.
…dat het Roerdal Journaal deze actie van harte aanbeveelt en vraagt ook een kerstkaartje te sturen naar een eenzame oudere.
…dat het enige wat je nodig hebt om iemand een warme kerst te bezorgen is: een kaart en een postzegel die je op de brief plakt waarin je de kaart stopt. De organisatie doet de rest: zoekt nl het adres. Kan jij een kaartje missen deze kerst?
Stuur jouw kerstkaart of meerdere kaarten (ze mogen allemaal in 1 envelop)
deze week zeker met een postzegel (of decemberzegel) naar onderstaand adres:
De Wereld Draait Door
T.a.v. YUNG DWDD KERSTKAART
Postbus 14745
1001 LE Amsterdam
…dat we hier even daarbij de aandachtspunten noemen:
– Het enige dat je nodig hebt is een kaart en een postzegel voor de brief .
– Samen met het Nationaal Ouderenfonds zorgt de organisatie er voor dat de kaartjes in de juiste brievenbussen terecht komen. Zij schrijven de “eenzame” adressen erop
– Van tevoren is nog niet duidelijk wie je kaartje zal ontvangen. Het mag dus een algemene kerstgroet zijn, met misschien een vraag of wat leuke informatie over jezelf! Lees even verder want daarvstaat een voorbeeld:
– Mocht je het leuk vinden om er correspondentie aan over te houden, vermeld dan jouw adres op het kaartje (maar let op: niet op de envelop)
– Meerdere kaartjes sturen mag. Graag zelfs! De kaartjes mogen allemaal samen in 1 envelop
…dat we hier een voorbeeld-tekst geven voor op het kaartje:
Beste meneer of mevrouw,
Een heel prettige kerst en Oud en Nieuw gewenst. Ik hoop dat dit kaartje een mooie plek in uw huis krijgt. Heeft u goed uitzicht op wat vuurwerk? Of houdt u daar niet zo van?
(of : mocht u het leuk vinden een kaartje terug te sturen, dan vind ik dat ook leuk! Maar niets hoeft natuurlijk. Mijn adres staat onderaan dit kaartje.)
Veel liefs en warme groeten,
Je naam en eventueel uwcadres

…dat we nog even naar vasteloavend overstappen:
…dat voor de 43ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2019 zijn 215 liedjes ingezonden waarvan 58 uit Midden-Limburg: 25 meer dan vorig jaar
…dat het aantal van 215 verrast menigeen; het zijn 25 liedjes meer dan vorig jaar toen 190 liedjes deelnamen. De finale werd in door het duo Spik en Span met ‘Blieve!’. Op 15 februari is de finale in het MECC Maastricht
…dat uit Noord- en Midden-Limburg komen 123 van de 215 liedjes (Noord-Limburg 73, Midden-Limburg 50). Uit Zuid-Limburg komen 92 liedjes. (Parkstad 37, Westelijke Mijnstreek 28, Maastricht & Heuvelland 27). Maastricht, de plaats waar de 43ste finale gehouden wordt, is hofleverancier met 11 inzendingen.
…dat zaterdag 15 december worden de 215 inzendingen beoordeeld door de vakjury, bestaande uit 60 personen uit geheel Limburg die in 6 groepen de liedjes zullen beluisteren. Ieder lied wordt door de vakjury twee keer beoordeeld
….dat de Kiek Toen foto deze keer een ansichtkaart is uit de oude doos: met alleen de plaatsnaam: Posterholt, uitgegeven door de voormalige Plus-exploitant Jack Cartigny, zo meldt de kaart achterop en die nu in Herten een DA-drogisterij runt. Op de foto oa ‘t Hitje, get zwembad daar, een weggetje op de Varsj(?) met “de Kloes” op de achtergrond en het fraaie wegkruis aan Gevaeren dat nu -zo vinden wij- toch een beetje in de verdrukking staat en op de rotonde een veel mooiere uitstraling had. En dat heeft er niets mee te maken of he nu gelovig bent of niet; dat vinden wij!

…dat we besluiten met Posters dialect: ein oolik (= een ui); hae it gaaroes neet olikssuupke (= hij eet zeker geen uiensoep); den sjtamp ig onger zien kuplunkis ester neet oetkiek (= hij krijgt een trap onder zijn ballen als hij niet oppast); dae windj kump oet Pruuses ( = dat is oostenwind);emes de jas oetpoetse (= iemand een standje geven); sjoonaantrekker of sjoonlaepel (= schoenlepel).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—-Posted in: algemeen, roerdalen