pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 6, 2016 12:05 pm Lees verder →

Wist u…(week 1 in 2016)

…dat we als Posters Journaal alle lezers en lezeressen van deze wekelijkse rubriek de beste vooruitzichten en alle goeds toewensen
…dat het Posterholtse Boerenbroedspaar van de Posterse Biemosje sinds zaterdag jl bekend is
…dat u er over kunt lezen (net als anders nieuws uit uw gemeente of regio) op www.roerdaljournaal.nl
…dat daar ook sportnieuws onder valt en we hopen dat ook PSV35/Vlodrop het lopend seizoen positief kan afsluiten
…dat er dan echter nog wat punten gepakt zullen moeten worden, want tot nu toe gaat het niet de goede kant op…
…dat we nu ook al vast het vakantiegevoel voor 2016 willen meegeven en het vakantierooster lopende schooljaar van de Posterholtse basisschool melden:
..dat de eerstvolgende vakantie (carnaval ) er snel aan komt
…dat die is 8-02 t/m 12-02-2016: Carnavalsvakantie;
…dat het vakantie-rijtje er verder als volgt uit ziet: 22-02-2016 vrij studiedag; 25-03 t/m 29-03-2016: vrij ivm paasdagen en studiedag; 25-04 t/m 06-05-2016: meivakantie/hemelvaart
…dat we intussen in mei zijn beland: 16-05-2016 vrij; pinkstermaandag: 16-06 en 17-06-201 vrij; studiedagen 04-07-2016 vrij; studiedag; 22-07-2016 vrije dag voor zomervakantie.
…dat we deze reeks besluiten met: de zomervakantie (in zuid) 2016 is van 25 juli t/m 2 september 2016. Maandag 5 september 2016 is lesvrij ivm studiedag/kermis en de dag erna is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar
…dat we meer dan voorheen in deze rubriek aandacht zullen besteden aan Posterholtse en Roerdalense zaken. Verenigingen die iets bijzonders te melden hebben kunnen dat via mail melden: [email protected]
…dat een van die feiten is het 90-jarig bestaan van de Posterholtse handboogvereniging ONA, hetgeen de afkorting is van Ontspanning Na Arbeid (deze week deel 1 )
… dat op 26 januari 2016 Handboog Schutterij Ontspanning Na Arbeid (ONA) haar 90 jarig bestaan viert.
…dat ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum in de weekenden van 9 – 10 juli en 16 – 17 juli een bonds- en nationaal concours wordt georganiseerd in sporthal de Wiee
…dat vanwege het 90 jarig jubileum op vrijdagavond 15 juli een receptie wordt gehouden in café de Sport.
…dat ONA-secretaris Rene Beerends op verzoek in de historie is gedoken en meldt:
…dat handboogsportvereniging Ontspanning Na Arbeid momenteel 24 actieve schutters telt, waarvan 8 jeugdleden.
…dat wijlen Jean Biermans de eerste voorzitter was. In 1950 meister Willem Verschuren voorzitter werd. In 1973 nam Harrie Hermanns de voorzittershamer voor de volgende 28 jaar over en de huidige voorzitter Leon Piels ook al 23 jaar in functie is.
…dat de eerste schietbaan, achter café Pieters ( thans café de Klomp), f165,- kostte en het geld geleend werd bij de toenmalige burgemeester Geraedts. Omdat de vereniging geen geld had werd na een aanmaning en veel gepraat een streep door het geleende bedrag gehaald.
…dat in 1974 een geheel nieuwe accommodatie werd gebouwd onder eigen beheer achter café de Klomp en tegenwoordig, wederom onder eigen beheer een schietaccommodatie werd gebouwd achter café de Sport.
…dat de eerste concoursen die verschoten werden in o.a. Eindhoven en Heerlerheide werden bezocht…. per fiets. (wordt vervolgd)
…dat het Roermondse ziekenhuis bericht dat sinds eind november iedere zondag en op feestdagen de eucharistieviering van de Heilig Hartkerk live te volgen op de tv’s in de patiëntenkamers van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond
…dat passoor Varela van de Heilig Hartkerk deze samenwerking aangeboden heeft aan het ziekenhuis en om de uitzendingen live mogelijk te maken zijn de afgelopen tijd de technische voorbereidingen getroffen.
…dat in het ziekenhuis zelf worden wel oecumenische diensten gehouden, maar geen eucharistievieringen meer. Nu kan ziekenhuis de katholieke patienten weer een mis aanbieden, hetgeen ook een wens was van de clientenraad.
…dat de gezondheidstip-van-oma deze week luidt: nu het gaat winteren (?) een goed middel tegen keelpijn is: neem een eetlepel zwartebessensap of doe ‘s-nachts een zijden doek of natte zakdoek met sjaal om je hals (broeieffect) en de keelpijn verdwijnt; tegen heesheid helpt eigeel met suiker of lijnzaadthee met honing of suiker.
…dat we besluiten met reeks Posterse dialectwoorden: sjtols en greutsj (= trots); hae haet doa gowwen aventaasj, auch hoppelik in 2016 (= het bevalt hem daar goed, ook hopelijk in 2016); sjpiele in ut kingerbedsje (= spijlen in het babybed); insjmiete (= ingooien bij voetbal bijv); doe mos mer oet de klomp drinke (= het kopje is stuk: drink maar uit je klomp); doe bus mig ein net! ( = jij bent er me eentje); doe hubs mif fien biej de peut (= je hebt me te pakken); omtoesje (= ruilen); hae haet de deig gemonge (= hij heeft het deeg gemengd); ut is ein gebroek woafele en oliebolle mit nuujoar te aete ( = het is een traditie wafelen en oliebollen met nieuwjaar te eten); mierende tandjpien (= zeurende tandpijn).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roermond