pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 4, 2017 12:32 pm Lees verder →

Wist u…. (week 1 in 2017)

Wist u…
…dat we u op de eerste plaats hier voor het nieuwe jaar veel gezondheid en voorspoed toewensen
…dat we gelijk met een Posters nieuwtje – voor zover nog niet bekend – in huis vallen: het postagentschap van Posterholt gaat
per komende maandag 9 jan. 2017 over naar de winkel Plus Bronswijk
… dat Magda van Borren van het voormalige postagentschap aan de rotonde in Posterholt zich daardoor gheel wijdt aan oa pedicure-salon Sjoon Veut
…dat er ook weer allerlei andere veranderingen zijn per 1 jan. 2017
….dat we noemen: de AOW-leeftijd is op 1 januari 2017 met 3 maanden verhoogd naar 65 jaar en 9 maanden.
….dat ov 9292 heeft per 11 december 2016 het tarief voor telefoongesprekken verhoogd van 70 naar 90 cent per minuut: let op per minuut en niet per gesprek!
…dat dit eigenlijk schandalig is van de vervoers-overheid: juist oudere mensen die (nog) niet goed overweg kunnen met de computer, zijn hiervan weer de dupe!!”. Zij juist moeten gaan bellen en extra kosten maken…
…dat we vanaf week 1 dit jaar zulke “mis-stappen” – en ook andere bijzondere zaken, die aan het daglicht moeten worden gesteld of die ook komisch dan wel vermeldenswaardig zijn – hier voortaan melden onder de titel Goed Gedaan….
…dat zo’n Goed Gedaan-tje een compliment kan zijn, of een vermanende vinger kan zijn, of een cynisch commentaartje met eventueel een ondertoon is. Of gewoon een leuke opmerking of tip kan zijn: het oordeel is elke keer aan de lezer!
… dat we nog een voorbeeld van een Goed Gedaan-tje noemen: Europeanen kunnen per komende 15 juni 2017 onbeperkt zonder extra kosten mobiel bellen en internetten in andere EU-landen. De zogeheten roamingkosten binnen de EU worden op die datum afgeschaft.
…dat er per 1 jan jl is veranderd: de alimentatie wordt met 2,1% verhoogd om in de pas te blijven bij de gestegen kosten voor levensonderhoud.
…dat er rond de bijtelling van lease-auto’s enz in box 3 ook diverse veranderingen zijn sinds 1 jan. 2017: zie daarvoor ook de pagina van de Belastingdienst
…dat per die datum de postzegel voor kaarten en brieven 78 cent kost. Dat is 5 cent meer dan in 2016
….dat we verder kunnen melden dat voor de aarde als geheel 2016 het warmste jaar ooit is geweest en daarmee zijn de records van 2015 en 2014 opnieuw verbroken.
…dat in 2015 de gemiddelde temperatuur op aarde ongeveer 1 g raad boven het niveau van de periode tussen 1850 en 1900 lag; in 2016 iets meer dan 1 graad. Meteoroloog Peter Kuipers Munnike legt tegenover de NOS uit dat er drie redenen zijn voor het record van 2016.
…dat ten eerste de aarde al 150 jaar aan het opwarmen is, een noodzakelijke voorwaarde voor het bereiken van de huidige recordtemperatuur. Verder is reden 2: de Noordpool is de afgelopen maanden 5 tot 10 graden warmer dan normaal. Dit heeft te maken met het verdwijnen van zeeijs; het oceaanwater dat daarvoor in de plaats komt is een stuk warmer.
…dat de derde reden meer tijdelijk van aard is: in de Grote Oceaan komt eens in de vijf tot tien jaar veel warm water naar boven, wat zorgt voor hogere temperaturen in de landen rond de Grote Oceaan. Dit wordt El Nino genoemd.
…dat voor Nederland het laatste genoemde effect een veel minder grote rol speelt. Volgens het KNMI lag de gemiddelde temperatuur in Nederland in 2016 op 10,7 graden. Daarmee komt dat jaar in de top 10 van warmste jaren, sinds de metingen in de De Bilt zijn gestart. Dat was in het jaar 1706.
…dat 2016 echter achterblijft bij het record van 2014, toen de gemiddelde temperatuur in Nederland op 11,7 graden lag; ook 2011 was met 10,9 graden een warmer jaar.
…dat we hier ook even herinneren aan het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Wilhelmina Posterholt, zaterdag as om 20 uur in de Beuk; toegang gratis. Ook de jeugdharmonie en de percussiegroep zijn van de partij
…dat we besluiten met enkele dialectwoorden: bekans (= bijna); dae zuut er fazel oet (= hij ziet er slecht uit); det is eine mit kaer ( = dat is iemand waar pit in zit); blaos mich op ’t huid ( = je kan de pot op); dem mos se de auge huije (voor hem moet je oppassen); dae haet hiej nieks te piezewiete (=h ij heeft hier niets te vertellen).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)======
==Posted in: algemeen, roerdalen