pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 2, 2019 12:00 pm Lees verder →

Wist u … ( week 1 in 2019)

Wist u…

…dat zaterdag 5 januari om 20 uur in de Beuk het jaarlijk Nieuwjaarsconcert is van de Posterholtse harmonie Wilhelmina me als thema een muzikale Britse reis. Medewerking verleent de a Capello-zangergroep Pure en het jeugdorkest Play the beat treedt eveneens op. Gratis toegang.

…dat we het nieuw jaar vervolgen met de fotorubriek Kiek Toen en wel met een foto die u al eerder gezien hebt op deze plek maar waarbij nu heel wat namen bekend zijn dank zij mede ook Bair Gerardts
…dat hij een aantal namen ingevuld bij de schoolfoto uit 1950 met meester Stultiens waarop Chris Bakkes ook heeft gereageerd.
…dat hij Hij schrijft: De jongens op deze foto staan zijn geboren in 1939/1940/1941.
De namen van deze klasgenoten zijn mij grotendeels bekend. Van beneden naar boven en van links naar rechts: Rij 1: ? Frans Puts,? ,?,Teun Puts,Hub.Schmitz,? , ?. Rij 2: Sjaak Beckers, Bair Gerardts,?,Henk v.Montfort,Jan Visschers,?,?, Jeu Kersten,Pierre Esser,Cris Bakkes. Rij 3: Pierre Smeets,Lei Heemels,Har Konings,John v.d.Heuvel, Jan Timmermans,?,?,Sjra Dierx,Sjang Cransen. Rij 4: Jo Maesen,Wiel Rutten,Piet Jansen,Jo Meyers,Sjra Veelen,Stultjes. Rij 5: ?,Bair Heemels,Jo Bruekers,?,Thei Wolters.
…dat Chris Bakkes uit Posterholt afkomstig en woonachtig in Eindhoven reageerde als volgt: Zelf sta ik als eerste (2e rij) van rechts. Naast mij Pierre Essers. Boven mij (3e rij) Jan Cransen. 4e rij:a meester Bair Stultjens, Sjra Veelen staat als tweede. 5e rij: van rechts naar links: Thei Wolters , FFF, Servaas Schoenmakers. Meer namen heb ik niet”. Hij zegt wel dat de foto uit 1950 kan zijn maar de jaargang van de kinderen 9-10-11 jaar eerder en het is een gezamenlijke klas 4 en 5, meldt Bakkes. Dat bovenstaand een rijke een aanvulling van namen van Chris Bakkes. Servaas Schoenmakers was een van de namen die Chris ook nog had.
…dat er zo nog rond 10 namen niet bekend zijn tot nu toe. Wie?

…dat u ook een oude foto?. Graag reacties (ter attentie van Marjo) per mail of op een briefje in de brievenbus op het adres Cube Computers, Hoofdstraat 83 in Posterholt of per mail naar: [email protected]
…dat we vervolgen met deel 2 van de miniserie: “40 procent van de verkeersregels zijn in de afgelopen vijftien jaar veranderd”.. Vorige keer (combinatienummer 51/52 in 2018) over oa de nieuwste regels rond strepen (dubbele witte middenstrepen met groene kleur ertussen. betekent maximaal 100 kilometer per uur (km/uur); (dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur. Betekent: maximaal 80 km/uur;Is er geen middenstreep, dan mag u maximaal 80 km/uur. Let op, dit geldt niet als er langs de weg een bord staat met 60 km/uur
…dat we nu met deel 2 van de nieuwste verkeersregels vervolgen:
…dat het sinds 2010 niet meer is toegestaan een rouwstoet te doorkruisen. De regeling geldt alleen op gelijkwaardige kruispunten. Dus niet bij verkeerslichten en voorrangswegen en haaientanden. Het eerste voertuig van de rouwstoet moet zich aan de normale voorrangsregels houden. Ook moet een rouwstoet herkenbaar zijn aan twee officiële (zwarte) vlaggen. Een rouwstoet die van links komt of afslaat op een gelijkwaardig kruispunt heeft voorrang.
…dat we overstappen naar de automobilisten: Sinds 1 mei 2009 moet u de uitrijstrook blijven volgen als u via die strook de rijbaan verlaat. Vanaf het punt waar er pijlen op de weg staan mag u niet meer terug. Zo de file inhalen kan u een boete opleveren. Wanneer u inhaalt moet u het knipperlicht gebruiken naar links en ook wanneer u daarna weer invoegt naar rechts ook weer het knipperlicht gebruiken.

…dat verder de turborotondes aan een opmars bezig zijn. Ze vervangen grotere kruispunten en kruispunten buiten de bebouwde kom. Meer rijstroken, van elkaar gescheiden door verhogingen. Van rijstrook wisselen en helemaal rond rijden is niet mogelijk.En wat ook opvalt is hoe slecht (of helemaal niet) bij rotondes maar ook bij afslaand verkeer de richtingaanwijzer vergeten wordt. Als de politie daarop beter zou letten, zou dat goud geld opleveren voor de schatkist en zg nou zelf: het is luiheid…!

…dat op snelwegen tegenwoordig een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur geldt. Op sommige trajecten mag u vanwege milieu en verkeersveiligheid maximaal 100 of 120 kilometer per uur. Tussen 6 en 19 uur mag u op sommige trajecten maximaal 100 of 120 kilometer per uur, en laat in de avond of ’s nachts wel maximaal 130 kilometer per uur.
…dat een andere nieuwe regel is: u mag niet meer inzittenden vervoeren dan er gordels zijn op de zitplaatsen. Heeft u twee gordels op de achterbank, dan mogen er geen drie personen zitten.(wordt vervolgd met nieuw regels voor fietsers en snorfietsers)

…dat Jan Teuwen uit Posterhokt zijn derde Iconen-expositie in de Roermondse kathedraal houdt tot en met 2 febr.
…het gaat om nieuw vervaardigde iconen en ze zijn dagelijks van 14-17 uur gratis te bekijken.
…dat bij het maken ( zg. “schrijven”) van iconen worden de portretten /afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods, engelen en heiligen, profeten en gebeurtenissen uit de bijbel als uitgangspunt genomen en verder legenden uit die tijd; dat alles volgens de regels van de Russische en Byzantijnse Orthodoxe kerken.

…dat we besluiten met Posters dialect: kappesmoos (= wittekool, zuurkool); det is loepetig (= dat is vals); foetele bij het zoale-kaarte (= vals spelen bij het spelen van het kaartspel: zoal-kaarte: wie kent de spelregels van dit oude (Posterse?) kaartspel: graag info naar schrijver dezes: [email protected]);ein sjuisker (= een kruiwagen); sjoop (= schop); sjtaeksjup ( = steekschop); eine raek (= een hark).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
==========Posted in: algemeen, politie, roerdalen