pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 17, 2012 2:15 pm Lees verder →

Wist u… (week 11 in 2012)( Zondag carnavalsoptocht Maaseik)

Wist u…

…dat het zondag halfvasten is en in Postert geen carnavalsoptocht is zoals de laatste drie jaren wel het geval was

…dat u zondag wel na de uitzending Sjpek mit eier op OR6 om 12 en om 18 uur een herhaling kunt zien van de optochten 2012 in de Roerstreek

…dat Postert al twee optochten dit seizoen gehad heeft: tijdens het BCL-treffen en natuurlijk met carnaval

…dat wel in Maaseik zondag weer traditiegetrouw de halfvastenstoet trekt vanaf 14.11 uur

…dat deze carnavalsoptocht bekend staat om zijn buiten-Maaseikse deelname en om zijn …gulle caramels-smijterij

…dat daar tegenover staat dat in Maaseik entree geheven wordt – vorig jaar 3 euro – en de straten gaan daarvoor vanaf 12 uur op slot

….dat de traditie van de Maaseikse optocht al 125 jaar oud is

…dat ligt volgens de Maaseikse carnavalsvereniging het Heilig Wammes in het feit dat “de Maaseikenaar niet in staat is om 40 dagen aan één stuk te vasten, en wil met Halfvasten even op adem komen….”

…dat het Heilig Wammes vervolgt: “Wat vroeger een feest van de armen was, waarbij de rijkere burgers eten en kleren op een wagen wierpen die dan uitgedeeld werden, is nu uitgegroeid tot een internationale carnavalsstoet waarbij de prinsen karamellen smijten”, aldus het Heilig Wammes.

…dat behalve in Maaseik ook elders in België zondag en ook de week erna (en vorige week zondag eveneens) carnavalsoptochten zijn: vrijdag al in Hasselt (met ’s avonds een verlichte optocht), zaterdag in Bree een verlichte optocht en zondagmiddag naast Maaseik ook in Peer een bonte stoet

…dat degene die zondag in Brabant is: ook in Oss trekt een optocht; in heel België de drie zondagen voor halfvasten wel 90 optochten

…dat de Posterse Vrouwenbond (PVB) een nieuwe voorzitter heeft als opvolger van mevr. Schmitz, namelijk Els Konings-Wolters (woonachtig in Vlodrop) is de nieuwe voorzitter; Toos Schmitz-Graus doet het secretariaat en Margot Goldschmits is penningmeester; bestuursleden zijn: E. Derks, L.Veggelers, M. Eykelenberg, M. v d Vorst.

…dat zaterdag 17 maart het Lenteconcert is van het Posterholts Gemengd Koor om 20 uur in De Beuk met deelname van ook Pey Vocaal en het Rondomtis Ensemble; toegang gratis.

…dat door het 2 x inkorten van deze rubriek door de drukker enkele weken geleden een felicitatie van het Roerdal Journaal voor het gouden paar F. Banzinger in Posterholt is weggevallen: alsnog van harte proficiat en nog vele jaren!

…dat we weer enkele dialectwoorden (Posters en Midden-Limburgs) melden: honje (= achter de meisjes aan zitten); sjorsjtein (= schoorsteen); reur-iezer ( = lepel); doe mos dich ein maedsje zeuke woa ze de sjorsjtein van zuus rouke ( = je moet een meisje zoeken dat je kent); mommegezich (= masker); det is eine zeute (= dat is een sul)

…dat we wat tips geven nu griep, die thans de kop opsteekt, en verkoudheid de kop op steken

..dat u dan in het algemeen veel water moet drinken: water is het belangrijkste bestanddeel van de mens en helpt afvalstoffen te verwijderen.

…dat u niet te veel dranken moet drinken die vocht onttrekken, zoals koffie en alcohol. Ook melk is niet goed, omdat het aanzet tot slijmvorming.

…dat grapefruit en citroen veel vitamine C bevatten en helpen bij het functioneren van uw lever en dus uw immuunsysteem; andere citrusvruchten zijn minder geschikt.

…dat studies hebben aangetoond dat kippensoep-bouillon goed werkt bij griep

…dat één van de verschijnselen bij griep is keelpijn. Veel drinken en slikken; kauwen op een snoepje of ijsblokje werkt net zo goed als dure zuigtabletten, want het gaat om het wegslikken van bacteriën.

dat we een volgende keer aandacht vragen voor de actie tegen kanker via Alpe d’HuZes met initiatieven van de Posterse ondernemer Paul Deckers

…dat zaterdagmorgen17 maart de tweedehands kinderkledingmarkt is in de basisschool Postert van 10.30-12.,30 uur;

…dat u nieuws uit deze regio dagelijks vernieuwd kunt volgen op www.roerdaljournaal.nl en deels op het Posters Journaal via www.postert.nl

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen