porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 16, 2016 12:09 pm Lees verder →

Wist u…(week 11 in 2016)

Mm

Wist u…

…dat een van de paastradities is dat de Paus paaszondag (volgende week zondag 27 maart) vanuit Rome om 12 uur live op tv de paaszegen Urbi et Orbi na de mis op het St. Pietersplein uitspreekt

…dat ook dit jaar de Posterse bloemist en floraal vormgever Paul Deckers aan die plechtigheid een bijdrage levert

…dat Deckers dit jaar voor het eerst de algehele leiding en eindverantwoordelijkheid heeft voor de aankleding van het plein bij de Sint Pieter , wanneer de Paus daar de paasmis opdraagt die over de hele wereld wordt uitgezonden

…dat onze plaatsgenoot daarop best trots mag zijn, want zo krijgt deze wereldberoemde pauselijke zegen Urbi et Orbi een Roerdalens accent

…dat Deckers deze bloemenzee en aankleding niet alleen kan klaren is duidelijk: hij heeft een team rond zich verzamelt, dat ook een aantal Roerstreekgenoten (oa uit St Odilienberg) telt

…dat hij al vele jaren mede de bloemenpracht verzorgt maar dit jaar is hij voor het eerst de “big boss”, hoewel hij daar niet mee te koop loopt

…dat hij er ook op zijn site op wijst dat er veel voorbereidingen aan vooraf gaan voordat de paus na het geven van de zegen de Nederlanders “weer dankt voor die prachtige bloeme…”!

..dat het onderhand een prachtige traditie is die in 1985 ingezet is door Bloembureau Holland dat ook alle bloemen sponsort

…dat gebeurde bij gelegenheid van de heiligverklaring van de Nederlander Titus Brandsma

..dat op Witte Donderdag de bloemisten vanuit Schiphol vertrekken naar Rome; de vrachtwagens met plantmateriaal en bloemen vertrekken vroeger in de Goede Week en arriveren ook op Witte Donderdag in Rome.

…dat de samenstelling van planten en bloemen verschilt per jaar: denk hierbij aan zo’n 30 ton plantmateriaal: 15.000 tulpen, 2.000 narcissen, 3.000 hyacinten, 9.000 losse bloemen, 2.000 erica’s, 700 bakken met viooltjes, dertig grote rododendrons, dertig azalea’s en twintig metershoge berkenbomen.

…dat aan deze jaarlijkse reis naar Vaticaanstad maanden van voorbereiding vooraf gaan.

…dat al het materiaal, met uitzondering van de graszoden, wordt uit Nederland meegenomen.

…dat de bloembollen worden vanaf januari worden voorgetrokken, in koelcellen bewaard en enkele dagen voor vertrek weer in de kas gezet, zodat alles precies op tijd bloeit. De nauwgezette voorbereiding is ook nodig omdat er ter plaatse erg weinig tijd is.

…dat de arrangementen op Goede Vrijdag worden gemaakt en de beplanting op het Sint-Pietersplein wordt Paaszaterdag gemaakt. De afwerking en laatste controle is Paaszondag in alle vroegte.

…dat de buitenbeplanting nog een aantal dagen blijft staan. Daarna ruimen de medewerkers van de Vaticaanse tuinen alles op. Alle planten worden opgepoot in de tuinen van het Vaticaan.

…dat Deckers er ook een beetje trots op is dat hij zelf het hoofdaltaar – prominent in beeld altijd – in een bloemenzee zet en dat doet hij al verschillende jaren; dat alles met de “bekende Paul Deckers-touch, net even anders…”

…dat Deckers meer dan 25 jaar bij deze Vaticaan-versiering met Pasen betrokken is en hij is daarvoor onderscheiden met de pauselijke onderscheiding Bene Merenti

…dat de afgelopen jaren wenste de Paus alle medewerkers een zalig Pasen en hij bedankte hun persoonlijk voor de prachtige versiering.

…dat Paul tenslotte zegt: : “Het is ieder jaar opnieuw een gigantisch mooie en eervolle opdracht; de pauselijke onderscheiding door Paus Franciscus I voor mijn jarenlange inzet bij de bloemversiering in Rome is een kroon op mijn werk!”

…dat u op de site roerdaljournaal.nl van alles kunt lezen over de Geluksdag komend weekend in Roerdalen, met tal van activiteiten in alle kernen.

…dat u verder niet moet vergeten: koop alvast kaarten voor Amazing Postert en/of de dag erna de show met de Blechhauf’n: kaarten via leden van de harmonie en oa de website amazingpostert

…dat u tenslotte moet agenderen: zaterdag is in Posterholt de wafelverkoopactie van het Meisjesgilde, de potgrond-verkoop door Voluntas en het nieuwe 16 plus-evenement in het KA-huis.

…dat we besluiten met Posters en Midden-Limburgs dialect: strontje ( = pronken); dae haet de mismood in ( = hij is neerslachtig); opkaemerke ( = opkamertje); hansop mit sjlaagker (= pyjama met overslag); nachpon (= pyjama); sjtoebelvutsje (= lief klein meisje); det is kaasje veur dem ( = dat heeft hij graag); emes get gelje ( = voor iemand iets kopen);dae zeivert dig ein gaar ei ane kop ( = hij blijft maar door praten, zeurderig).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
====