pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 15, 2017 12:06 pm Lees verder →

Wist u…(week 11 in 2017)

(MET FOTO.

Posters Journaal:… emes de sjoon poetse..

Wist u…

…dat dit een langere aflevering is vanwege de verkiezingen
…dat we eerst de lokale info passeren en daarbij hoort voor de oude foto-rubriek Kiek Toen bijgaande foto: het Posters Journaal heeft een verzoek gekregen om de identiteit van de personen op bijgaande foto te achterhalen: weet iemand wie op bijgaande foto van het Ursulinen Pensionaat zijn afgebeeld? Info graag naar Cube Computers tav Marjo, kan ook per mail naar haar: [email protected]
…dat trouwens oude foto’ die op een of andere manier met Posterholt te maken hebben nog altijd welkom zijn op genoemde adressen
… .dat de gemeente Roerdalen ook dit jaar weer driemaal een snoeihoutactie houdt.
…dat de eerste is in week 12: van 20 tot en met 22 maart
…dat u zich tot uiterlijk 12 maart voor deze actie kunt aanmelden: tot en met deze week dus!
…dat er in het najaar nog twee snoeihout-acties zijn : in week 43 en in week 50.
…dat er voor het aanbieden van snoeihout een aantal voorwaarden zijn : Leg verder uw snoeihout niet klaar in een gemeentelijk plantsoen.
…dat het aanmelden voor de snoeihoutactie moet via de Webwinkel moet gebeuren U heeft hiervoor geen DigiD nodig.
…dat het tarief voor het deelnemen aan de snoeihoutactie is twintig euro voor maximaal vier kubieke meter snoeihout is en twee kubieke meter stronken en dat moet u bij de aanmelding betalen via iDeal.
…dat degene die meer dan de genoemde hoeveelheid heeft moet u naar het gemeentehuis komen voor aanmelden en betalen. (U moet dan eerst een afspraak maken.
…dat u bij de Milieustraat aan de Maasbrachterweg in Montfort kunt u uw snoeihout gratis kwijt en dan wel zelf brengen.
…dat we hier ook vooruit blikken op de verkiezingen voor de Tweede Kamer
…dat we geen stemadvies zullen geven maar een uitspraak van een Limburgse vrouw op de radio hoorden: ” Er zijn vele partijen maar bij elke zit wel een onderwerp wat mij niet aanstaat. Ik ga wel stemmen, en op een vrouw: maar welke partij weet ik nog niet. In elk geval geen splinterpartij. ”
…dat de Limburgse vervolgt: “Dat verschijnsel moet maar eens aangepakt worden. Ik zoek nog altijd de partij die het initiatief neemt om het kiesstelsel te veranderen en die “splinters” niet langer toestaat”
…dat zij ervoor pleitte ddat – net als in Duitsland – een kiesdrempel geldt waarbij partijen bijv. minstens 5 of 6 procent van de stemmen halen ( met ongeveer 60.000 stemmen haal je hier een zetel in de Kamer voor een salaris van pakweg 120.000 euro per jaar, en daar bovenop verder een kantoor met medewerkers ,((allemaal bekostigd door u en ik…)
….dat dit ook geldt voor de afgesplitste fracties, die ook wel Robin Hood-fracties worden genoemdL
…dat nu in L 2017 in totaal 28 partijen meedoen met en in totaal 1114 kandidaten gebaseerd op de kandidatenlijsten in verschillende kieskringen); er zijn partijen die niet in alle kieskringen meedoen. Concreter: 12 partijen nemen niet deel in alle kieskringen; bijv.
Artikel 1 (neemt niet deel in kieskringen Assen en Leeuwarden)
…dat de Kiesraad heeft de kandidatenlijsten van de volgende partijen geldig verklaard en als volgt genummerd: 1. VVD, 2. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.), 3. PVV (Partij voor de Vrijheid), 4. SP (Socialistische Partij), 5. CDA, 6. Democraten 66 (D66), 7. ChristenUnie
8. GroenLinks, 9. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), 10. Partij voor de Dieren
…dat we verder gaan met: 11. 50PLUS, 12. OndernemersPartij, 13. VNL (VoorNederland), 14. Denk, 15. NIeuwe Wegen, 16. Forum voor Democratie, 17. De Burger Beweging, 18. Vrijzinnige Partij, 19. GeenPeil, 20. Piratenpartij
…dat de laatste acht zijn: 21. Artikel 1, 22. Niet Stemmers, 23. Libertarische Partij (LP), 24. Lokaal in de Kamer, 25. Jezus Leeft, 26. StemNL, 27. MenS en Spirit/Basisinkomen Partij/V-R, 28. Vrije Democratische Partij (VDP)
…dat op de lijsten van de Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) staan de meeste kandidaten: 171 en op die van de Vrije Democratische Partij (VDP) de minste: 1.
…dat zowel de oudste kandidaat 93 is en de jongste kandidaat 16 jaar en beiden staan op de lijst van de Partij voor de Dieren. Van de in totaal 1114 kandidaten zijn er 393 vrouwen (35,3%) en 721 mannen. In 2012 was het totaal aantal kandidaten 972 waarvan 303 vrouwen.
..dat bij het onderzoek van de ingeleverde kandidatenlijsten heeft de Kiesraad bij 19 partijen ‘verzuimen’ geconstateerd. Er ontbraken bijvoorbeeld ondersteuningsverklaringen. Een aantal verzuimen is niet hersteld. Dit heeft tot gevolg dat 3 partijen niet deelnemen aan de verkiezing: Respect!, Vrouwen Partij (VP) en Trots op Nederland.
…dat er tot nu in deze zittingsperiode in de Tweede Kamer een record-aantal fracties actief is : 17 (nooit eerder vertoond sinds het aantal tweede kamerleden steeg van 100 naar 150
…dat de samenstelling van die 17 fracties tot vandaag (maart 2017) bestaat uit (tussen haakjes het aantal zetels): VVD (40), PvdA ( 35), SP (15), CDA (13), PVV (12), D66 (12), CU (5), GroenLinks (4), SGP (3), Partij voor de dieren (2), 50PLUS (1), Groep Kuzu/Öztürk (2),Groep Bontes/van Klaveren – GrBvK (2),Houwers (1), Klein (1), Van Vliet (1),Monasch (1)

…dat we de politiek nu verlaten en even de culturele pet opzetten
…dat in het MECC in Maastricht de 30ste kunst en antiekbeurs Tefaf is .
..dat circa 280 kunst- en antiekhandels en galerie-en uit tal van landen deelnemen van vrijdag 10 tot en met zondag 19 maart in het Maastrichtse MECC
…dat onder de topstukken zijn een poppenhuis vol zilveren miniaturen uit de Gouden Eeuw, dat 1,75 miljoen euro moet opbrengen, en, voor een kleine 117.000 euro, een tweededelige atlas met kaarten van steden in de Nederlanden, in 1649 gepubliceerd door de tot op heden vermaarde uitgever en cartograaf Johannes Blaeu.
…dat er op de beurs stukken te koop zijn (en ook gewoon te bewonderen) uit 7000 jaar (kunst)geschiedenis
.. dat ze onderverdeeld zijn in secties, zoals Tefaf Antiek, Tefaf Klassieke Oudheden en Tefaf Design
…dat de Tefaf vorig jaar 75.000 bezoekers uit de hele wereld trok; entree dit jaar 40 euro, met catalogues 60 euro pp.
…dat me besluiten met Posters dialect: dae sjprik koeterwaals ( = hij praat onbegrijpelijk); dae is neet good sjang ( = hij is niet goed snik); det is ein greutsj ( = dat is een ingebeeld meisje); diej is geploagd mit de hoovaart ( = zij leeft boven haar stand); wat koaks doe mig eine moesjerang biej-ein – ook fig) = wat maak (kook) je er een een-pots gerecht van – fig: een zootje); emes de sjoon poetse ( =iemand terecht wijzen, op zijn nummer zetten).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—–

Verstuurd vanaf mijn iPad

Verstuurd vanaf mijn iPadPosted in: algemeen, roerdalen