pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 21, 2013 4:54 pm Lees verder →

Wist u… (week 12 in 2013)

Wist u … (week 12 in 2013)

Wist u…

…dat we een nieuwe paus hebben: paus Franciscus I, van Argentijnse komaf

…dat hier wat wetenswaardigheden over de nieuwe kerkvorst de revue laten passeren

…dat de nieuwe paus graag met de bus reist

…dat hij nog maar één long heeft: op jonge leeftijd werd een long weggenomen wegens een infectie

….dat zijn vader een Italiaanse spoorwegarbeider was en hij 4 broers en zussen heeft

…dat hij chemie heeft gestudeerd

…dat hij de eerste niet-Europese paus is in meer dan 1000 jaar

…dat hij adoptie door homokoppels ooit omschreef als discriminatie van de kinderen.

…dat hij de voeten van aidspatiënten in 2001 waste en kuste

…dat hij niet alleen Spaans, maar ook Italiaans en Duits spreekt

…dat hij tot aan zijn uitverkiezing altijd in een bescheiden appartement woonde en niet in de officiële residentie van de bisschop.

…dat hij zijn landgenoten aanraadde niet naar Rome te komen mocht hij verkozen worden, maar hun geld aan de armen te geven.

…dat hij bij de vorige pauskeuze als nummer 2 bij de stemmingen eindigde, hoewel dit officieel niet mocht uitlekken

…dat hij daardoor volgens sommige bronnen nu favoriet was en hij nu ook snel gekozen kon worden, hetgeen in de 5de ronde gebeurde

…dat hj mede-auteur is van een Spaanstalig boek: Sobre el Cielo y la Tierra (Over hemel en aarde)

…dat hij hoewel hij als een vrij conservatie kerkvorst gezien wordt, toch al kritiek liet horen op priesters die weigeren baby’s van ongehuwde moeders te dopen.

….dat in het kader van de oude films op OR6 nog de volgende films vertoond worden op zaterdag (en op zondag de herhaling): 23 maart: Dorpsfilm “Melick in juni (1967 – 46 min)

…dat OR6 deze serie vervolgt met op zondag 30 maart: Ziekentriduüm kasteel Aerwinkel Posterholt (1964 – 10 min); Zilveren Priesterfeest pastoor J.Janssens H’bosch (1963 – 06 min) en Afscheid burgemeester Prick en aankomst Burgemeester Heemskerk te Posterholt (1959 -05 min)

…dat zaterdag het Meisjesgilde Posterholt de jaarlijkse wafelverkoop-actie houdt.

..dat zondag in Posterholt (start bij De Beuk tussen 8.30-13 uur )weer de culinaire wandeltocht is van de Vrienden van harmonie Wilhelmina is; volwassenen 10 euro; wie niet culinair maar n alleen wil wandelen: 2 euro.

…dat de opbrengst is voor de ondersteuning van de jeugdharmonie van Wilhelmina

…dat deze week uitgeroepen is tot Week van de Psychiatrie (van 18 tot en met 24 maart) en wel de 39e Week van de Psychiatrie.

…dat tijdens de Week er aandacht is voor mensen met psychische en psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek en dak- en thuisloosheid, kort aangeduid als mensen met psychische problematiek.

…dat de titel van de Week van de Psychiatrie 2013 is: Stigmatisering: wat verbeeld jij je wel? ; het gaat over beeldvorming rondom personen met psychische problematiek die recht doet aan hun kwaliteiten en waarden

…dat daarbij de centrale vraag is: hoe kunnen we stigma en zelfstigma de wereld uit helpen?

…dat op de website www.weekvandepsychiatrie.nl meer info staat en er is o.a. themabijeenkomst deze week donderdag in de Velderie in Roermond.

…dat dit weekeinde de jaarlijkse expo Ei Vol in Heel (Don Bosco) is

…dat op deze 25ste Heel Eivol exposanten uit Nederland, België en Duitsland veel verschillende eierversiertechnieken laten zien: open zaterdag 12.-17 en zondag 10-17 uur (entree volwassenen is 3 euro); info: www.devriendenkrans.nl/heel-eivol

…dat zondagmiddag er een VVV-themawandeling is te Melick met gids: over het ontstaan van het dorp, het Romeinse Mederiacum, de woelige middeleeuwen, de Franse tijd, het Rijke Roomse Leven enz

..dat men als toegift de “canon van Melick” na afloop krijgt; start om 14 uur vanaf de Markt Melick (deelname 5 euro; kinderen gratis); rerserveren niet nodig.

…dat zaterdagmorgen in de basisschool te Posterholt een 2de hands kleertjesmarkt (en schoenen) is van 10.30-12.30 uur.

…dat we besluiten met Posterse dialectwoorden: verwinde poet (= verwend kind); van wieds (= vanuit de verte); krek (= stipt, ook: net als); sjtinke wiej enne kerrenhings (= enorm stinken); sjprotele (= sproeten); gesjpronge of kepodde luppe( = gesprongen lippen).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen, roermond