porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 23, 2016 12:13 pm Lees verder →

Wist u… ( week 12 in 2016)

Wist u…

…dat het komend weekeinde Pasen is en dat betekent dat de harmonie Wilhelmina woensdag 23 maart s’avonds huis aan huis paaseieren verkoopt
…dat u op de site van Amazing Postert en ook op de site van www.roerdaljournaal.nl deze week info aantreft over Amazing Postert 16 april (met oa de zanger Erwin en de formatie 10 Feet Up)en verder over Amazing Sunday met Da Blechhauf’n en hun show (kaarten in voorverkoop bij de leden van de harmonie en bij Auto Bustin en Cube Computers)
…dat zaterdag 26 maart om 18 uur in de Posterse Matthiaskerk een passviering is voor en door de jeugd van het cluster Roerstreek en om 19.30 uur is de Paaswake
…dat vrijdag 25 mart om 15 uur in de kerk te Posterholt de kinderkruisweg is en om 19 uur een Goede Vrijdagviering voor het hele cluster Roerstreek in de kerk te Melick en dat een dag eerder de Witte Donderdagviering te 19 uur in de kerk te Herkenbosch
..dat tijdens de Geluksdag Roerdalen afgelopen zondag op kasteel Aerwinkel in Posterholt het eerste Kastanjebier is gepresenteerd
…dat dit unieke streekproduct voor iedereen verkrijgbaar tijdens openingstijden van de gasterij van het kasteel
…dat het op de fles nagistende kasteelbier is gebotteld in slanke beugelflessen
…dat het Posterse bier is gebrouwen in een Jabeekse microbrouwerij volgens een unieke receptuur, ontwikkeld door Robert Dirrix; hij is fermentatiespecialist en hobby bierbrouwer.
…dat de jonge bierbrouwer en receptuurspecialist daarover meldt: “Mijn insteek was het fijne gevoel dat je ’s avonds krijgt op een Duitse kerstmarkt; al die kleuren, veel dieprood, blozende gezichten van de kou, overal lichtjes, de behaaglijke hitte van een vuurkorf, een kraam waar het naar gepofte kastanjes ruikt… Toch is het een echt vierseizoenenbier geworden en geen winterbier”, vertelt de jonge receptuurspecialist.
…dat hij het bier als volgt omschrijft: “Kasteel Aerwinkel Bier is een toegankelijk, verwarmend bier met een plezierige rooktoets.” Omdat het eindresultaat nooit exact vaststaat, hoopt hij op ‘een heerlijk bier dat vanzelf bijzonder wordt’.
…dat hij aanvankelijk twee recepturen heeft gemaakt. Daarbij zijn bijna drie kilo kastanjes van het landgoed gebruikt. Uit deze testfase is het Kasteel Aerwinkel Bier ontstaan, waarin ook honing is verwerkt van de bijenvolken die op het worden gehouden.
..dat het op kleine schaal brouwen van lokale speciaalbieren zoals dit bier, steeds populairder wordt
…dat het bij kleinschalig bierbrouwen gaat om de creativiteit van het brouwen (er is zelfs bier met bananen te krijgen), en uiteraard om het genieten van het eindresultaat.
…dat er wereldwijd naar schatting zo’n 8.000 craft bieren en microbrouwerijen, en hun aantal neemt elke dag toe.

…dat Cambrinus.nl in Nederland de laatste vijf jaar een sterke groei ziet van het aantal (kleine) brouwerijen. Vorig jaar zouden er al zo’n honderd zijn gestart. Daarbij is gekeken naar onafhankelijke brouwerijen en naar brouwerijhuurders zoals Kasteel Aerwinkel.
..dat bekende Nederlandse speciaalbieren, die intussen dromen van (internationale) groei, zijn het Jopenbier uit Leiden en het Troostbier uit Amsterdam. Deze merken zijn intussen zelfs in grote supermarkten te krijgen.
…dat het zo ver met Kasteel Aerwinkel Bier waarschijnlijk niet zal komen . “Het idee is om bezoekers samen op een prachtige locatie te laten genieten van een met liefde gebrouwen speciaalbier”, zegt kasteelvrouwe Petra de Haas. “Het gaat niet om grote oplages of een enorme omzet, maar om het ervaren van klein geluk.”
…dat donderdag 24 maart om 19.30 uur een openbare vergadering is van de gemeenteraad Roerdalen
…dat u niet moet vergeten: zondagmorgen is op tv de Paasmis en Paaszegen (12 uur) van de paus met “Posterse” bloemenpracht van Paul Deckers en zijn team
…dat we besluiten met Posters en Midden-Limburgs dialect: ut is sjpits boete ( = het is guur weer); det is eine sjtrotel ( = hij is een stotteraar); britsel ( = broodje in bijv krakeling-vorm ); d’r ein hinne vot van make ( = gat in sok bijv niet netjes stoppen maar bij elkaar trekken); de vot opsjmiete (= weerspannig zijn; tegendraads) Zalig Poasje(= Zalig Pasen).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

————-