pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 28, 2015 1:42 pm Lees verder →

Wist u…(week 13 in 2015)

Wist u…

…dat iedereen zaterdag 28 maart as welkom is bij een zogenaamde Ontmoeting en hernieuwde kennismaking met de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid op de Aerwinkel Posterholt
…dat van 1956 tot 1989 hebben de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid ook domicilie gehad op de Aerwinkel.
…dat zij in die tijd vooral opereerden als ziekenzusters van het ziekenhuis in Sittard hebben zij op de Aerwinkel lange tijd een bloeiend retraiteoord voor medisch personeel en patiienten gehad.
…dat iedereen die interesse heeft in deze (hernieuwde) kennismaking is uitgenodigd voor een ontmoeting met de zusters op 28 maart in de kapel van Aerwinkel. (Vrij entree. Consumpties tegen betaling) …dat de ontvangst is om 15.00 -15.30 uur Met pmuzikale begeleiding van Vocaal ensemble Alouette uit Sittard 15.30 -15.45 uur Inleiding op de vertoning film Adieu aux Soeurs over het ( religieuze) leven van de zusters o.a. in het ziekenhuis te Sittard en op Aerwinkel.
15.45 -16.00 uur Optreden vocaal ensemble Alouette en om 16 uur weer vertoning film Adieu enz.
…dat onlangs ook de Roerdalense jeugd al geloot heeft voor het komende OLS in Maasniel
…dat donderdag 25 juni 2015 wordt voor de 11e keer het Kinjer–OLS georganiseerde. Dit evenement voor basisscholen uit Nederlands- en Belgisch Limburg vond in 2005 voor het eerst plaats in Wessem, op initiatief van KinjerKraom (destijds een kinderprogramma van de tv-zender L1).
…dat dit jaar 26 scholen, waaronder alle 6 uit Roerdalen, gaan strijden om de winst van de bronzen OLS-wisseltrofee, het ‘Ummeke’.
…dat de deelnemers aan het Kinjer-OLS kinderen van groep 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs, en, het 5e en 6e leerjaar van het Belgisch basisonderwijs
…dat het doel is om hen kennis te laten maken met het schutterswezen, een belangrijk aspect van de Limburgse cultuur
…dat de deelnemende scholen gekoppeld worden aan de plaatselijke schutterij die hen bij de voorbereiding zal begeleiden met ook lessenpakket van de Sjuttesjool.
…dat de kinderen hulp en uitleg krijgen over onder andere het leren marcheren in optocht, muziek maken en schieten met een windbuks
…dat ook de kinderen zelf hun uniformen en diverse attributen zoals vaandel, koningszilver en muziekinstrumenten knutselen. Het uiteindelijke resultaat zal een schoolschutterij zijn van minimaal 18 en maximaal 50 leerlingen waarin zoveel mogelijk onderdelen van een schutterij (tamboer-maître, muziekkorps, vaandeldrager, koningspaar, schutters etc) terugkomen.
…dat op de dag van het Kinjer-OLS donderdag 25 juni 2015 zal de dag om 10.00 uur starten met een officiële opening, hijsen van de vlaggen en het zingen van het Limburgs volkslied; dan zullen de schoolschutterijen zich opmaken voor de optocht door de straten van Maasniel: hierbij wordt gerekend op 15.000 toeschouwers
…dat eerste in de optocht is de winnaar van vorig jaar \, basisschool ’t Kempke uit St Odilienberg en als tweede start de Posterse school de Draaiende Wieken en Montfort start als laatste, zo is onlangs officieel geloot
…dat het Weetje-van-de-week gaat over roomboter: boter en roomboter is hetzelfde, en verschilt alleen in naam; boter mag niet verward worden met margarine of halvarine waarin geen enkel boter-bestanddeel zit, wat gezond is; met andere woorden (goede) boter is ondanks meer vet gezonder dan margarine of halvarine.

…dat we besluiten met Posterholts dialect: moezjerang ( = omgewoeld, ook alles onder elkaar gemengd); , mansluuj en vrouwluuj (= mannen en vrouwen); meug (= moe); kultje ( = knikkers of knikkeren), eine leime en eine glazere kultj ( = een lemen en een glazen knikker); sjtoep (= trottoir); moer (= muur, grote wortel), muurkes ( = worteltjes, kleine muren); vroup (= omver); vreu-mes en hoo-mes (= vroegmis en hoogmis); daeke(= deken); busjsjop (= bisschop); preester (= priester, ook ingebeeld persoon).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).Posted in: roerdalen, roermond