pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 27, 2019 12:02 pm Lees verder →

Wist u… (week 13 in 2019)

Posters Journaal:…kursjpelig zeen …

Wist u…

Wist u…

…dat we starten met een nieuwtje: het is de bedoeling dat de Roerdalense Geluksexpress (die thans 2 treintjes telt) vanaf juni elke donderdag een molentocht gaat maken: een rondrit langs de Roerdalense molens, die dan in bedrijf en te bezichtigen zijn. Nadere info volgt nog.
…dat komend weekeinde het weer halfvasten is en traditiegetrouw trekt dan de carnavalsoptocht in het centrum van Maaseik vanaf 14.11 uur (wordt entree geheven)
…dat zaterdag as het Posterholts Gemengd Koor (PGK) in de Beuk het jaarlijks Voorjaarsconcert geeft. Verder werken mee aan dit concert het Mannenkoor Beegden en het Gemengd Koor Neerbeek. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het PGK heeft een mooi programma ingestudeerd met populaire werken en solo’s.
…dat we er hier op willen attenderen dat de Posterse Zonnenbloem-afdeling een kroonjaar beleeft en dit jaar het gouden jubileum (50 jaar) mag vieren: dat programma volgt later.

…dat de Zonnebloem afd. Posterholt er nog eens op wijst dat iedereen (dus elke inwoner en ook mensen van buiten Posterholt) welkom is in de Beuk op de maandelijkse kienavond van de Zonnebloem, elke eerste woensdagmiddag van de maand, telkens van 13.30 -16.30 uur.
…dat dat betekent dat de eerstvolgende kiendatum woensdag 3 april 2019 is, en dan vervolgens op de woensdagmiddagen 1 mei, 5 juni, 3 juli, 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december , alle in 2019 (augustus vervalt vanwege vakanties). Om compleet te zijn: er zijn 7 rondes voor en 7 rondes na de pauze; een kleine kaart kost 4 en een grote 6 euro. In de pauze is een kop koffie/thee gratis en er is gratis water. .
…dat van de opbrengst wordt voor de vaste gasten en mensen met een lichamelijke beperking jaarlijks een Paas- en Kerstviering aangeboden.
Deelnmers betalen een eigen bijdrage van 5 euro.
In 2019 zal de Paasviering plaatsvinden op 17 april en de Kerstviering op 18 december Op 15 mei is er ’s middags een uitstapje met de Geluksexpress van Roerdalen.
…dat na het mislukte overleg de vraag opdoemt: kan de gefuseerde voetbalclub Oranje Blauw 15 uit Posterholt/Vlodrop wat substantieels verwachten van de gemeente Roerdalen?
…dat andermaal de financiële paragraaf die door de gemeente gedicteerd is voor de fusieclub Oranje Blauw 15 onacceptabel is.
…dat zich kennelijk wreekt -aldus ingewijden en hier eerder ook al gesuggereerd – dat Postert geen dagelijks bestuurder in het college van B en W heeft: eigenlijk ondenkbaar als grootste dorp en de ooit leidende (thans lijdende) rol van de 6 dorpen in Roerdalen
…dat het toch opvallend is dat de twee van de drie oud-Roerdalense voetbalclubs ( Vesta Melick en SVH Herkenbosch) konden blijven op hun accommodaties, waarbij St Odilienberg bij Melick is ondergebracht en alleen Montfort (SNA) uit oud-Ambt Montfort alleen kon door gaan.
..dat de clubs, die zonder noemenswaardig te “knoteren” en vroegtijdig vrijwillig elkaar de hand gaven, PSV ’35 Posterholt en Vlodrop en eerst veel beloofd werd bij een fusie, maar dat dat later flink afgeroomd is. Vervolgens dus een uitgekleed plan kregen voorgeschoteld met alle gevolgen van dien…. De insider: “Posterse raadsleden, let op uw zaak en kiezers: de gemeente houdt blijkbaar van overleggen en praten en weer overleggen, maar eens stopt de woordenstroom en moeten er daden gesteld worden”, zeggen taai volhoudende Posterse en Vlodropse voetbal-experts. (wordt zeker vervolgd)

…dat we voor Kiek Toen weer een foto kregen van de vroegere de Zusters Ursulinen, de kloosterorde in Posterholt. Zowel voor lager-, kleuter- als vervolgonderwijs huishoudleerlingen en Huishoudleraressenopleiding stonden de Uruslinen garant. Het was een huishoud/opleidingsschool waarbij de leerlingen ook in de praktijk in bijv. tuinbouwteelt ed onderwezen werden en ook daadwerkelijk in oa de moestuinen bij het klooster actief waren.(zie foto). Op de achtergrond op deze foto, uit de collectie van Wim Rutten, staat de Witte Molen. Volgens Wim Rutten een foto uit circa 1937.

…dat we na de geslaagde Geluksweek in Roerdalen/Wassenberg weer midden in een actieweek zitten: de Boekenweek 2019. En zoals eerder gemeld, met het Boekenweekgeschenk kunt u as zondag 31 maart de hele dag gratis reizen met de trein.
…dat de NS het lezen een warm hart toe draagt, want lezen is één van de favoriete tijdsbestedingen in de trein en de NS is al jaren hoofdsponsor van een aantal leescampagnes waaronder de Boekenweek.
…dat de Boekenweek 2019 is van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart. Het thema van dit jaar is “de moeder, de vrouw”. Koopt u tijdens de Boekenweek voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken, dan krijgt u het Boekenweekgeschenk cadeau, dat is geschreven door Jan Siebelink.
….da we gewoontegetrouw besluiten met Posters dialect: dae is kursjpelig (= hij is lastig), essik (= azijn); aek (= ook azijn), greutsj (= trots), hae viert fees truuk-uuj (= hij viert alsnog een feestje).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen