pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 6, 2016 12:19 pm Lees verder →

Wist u…(week 14 in 2016)

Wist u…
…dat in de gemeente Roerdalen 290 vrijwilligers actief zijn in het kader van Hart voor Hart in Roerdalen
…dat zij te hulp kunnen schieten (al of niet met defibrillator – AED’s) wanneer iemand in hun omgeving een acute hartstilstand krijgt
…dat er echter nog meer vrijwilligers nodig zijn: daartoe is donderdag 7 april as van 20-22 uur in zaal Roerzicht Vlodrop een info-avond over dit onderwerp, waarop iedereen welkom is; nieuwe vrijwilligers zijn nog altijd welkom (opleiding 2 dagdelen is gratis) (info bij de gemeente)
…dat paaszaterdag de 53ste Kennedymars plaats vond
…dat in totaal dit jaar 6.174 wandelaars vanaf 05.00u zijn gestart om of de Mini-Mars 10km, de Sentibold-Mars 40km, of de Kennedy-Mars 80km te lopen.
dat de De Kennedymars weer door een aantal Posterse deelnemers werd uitgelopen:
…dat dat dit jaar zijn geweest: Remy Offermans voor de 7 keer, Dick Snellenberg voor de 8ste keer, Eric Meijers 4 keer,
Karin Joris 2 keer, Judith Reijnders 2 keer, H.P. Woets 7 keer,
Mike Gielkens 3 keer, Sylvia Van Delft 7 keer, Jos Van Appeven 1 keer, Lei Janssens 2 keer, Bob Tulfer 1 keer, Roger Smeets 1 keer, Taco Reijnders 2 keer, Guus Veelen 1keer, Rob Wolters 1 keer, Chelsee Op De Kamp 1 keer, voor allen geldt: prima prestatie!
…dat er eigenlijk een alarmerend bericht komt van de senioren en hun gebruik van de modernere media, het in feite onvoldoende ( en velen ook totaal niet!) overweg kunnen met een computer ed.
…dat namelijk bijna driekwart van de leden van Unie KBO problemen verwacht met het bijbenen van de digitalisering van de dienstverlening in het algemeen.
…dat een en ander blijkt uit onderzoek van deze seniorenorganisatie onder 1350 digivaardige senioren.
…dat de Unie KBO vreest, dat de overheid te gemakkelijk denkt over digitalisering en de KBO eist nu een goed vangnet voor ouderen
…dat liefst 72 procent van de senioren, die al gebruik maakt van internet, problemen verwacht om de ontwikkelingen bij te houden of vindt nu al de digitale dienstverlening te lastig.
…dat daarnaast liefst 47 procent (bijna de helft !) van de ondervraagden (redelijk digivaardig) vermoedt ‘in serieuze problemen te raken’ wanneer diensten alleen nog via internet worden aangeboden. Die groep komt bovenop de groep senioren die zelfs helemaal ‘internetloos’ is. Uit eerder onderzoek van Unie KBO bleek dat dit gaat om 1,2 miljoen senioren
…dat de overheid ( dus, rijk, provincie en ook gemeenten ! ) net als een aantal semi-overheden, hier een kapitale denkfout maken : veel senioren kunnen niet digitaal informatie oproepen of verwerken
…dat wij als Roerdal Journaal vragen: staat er geen kamerlid op om hierover de minister eens flink de oren te wassen en hem te vragen in actie te komen?!
…dat de KBO stelt: ‘Ons onderzoek bewijst dat het huidig beleid haaks staat op de realiteit. Daarom roepen wij op om alternatieven te blijven behouden: het moet mogelijk blijven om gewoon te bellen of langs te komen met een vraag’, aldus Unie KBO-directeur Vanderkaa: en niet alles heel snel te verwijzen naar de website…..
..dat bijv. bij veel gemeenten er alleen nog een afspraak kan worden gemaakt via internet, stelt Unie KBO en somt aantal voorbeelden op: ‘De ophaalkalender voor huisvuil staat online, brochures van de overheid moet je downloaden en vrijwel alle informatie over openbaar vervoer staat op internet.’
…dat iedereen zaterdag 9 april van 9 tot 12 uur op de Meinweg kan mee wandelen met de Staatsbosbeheer-gids met de wandeltocht: op zoek naar adders. Kosten 7 en 4 euro: info/opgave via de website van staatsbosbeheer meinweg
…dat er een nieuwe Schijf van Vijf door het Voedingscentrum is gelanceerd: de dagelijkse hoeveelheid groente is daarbij verhoogd van 200 naar 250 gram en 2 stuks fruit mogen er best drie zijn ( meer hierover in een volgende aflevering)
…dat we besluiten met Posterholts dialect: perfiet of notse hubbe van get (= voordeel hebben van iets); flodde-weg (= zonder meer); ig veul mig neet op miene sjtel (= ik voel me niet lekker); poasjbloom (= primula); ein bussel hoare (= een pluk haren); emes verneuke (= iemand een poets bakken ); ut waas ein oud gebroek noa de hoes-sjlach van ein verke, ein proof klumpes noa pesjtoer bringen (= het was een oud gebruik na de slacht van een varken aan huis, een “proof” (van preuve of proeven: = dus deel) van de balkenbrij naar pastoor te brengen; goedgeefsheid tonen); monneete (= poen, geld).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
==========Posted in: algemeen, roerdalen