pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 20, 2016 12:12 pm Lees verder →

Wist u….( week 16 in 2016)

Wist u…
…dat Amazing Postert 2016 erop zit : wat weer een topper was dat! Complimenten en applaus voor iedereen, die eraan mee gewerkt heeft: de Posterholtse harmonie Wilhelmina heeft hiermee een prima visitekaartje afgegeven.
…dat het alleen een beetje jammer was dat de zaterdag veel publiek trok volle bak – rond 800 man – en de zondag met Da Blechhauf’n minder in trek was; waarschijnlijk te wijten aan de her nog relatieve onbekendheid van het Oostenrijks top-orkest, dat voor dit optreden op en neer vloog – met een nachtelijke tussenstop in een hotel hier in de regio – want in het afgelopen weekeinde hadden ze nog elders een optreden…
…dat Da Blechhauf’n in Oostenrijk en Duitsland e zeer gevraagd zijn, en een optreden bij het ZDF-programma van de bekende Duitse tv-shows van Florian Silbereisen staat in de startblokken…; zij zorgden overigens ook hier voor een mooie show met veel humor, misschien hebt u dus iets gemist…
…dat er nog meer nieuws te melden viel over afgelopen weekeinde: behalve een succesvol Amazing – met oa mooie lokale zanginbreng van Posterse solisten, verder van de Posterse basisschool en de Maastrichtse zanger Erwin – was er ook nog een geslaagd tweedaags ruiterfestijn in Posterholt
…dat er ook nog somber nieuws te melden was afgelopen weekeinde: aangekondigd werd namelijk dat Limburg een regionale tv-zender verliest: na 8 jaar stopt per 1 juli TVLimburg, omdat de Belgische eigenaar (uitgeverij Concentra: deels ook eigenaar van de concurrerende zender L1 en de Limburgse kranten en weekbladen) de stekker eruit trekt. De Belgen willen niet elk jaar geld blijven bijpassen: per dan ontslag voor de overgebleven 12 vaste medewerkers, helaas; er werkten ooit meer dan 50 mensen.
…dat het voor de Belgische eigenaar niet duidelijk is, hoe het toch komt dat de zuster-zender in Belgisch Limburg wel met winst draait, maar …- die heeft ook niet de concurrerende hete adem in de nek van een tweede regionale zender als L1
…dat ontslagen mensen bij TVLimburg die concurrentie al jaren in feite oneerlijk vinden: zender L1 wordt flink gesubsidieerd ( en vangt jaarlijks miljoenen) door de provincie Limburg en TV Limburg kreeg geen cent subsidie….
….dat Roerdalen sowieso in een belangrijke week zit: de gemeenteraad Roerdalen komt donderdag bijeen en wil belangrijke beslissingen nemen: het hele sportaccommodatie-beleind in de zes kernen komt aan bod en dat zal mogelijk tot flinke discussies leiden: waar wordt welke sporthal/ zaal gehandhaafd en waar gaat-ie dicht en welke sportaccommodaties blijven onder gemeentelijke vlag en welke niet : de raad moet keuzes maken
…dat ook op de agenda van deze raadsvergadering, die om 19.30 uur begint, ook nog het belangrijke punt toekomst zwembad Roerdalen prijkt en, naar men zegt, komt er een nieuw zwembad met beheer van louter vrijwilligers.
…dat het allemaal spannend blijft want een ander prangende vraag luidt: in welke klasse gaat de gefuseerde voetbalclub PSV35/Vlodrop volgend seizoen spelen: handhaven in de 3de klasse of toch een stapje lager in de 4de klasse?
….dat er een wedstrijd van het Rijk van start is gegaan met de vraag: wat is het mooiste natuurgebied van Nederland? de Meinweg misschien?
…dat die vraag staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken voor legt aan het Nederlandse publiek: deze maand is de inschrijving voor de verkiezing.
…dat een jury onder leiding van Pieter van Vollenhoven een shortlist van de inzendingen maakt en na de zomer mag het publiek zijn stem uitbrengen.
…dat de drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur.
…dat staatssecretaris Van Dam de publieksverkiezing meldde op het festival ‘Naar Nationale Parken van Wereldklasse’ in Den Haag. Onder meer door het verbeteren van de toegankelijkheid, internationale marketing en het versterken van de voorzieningen moeten de gebieden aantrekkelijker worden voor binnen- en buitenlandse bezoekers.
…dat de winnende natuurgebieden of landschappen moeten uitgroeien tot internationale iconen vergelijkbaar met sterke merken als tulpen, molens en de stad Amsterdam.
….dat Van Dam zegt: “Wat is ons mooiste, uniekste, meest bijzondere natuurgebied of landschap? Waar kun je onze geschiedenis het best lezen én beleven? Welk park kan de waardering van de natuur in heel Nederland op een hoger plan tillen en publiek uit de hele wereld trekken? Daar wil ik achter komen met een open verkiezing. Elk gebied in Nederland, Nationaal Park of nog niet, kan mee doen.”
…dat vanaf nu natuurgebieden via een bidbook worden gekandideerd voor de verkiezing. Uit dat bidbook moet blijken dat het gebied bijzonder genoeg is om een groot publiek te trekken en sterk genoeg is om dat aan te kunnen. De jury onder leiding van Pieter van Vollenhoven maakt vervolgens een selectie op basis van de criteria die daarna wordt voorgelegd aan het Nederlandse publiek.
…dat de ervaringen met de nieuwe nationale top-natuurgebieden moeten helpen om ook de andere Nationale Parken aantrekkelijker te maken. De bestaande Nationale Parken in Nederland hebben op dit moment een beperkte bekendheid bij het (inter)nationale publiek. Samen met onder andere de provincies, terreinbeheerders, de bestaande Nationale Parken en ondernemers wil de staatssecretaris de positie van de Nationale Parken versterken en zo de duurzame instandhouding van de waardevolle gebieden bevorderen.
…dat u de gezondheidstips tegoed houd
…dat we besluiten met Poster(holt)s dialect: mert ( = markt)doe most dem neet kwaele (= je moet hem geen pijn doen); d’t tusjenoet goan (= er vandoor gaan); mesnaat (= kletsnat); biejein hawte (= zuinig zijn); ich goan egons nag neet weg (= ik ga voorlopig nog niet weg); achterruks (= achterbaks); kneuke mitkriege ( = verwondingen, blessures oplopern) d’r door pave (= verkwisten); knuek (= botten, beenderen)..
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
====================