pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 22, 2018 12:01 pm Lees verder →

Wist u…( week 16 in 2018)

…dat doordat de gekozen volksvertegenwoordigers doorschuiven naar de wethoudersfunctie komen er nog 3 raadsleden kn de nieuwe raad.
… dat dat Jo van Kruchten uit Posterholt is namens Democraten Roerdalen, Dirk van Melick uit Melick namens het CDA, en Roland Slangen uit Melick namens Roerdalen Lokaal! Hij stond op plek 11 op die lijst en kreeg 186 stemmen).
…dat Van Kruchten uit Posterholt voor het eerst raadslid is, Van Melick ook in de vorige periode raadslid was en Slangen, afkomstig uit Melick, ook een nieuwkomer in de vroedschap is.
…dat Van Kruchten 137 stemmen kreeg; hij stond als vierde op de lijst
…dat Slangen na alle direct gekozen raadsleden op zijn lijst de meeste stemmen vergaarde – in totaal 186 – maar lager op zijn lijst stond.
…dat was anders op de CDA-lijst: daar stond Van Melick op plek 3 maar hij kreeg 61 stemmen, te weinig voor een voorkeurszetels maar de stemmen op deze lijst gaan automatisch naar hoger geplaatsten, aldus de afspraken/regels: en zo visten de nummer 7 Leon Wolters (uit Vlodrop) met 155 stemmen en nummer 9 op deze lijst, oud-Posterholtenaar Frank Demarteau (thans Reutje-St. Odilienberg) achter het net met 137 stemmen
…dat de kern Posterholt goed in de raad maar niet in het college van B en W qua bemanning vertegenwoordigd is, net als de twee andere Oud Ambt-Montfort-kernen Montfort en St Odilienberg (- zie ook hierover Posters Journaal vorige week -).
…dat samenvattend, de kern Posterholt in de nieuwe raad beter dan vorige keer of keren van de partij is: en wel van de fractie Roerstreek Lokaal!: op plek 5 nieuwkomer Ruud Wolters met 206 stemmen, op plaats 7 Loes Vestjens – ook nieuwkomer – met 247 stemmen, verder ook nummer 4 op de CDA-lijst de herkozen Ton Joris met 185 stemmen, van Democraten Roerdalen op plek 4 de al eerder genoemde nieuwkomer Jo van Kruchten met 137 stemmen, en de vorige week gemelde PvdA-lijsttrekker Jacqueline Aelen
…dat deze week woensdag van 16-19 uur bij zaal Vurenhof de verkeersplannen voor de kern Posterholt voor iedereen ter inzage liggen een toelichting te krijgen is. De plannen behelsen om een aantal wegen in de kern Posterholt verkeersles te maken en de maximumsnelheid te verlagen van 50 naar 30 km en het gaat om de Roermondseweg, Hoofdstraat, Boomstraat en Heinsbergerweg.
…dat op internet al gemeld werd dat de gemeente het niet in het hoofd moet halen om in het toch al te drempelrijk dorp Posterholt weer uit te rusten met vermaledijde verkeersdrempels, die slecht zijn voor het menselijk lichaam ( rugpatienten en blessures!)en ook slecht zijn voor auto’s…
…dat er tevens op gewezen wordt dat plannen bestaan drempels in Herkenbosch en Montfort te verlagen en de hoge in Posterholt blijven kennelijk onaangeroerd…
…dat de foto in de Kiek Toen -serie weer een deel van de Posterholtse Matthiaskerk laat zien op een ansichtkaart. En wel zonder de later gebouwde kerktoren en vanuit het perspectief van de Wieen met rechts ook een beetje van het KA-huis en panden tegenover het oude Ursulinenklooster.
…dat we hier nog een felicitatie moeten inhalen en wel die aan het adres van het diamanten paar Ridderbeek-Bakkes uit Posterholt
…dat ook het Samenzang-evenement van het jubilerend Gemengd Koor Posterholt een felicitatie waard is: 200 zangers en een opbrengst van 3100 euro voor het Kankeronderzoek.
…dat we nog een tip schuldig zijn en dit keer een gezondheidstip voor mensen met een moeilijke stoelgang. Probeer bij het doen van de grote boodschap uw lichaam (= rug ) zo recht mogelijk te houden want dat bevordert de doorstroming; en eventueel de voeten daarbij op een voetenbankje, schrijft de Thuiszorg in een tip..
…dat 21 maart 2018 bij de gemeenteraadaverkieIbg ook 2 wethouders de politiek in Roerdalen vaarwel hebben gezegd.
…dat Chrit Wolfhagen en Tjeu Verheijden officieel afscheid nemen. Zij doen dit met een hapje en een drankje op woensdag 25 april in het gemeentehuis en iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en de wethouders persoonlijk de hand te schudden. Dat kan tussen 19.00 en 21.00 uur.

…dat Chrit Wolfhagen uit Herkenbosch in totaal acht jaar wethouder geweest. Ruimtelijke ordening was het zwaartepunt van zijn portefeuille maar hij was ook verantwoordelijk voor andere sectoren waaronder recreatie en toerisme, openbare ruimte, en volkshuisvesting, overige vergunningen en monumenten en archeologie. Grote projecten waren onder meer het DOP Posterholt, de Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving, de fietsbrug over de Roer bij Lerop en natuurontwikkelingsprojecten zoals de Bolberg in Vlodrop en Heerlijckheit Montfort.
…dat hij nog niet weet wat hij gaat doen met zijn vrije tijd straks? “Ik heb nog geen idee. Ik houd alle opties open,” aldus de wethouder.
…dat de andere scheidende wethouder Theu Verheijden uit St Odilienberg is; hij is in totaal zes jaar wethouder geweest bij de gemeente Roerdalen. Zijn portefeuille bevatte dienstverlening, vastgoed, grond en pacht en onderwijs maar het grootste deel van zijn tijd vroeg financiën. Hij heeft zich met veel enthousiasme ingezet voor de jaarlijkse begrotingen, de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en diverse projecten op het gebied van onderwijs.
…dat hij voor de vrije tijd na het wethouderschap genoeg plannen heeft: “Ik wil graag nog een rol vervullen binnen mijn partij, RoerstreekLokaal! Verder heb ik cursussen fotografie en bridge gevolgd, die wil ik in praktijk gaan brengen. En wie weet komt er nog een regionale klus op mijn weg.”
…dat we besluiten met Posters dialect: sjtevel (= laars), sjtangketsel (= ijzeren hekwerk); sjoemel (= dunnetjes, schamel); vaere (= vaere); dem hubbe ze betrokke (= hij is beetgenomen)dae waas aan ut vinke inne hoaf ( = hij stookte een vuurtje in de tuin).
( Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen