pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 17, 2019 12:01 pm Lees verder →

Wist u…( week 16 in 2019)

Posters Journaal:..fijn Poasj-daag…

Wist u…

…dat door een technische storing aan een van onze computers vorige week geen Posters Journaal kon verschijnen; wij halen het vandaag een beetje in.
…dat we beginnen met de Kiek Doa-foto’s van nu , in plaats van een Kiek Toen-plaat, want die hebben alles te maken met het evenement, dat in Posterholt jl. zaterdag/zondag plaatsvond.
…dat editie 2019 van Amazing Postert – met voortrekker Joep Bustin cs voorop – afgelopen zaterdag in de sporthal rond 800 meezingers trok en het buuttegala zondag mocht rond 450 bezoekers verwelkomen.
…dat zaterdag het programma rond 35 items telde, waarbij het publiek op populaire muziek- en zang
nummers getrakteerd werd door harmonie, zangeres en zangers. Alles onder leiding van Wilhelmina-dirigent Guido Swelsen. Het klonk als een klok. Maar er is altijd een maar…
…dat volgens sommige toehoorders het allemaal erg hard klonk en… in een eventueel volgend meezing-concert mag best wat meer Nederlandstalig (en Limburgs) repertoire te horen zijn dan de enkele (2 ?) nummers – volgens dezelfde toehoorders – van Big Bennie.
…dat Roermondse Bennie overigens heel vereerd was met de uitnodiging om mee te zingen in een live-productie als deze met deze orkestrale begeleiding.
Datzelfde zal overigens ook gegolden voor de andere artiesten. Ook zij waren enthousiast en het overgrote deel van het publiek met hen!
…dat wij evenwel nog op een – volgens ons – wat ondergesneeuwd en educatief onderwerp in deze productie willen attenderen: de bijdrage van leerlingen van de Posterse Basisschool De Draaiende Wieken, samen met Harmonie Wilhelmina én artiesten.
…dat dat door een aantal leerlingen meer dan verdienstelijk opgetreden werd met hun eigen ukelele, = mini-gitaar). Ze hebben verschillende keren gerepeteerd onder leiding van niemand minder dan musicus Hub Boesten om ten slotte zaterdag het wereldberoemde gitaarriffeltje uit Smoke on the Water van Deep Purple succesvol ten gehore te brengen, samen met overige uitvoerenden.
…dat de scholieren behalve het instuderen van het muziekstuk en optreden, hun instrument zelf ook opgepimpt hebben, zoals vele topartiesten dat ook doen. Als “gage” voor het optreden mochten ze de ukelele mee naar huis nemen.
…dat een dag later buuttereedner Peter Vaassen het Gala van de Buut presenteerde met 6 top-buuttereedners (kampioenen) uit Limburg en Brabant. Het werd inderdaad “boekpien van ‘t lache”, waarbij de Brabantse tonpraters zeker niet onderdeden voor de Limburgse buuttereedners. Vooral hekkesluiter van der Elsen uit Vorstenbosch, die voor het eerst in Postert optrad, kwam origineel uit de bus in een first date-buut met sterke mimische momenten: de zaal lag soms dubbel!
…dat was ook het geval met de spitsvondigheden in de buut van de Limburgse “Werme Bekker” en de Brabantse wasmachine-monteur, en Fred Flintstone Naus. Dit buutte-onderdeel stond onder de verdiensteljjke regie van Frank Demarteau.
…dat resumerend gezegd mag worden, dat harmonie Wilhelmina en de organisatie met deze 4de editie van Amazing en het al weer zesde buutfestijn Postert weer eens positief op de kaart heeft gezet.
…dat we nu een sprong maken en naar de politieke arena gaan omdat de computer vorige week niet daaraan mee wilde werken.
…dat we u namelijk nog de uitslagen van de verkiezingen van Provinciale Staten van Limburg schuldig zijn.
…dat nu de formatie volopaan de gang is van het dagelijks bestuur van de provincie: Gedeputeerde Staten.
…dat het de regel is dat daarbij de grootste partij het voortouw neemt en dat is in Limburg het CDA geworden (was dat ook al).
…dat lijsttrekker Ger Koopmans (Venlo – bij velen ook bekend als voorzitter van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS)) zich bij de formatie laat vergezellen door Weertenaar Geert Gabriels van de winnende partij Groen Links. Dit duo probeert een coalitie te smeden waarin dan depute’s komen, die dus het college van GS dan vormen (= dagelijks bestuur van de provincie), samen met de gouverneur.
…dat we een gok onzerzijds daarover lanceren: het zou ons niets verbazen wanneer daarbij“mede-formateur” en thans Weerter wethouder Geert Gabriels (als uitvloeisel van het duale verkiezingsstelsel) straks wel eens deel van het GS-college uit zou kunnen maken; wij denken in dezen hardop en vragen ons tegelijkertijd ook af: kan dat?, wil hij dat, wil kan en mag dat van de fracties? Dat alles even terzijde…
…dat we terugkeren naar de feiten
…dat van de vorige Provinciale Staten in Limburg er deze keer slechts 17 herkozen zijn een er zijn 30 nieuw gekozen Statenleden, 11 partijen, waarvan 1 nieuwe. De installatie was op 28 maart 2019.
…dat Limburg in totaal 47 statenleden telt en ten opzichte van de samenstelling van politieke partijen in de vorige Statenperiode is er sprake van 1 nieuwe partij, te weten Forum voor Democratie.
…dat er 2 fracties uit de vorige Statenperiode niet teruggekeerd zijn in de Staten, te weten Volkspartij Limburg en Fractie Bus. Beide partijen deden niet mee aan de verkiezingen. De partijen ChristenUnie en Denk deden wel mee aan de verkiezingen maar behaalden niet voldoende stemmen voor een zetel.
…dat de twee Roerdalense kandidaten Herman Nijskens (VVD) uit Melick en Henk van der Linden (Lokaal Limburg) uit St. Odilienberg ook gekozen zijn. Nijskens kreeg in totaal 942 stemmen in Limburg en vd Linden vergaarde 559 Limburgse stemmen. Laatsgenoemde stond tweede op de ‘Lokalen-lijst’ en de VVD-er 4de. Theo Hiddema van de Forum-partij (ook zeer ruim met voorkeurstemmen gekozen) heeft zijn zetel aan een andere Forumkandidaat over geheveld. Zoiets riekt in onze ogen altijd een beetje naar kiezersbedrog.
…dat verdere Midden-Limburgse gekozen zijn: bij het CDA Geert Frische uit Maasbracht enJohan Geraats uit Baexem, bij de PVV is dat Lei Hermans uit Koningsbosch, bij de VVD naast Nijskens ook Karin Straus uit Roermond, bij de SP is dat Jorg Wolters Gregorio uit Roermond, en bij de Partij v d Dieren is dat Peter Loomans uit Roermond. Opvallend: geen enkele Weertenaar zit in de Staten, en slechts 1 Nederweertenaar.
…dat overugens tegelijkertijd ook de Waterschapsverkiezingen waren en daarbij heeft de Posterse kandidaat Jacqueline Aelen het jammergenoeg niet gehaald. Hoewel ze rond 2500 (!) stemmen kreeg, ging de derde zetel voor hun lijst aan haar neus voorbij, omdat Roermondenaar Gerard Ijff, die nog lager op de lijst stond met rond 4100 stemmen met voorkeur werd gekozen.
…dat we nog even terugkeren naar de politiek en hier de Verkiezingsuitslag Statenperiode 2019-2023 volgt, zoals eerder beloofd. In het onderstaande overzicht zijn per partij de gekozen Statenleden alfabetisch genoemd, op volgorde van grootte met als toevoeging de woonplaats van de gekozene.

CDA (9 zetels):
M.G.J.A.C. (Marlou) Absil (v), Helden
M.L.H. (Mirjam) Depondt-Olivers (v), Maastricht
G.H.C, (Geert) Frische (m), Maasbracht
J.M.L. (Johan) Geraats (m), Baexem
W.A.J. (Wouter) IJpelaar (m), Sittard
G.P.J. (Ger) Koopmans (m), Venlo
H.J.H. (Hubert) Mackus (m), Ospel
R.J.J. (Rudy) Tegels (m), Sevenum
M. (Mariska) Werrij-Wetzels (v), Simpelveld.

Forum voor Democratie (7 zetels):
R.J.H. (Ruud) Burlet (m), Geleen
T.U. (Theo) Hiddema (m), Maastricht (- is nu Voncken)
S. (Simone) Kerseboom (v), Maastricht
J.A.A.M. (Hans) Reuser (m), Maastricht
C.A.W. (Cees) van der Sande (m), Maastricht
B.B.P.M. (Bart) Smeets (m), Beek
M.W. (Marcel) Thewissen (m), Maastricht.

PVV (7 zetels):
H.M. (Roel) van Bijnen (m), Ulestraten
M.T. (Mart) Bosch (m), Heerlen
R.A.B. (René) Claassen (m), Landgraaf
L.J. (Lei) Hermans (m), Koningsbosch
R.W.P.E. (Robert) Housmans (m), Born
C.L. (Charline) Jiménez Hastenrath (v), Venlo
B.J.M.H. (Bart) Megens (m), Bergen.

VVD (5 zetels):
J.P. (Joost) van den Akker (m), Maastricht
L.H. (Leon) Bastiaans (m), Venlo
T.M. (Teun) Heldens (m), Meijel
H.L.M. (Herman) Nijskens (m), Melick
K.C.J. (Karin) Straus (v), Roermond.

SP (4 zetels):
M. (Marc) van Caldenberg (m), Landgraaf
Y.M. (Yolanda) Claessens-Schepers (v), Heerlen
R.E. (René) van der Valk (m), Kerkrade
J. (Jorge) Wolters Gregόrio (m), Roermond.

GroenLinks (4 zetels):
P.D. (Pepijn) Baneke (m), Mook
T.G.M. (Thea) Jetten (v), Arcen
K.G.M. (Kathleen) Mertens (v), Maastricht
A. (Andy) Rossel (m), Kerkrade.

PvdA (3 zetels):
A. (Aleida) Berghorst (v), Sittard-Geleen
E. (Eric) Geurts (m), Brunssum
J.J.M. (Jasper) Kuntzelaers (m), Venlo.
!
D66 (3 zetels):
M.T.P. (Marlou) Jenneskens (v), Meerlo
J.M.T. (Hans) Teunissen (m), Venray
L.A.P. (Leon) Vaessen (m), Sittard-Geleen

LOKAAL-LIMBURG (2 zetels):
R.J.H. (Raimond) Franssen (m), Klimmen
H.M.V. (Henk) van der Linden (m), Sint Odiliënberg.

Partij voor de Dieren (2 zetels):
P.S.M.L. (Pascale) Plusquin (v), Heerlen
P.J.M. (Peter) Loomans (m), Roermond.

50PLUS (1 zetel):
A.M.J.N. (Anne Marie) Fischer-Otten (v), Kerkrade.

…dat degenen die de zetelverdeling bestudeert ziet,dat zonodig met steun van de kleine partijen zowel over links als over rechts een coalitie te smeden is, en …met mogelijk sleutelrollen voor de kleinere partijen, nog wel meer combinaties mogelijk zijn . In eerste aanleg wil men koersen op eenzelfde coalitie als in de vorige periode: centrum-links. Deze week zal dr meer duidelijkheid komen welke kant het op gaat.

…dat een aantal uitgaan-tips voor dit paasweek-einde op www.roerdaljournaal.nl komende dagen verschijnen.

…dat we besluiten met dialect: Poasje ( = Pasen); ein hin ( kip); krejje van eine haan ( kraaien van een haan); dae haet ut geliek van zien mooder ( daar zitten trekken van zijn moeder in; hij lijkt op zijn moeder).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen, roermond