pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 25, 2018 12:05 pm Lees verder →

Wist u…( week 17 in 2018)

Posters Journaal: … oppe krummenak…

Wist u …
…dat vanaf deze week Roerstreek Lokaal!, CDA en Democraten Roerdalen als de nieuwe coalitie aantreden in de gemeenteraad Roerdalen.
…dat de 3 partijen zeggen in een soort beleitrdsbrief: “De komende jaren willen we verder werken aan zes krachtige dorpen in Roerdalen en het kleine geluk van bezoekers en inwoners. Dit willen we graag samen met onze inwoners, ondernemers en verenigingen doend. Daarom willen we graag uw mening weten.”
…dat dat eigenlijk op de keper beschouwd een vreemde gang van zaken lijkt: de raadsleden zijn juist gekozen om de mening van het volk door te geven ‘ maar men wil kennelijk nog dieper in de samenleving (lees: het volk) doordringen: prima, daar kan niemand iets op tegen hebben.
…dat B e W vervolgens de speerpunten en het volledige coalitieprogramma oplepelen en ze voegen eraan toe: “Wij hebben een korte vragenlijst opgesteld en nodigen u ook uit om straks mee te werken aan de uitvoering van het programma. Wij zijn benieuwd naar uw reactie”, aldus B en W
…dat er bij de oproep voor reacties ook nog een stichtelijke geloofsbelijdenis wordt meegegeven die we voor lief nemen en u niet willen onthouden: “Wij geloven in de kracht van mensen, individueel en collectief. Mensen vormen samen de gemeenschap van Roerdalen. In dorpen en buurten, jong en oud, via betaald werk of als vrijwilliger. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen zoveel mogelijk meedoet. Want een dorp leeft als mensen initiatief en verantwoordelijkheid nemen voor hun buurt en hun buurtbewoners. Wij willen deze beweging samen met onze inwoners versterken. Samen doen! Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen”
….dat wij deze passage zouden afsluiten met….amen! Maar dat terzijde.
… dat vervolgens de 10 speerpunten van het college opgelepeld worden.
…dat echter meteen de vraag rees: mag de oppositie ook nog wat inbrengen? Of zitten die ” veur kaaf en sjtreu ” de stoelzittingen warm te houden…Een denk- en/of schrijffout, nemen we maar aan.
…dat de 10 speerpunten zich verliezen in algemeenheden, zoals de krant beweerde in een analyse, maar dan heeft decjournalist slecht zijn huiswerk gedaan.
…dat ook de krant zal moeten toegeven dat de vragenlijst met wensen een poging is om de burger beter bij de plaatselijke besluitvorming te betrekken. Een dergelijk initiatief is zeker geen algemene gang van zaken; sterker nog: nog altijd een uitzondering! Zeker nu de laatste pakweg 12 jaar de deelname aan de gemeenteraadsverkiezing alleen maar minder geworden. Slechts 1 op de 2 kiesgerechtigden gaat naar de gemeentelijke stembus. Een recht dat 1 op de 2 dus in de prullenbak gooit. Dus lijkt een wensenlijst het raadswerk mogelijk weer interessanter te maken en zeker een poging moet daartoe ondernomen worden.
…dat in de 10 speerpunten in Roerdalen voor de komende jaren dus goede elementen zitten die de krant kennelijk ook over het hoofd heeft gezien, maar er ontbreken er ook.
… dat we enkele naar onze mening goede initiatieven noemen, waar bij het zoveel mogelijk “Samen Doen” een vanzelfsprekendheid is.
…dat er eindelijk duidelijkheid komt over gemeenschapsaccommodaties voor jong en oud (= dus sporthallen en dorpshuizen als KA-huis en De Beuk)
…dat er een kleine gemeentelijke organisatie moet gaan opereren, vanwege natuurlijk ook de financiën die niet al te breed uitvallen.
…dat weer een ander speerpunt een betere communicatie en informatie omvat, met en dat is ook een noviteit: de inzet van dorpscontactpersonen.
…dat er verder nog enkele speerpunten volgen, die al lopen, zoals een samenwerking – waar mogelijk – onder de naam MER met de buurgemeenten Maasgouw en Echt-Susteren. En verder zijn er ook bestaande speerpunten op sociaal terrein, ondernemersvereniging (startende ondernemers helpen), en voorts:.een positive gezondheidszorg, armoedebeleind naar maatwerk, week, een toekomstbestendig woningbestand, prioritieit onder meer voor verkeersveiligheid, en ook de overhang naar duurzame eynergie.
…dat naast een goede financiele gang van zaken bij devgemeentev nog een nieuwigheid opvalt: handhavers van veiligheid ( politie) moeten zichtbaar aanwezig zijn in de dorpen.Posted in: algemeen, politie, roerdalen