pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 1, 2019 11:53 am Lees verder →

Wist u …(week 18 in 2019).q

Posters Journaal:…dae kuump de ganse daag…

Wist u…

…dat Posterholt de afgelopen tijd toch weer mooi in de belangstelling stond.
…dat gebeurde al voor Pasen toen Posterholtenaar Paul Deckers als floraal vormgever de aandacht trok met zijn bloemenpracht tijdens Urbi et Orbi (de pauselijke Paasmis en Uri dt Orbi) in Vaticaanstad te Rome.
…dat onze nationale bloementuin en bloemenpracht daarbij betrokken was, want meldden media in en over de Keukenhof: “Na maanden van voorbereiding, vertrok op woensdag in de Goede Week het bloementransport ‘Bloemen voor het Sint Pietersplein’ naar Rome. Op witte donderdag, arriveerde het transport op het Sint-Pietersplein in Rome voor de paasviering”.

…dat vervolgd werd met: “Tevoren kwam Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, naar Keukenhof kwam om de bloemen te zegenen voor vertrek. Het bloementransport is toen door vele nationaliteiten uitgezwaaid”.

…dat – zo gaat het persbericht over de Keukenhof verder – : “Voor hoofdarrangeur, floraal vormgever Paul Deckers, is het ieder jaar opnieuw een uitdaging om het grote Sint Pietersplein te versieren met Nederlandse bloemen en planten: een metamorfose naar een bloemenschilderij. Er vertrok zo’n 30 ton aan plantmateriaal vanaf Keukenhof naar Vaticaanstad. Hoofdbloem in de arrangementen is de strelizia. Op het plein veel rozen, cymbidiums, delphiniums, bolbloemen, cornustakken en bomen verwerkt”.

…”dat tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over de stad en de wereld, door paus Franciscus ervoeren 1 miljard tv-kijkers over de hele wereld de pracht en kracht van bloemen en planten”, zo meldde het Keukenhof-bericht tot slot. Paul Deckers mag er trots op zijn en Posterholt natuurlijk ook een beetje.

…dat mag ook gezegd worden van Joyce Bonné: na Pasen kwam zij in het nieuws. Op initiatief van deze oud-inwoonster van Posterholt ( ze woont nu in Heel vond in Roermond vorige week, donderdag een lichtjestocht plaats voor de slachtoffers van de recente aanslagen in SriLanka. Vanaf het Stationsplein namen rond honderd mensen deel aan deze tocht, die via het Munsterplein naar de Markt ging, waarna bloemen gelegd werden en kaarsjes ontstoken werde.
…dat Joyce Bonné -die opgroeide in Posterholt als adoptiedochter van de Posterse familie Miep en Wim Bonné – is geboortig uit Sri Lanka. Zij was een van de initiatiefnemers van deze herdenkingstocht. Zij hield ook een toespraakje; ook als steun voor de vrije grote Srilankese gemeenschap in Roermond.
…dat al weer een tijdje geleden is Joyce met haar adoptie-ouders op zoek gegaan naar haar moeder op Sri Lanka en ze hebben haar ook gevonden.

…dat Posterholt ook bij gelegenheid van Koningsdag niet overgeslagen werd en dat Posterholtenaren Fred van Hal (vanwege zijn diverse verenigingsaktiviteiten) en Karin Ridderbeks (als voortrekster van het Meisjesgilde) vereerd werden met een koninklijk lintje.
…dat in totaal in de gemeente Roerdalen dit jaar maar liefs 15 koninklijke lintjes uitgereikt zijn vanwege Koningsdag 2019. Felicitaties van het Roerdaljournaal zijn daarom ook nog voor: Frans Minkenberg uit Herkenbosch (schutterswezen), Henk van Elmpt uit Vlodrop (bijzonder mantelzorger), Marcel Peters uit Reutje-Sint Odiliënberg (oa fanfare-activiteiten), Michiel van Woerkom uit Melick ( oa seniorenvereniging,EHBO-man en lid Posterholt Gemengd Koor), Theo Zegers uit Melick (oa Meinweggids, senioren-chauffeur), Hans Veens uit Herkenbosch (vereningingsman), Jan Raijmakers uit Herkenbosch, (oa kerkbestuur en verenigingen), Jan Smits uit Herkenbosch (raadslid en thans wethouder), Lies Minkenberg-Triepels uit Reutje-Sint Odiliënberg (fanfare-activiteiten), Gunther Ohlenforst uit Vlodrop (verenigingsman); Henk Simons uit Melick (oa onderwijs-verdiensten) kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de anderen werden Lid in de Orde van Oranje Nassau.
…dat de Kiek Toen-foto deze week een foto is uit het – wat toen heette – het Veld oftewel rond de Heerbaan in Posterholt. Rechts voor ligt thans de supermarkt van Plus en voorheen een schoenwinkel. De foto is gemaakt in het midden van de zestiger jaren vanuit het voormalige gemeentehuis. Ook de Raadhuisstraat oogt nog vrij leeg. Op de foto’s de huizen die er toen stonden en gebouwd/bewoond werden/worden (vanaf links): de families Roumen, Van Heugten, Reumers, Wolters/Laugs, vd Borg).
…dat het eigenlijk de bedoeling was dat hier een soort nieuw centrum zou ontstaan met verder de bank (thans fysio), een bibliotheek (thans kantoor), een politiebureau (thans woningen), een apart postkantoor en meerdere winkels.

…dat het evenement Loeren bij de boeren zondag jl een groot succes is geworden: op alle locaties was het vrij druk tot zeer druk: alle deelnemende bedrijven/instanties spreken van een succes omdat er grote belangstelling was voor oa de innovatieve producten.

…dat komend weekeinde worden ook op 4 mei – ook in Posterholt – de doden van de oorlog herdacht.

…dat er deze week diverse uitgaanstips zijn: zaterdag 4 mei is er open huis ’s middags in de molens in Beegden en Beesel, is zaterdag en zondag ( 14-17 uur) open huis bij galerie Trividha, Molenweg in St. Odilienberg, is zaterdag een boeken- en platenbeurs in de Swalmense technische school.

…dat we besluiten met Posters dialect: dig neet oprichte (= je niet opwinden); dem tuk ich nag waal (= ik zeg hem nog wel de waarheid); ein tun-ke leeger zinge (= toontje lager zingen); de ungelste sjtroek blut neet ( = de onderste struik bloeit niet), de kalt wie d’r gebakke is (= hij zegt/doet het op zijn eigen manier).

(Copyright en samenstelling Jacques Biermans).

——————-Posted in: algemeen, roerdalen, roermond