pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 11, 2016 1:21 pm Lees verder →

WIst u…( week 19 in 2016)

Wist u…

…dat het zondag Pinksteren is
…dat dan op deze vijftigste dag na Pasen, de laatste dag van de paastijd, in de christelijke kerken herdacht wordt, dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen, aldus beschreven in het Nieuwe Testament.
…dat op wat later de Eerste Pinksterdag is gaan heten concreet het volgende gebeurd moet zijn : gelovigen bijeen in een huis kregen bij een windvlaag een soort vlammen boven hun hoofd,beter bekend als “vurige tongen.” De gelovigen werden met de Heilige Geest vervuld en konden het evangelie in allerlei vreemde talen verkondigen met als gevolg dat er een grote massa mensen afkomstig uit allerlei windstreken op hen afkwam.
…dat tevens de geboorte van de (katholieke) kerk herdacht.
…dat er niet zoals bij Pasen en Kerstmis met Pinksteren thans geen wereldse uiterlijkheden meer zijn: oude gebruiken zoals vanuit de nok van de kerk duiven loslaten en vurige ballen en bloemen naar beneden werpen, zijn in de loop der tijd verloren gegaan.
…dat in principe Pinksterzondag altijd op de vijftigste dag na Pasen valt. Evenwel afhankelijk van het aantal dagen van de maanden waarin respectievelijk Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren vallen, is het best mogelijk dat Pinksteren op de negenenveertigste dag na Pasen plaatsvindt. De redenering is de volgende: Hemelvaartsdag volgt veertig dagen na Pasen, altijd op een donderdag, en Pinksteren valt op de negende of tiende dag na Hemelvaartsdag, altijd op een zondag.

…dat er in Montfort weer wat groots staat te gebeuren
…dat Roger Janssen een hobby in vijftien jaar tijd liet uitgroeien tot een serieus cateringbedrijf: Warung Ledeng uit Montfort, met als specialiteit Indonesische rijsttafels ( met slagerij Ton Baten, St Odilienberg als vaste vleesleverancier)

…dat Janssen deze mijlpaal wil vieren met een bijzonder evenement: de langste rijsttafel van Limburg.
…dat hij voor deze recordpoging is Warung Ledeng op zoek naar minstens 500 deelnemers. Wilt u meehelpen? Meldt u dan snel aan.
…dat gebeurt zaterdag 11 juni 2016 en wordt de sporthal van Montfort omgetoverd tot een enorm restaurant
…dat die avond honderden gasten kunnen genieten van een keurig verzorgde rijsttafel, de langste ooit in Limburg georganiseerd, maar ook van diverse optredens van Angin Barat en orkest Heurepaerd
…dat aan deze recordpoging een goed doel is gekoppeld.
…dat Janssen de afgelopen jaren meerdere malen Bali heeft bezocht voor inspiratie voor nieuwe gerechten. Die reizen maakten hem ook duidelijk dat op dit
prachtige eiland veel kinderen de kans op een betere toekomst mislopen vanwege onvoldoende onderwijs.

…dat hij zich daar voor de komende jaren wil inzetten, door kleinschalig voor kansarme gezinnen onderwijs financieel mogelijk te maken. Daartoe is inmiddels het Warung Ledeng Schoolfund Indonesia opgericht.
…dat u als ondernemer ook kunt intekenen vanaf 8 personen. Zij krijgen een volledig verzorgde avond (inclusief drank), waarvoor u € 500 excl. BTW betaalt. Daarmee steunt u meteen het goede doel.
…dat wanneer u als particulier zaterdagavond 11 juni wilt genieten van een heerlijke rijsttafel, steun het goede doel
Meld u dan voor € 27,50 pp; Reserveer vanaf nu online via de website, info verder
Warung Ledeng, Wilhelminastraat 29, 6065 AK Montfort, telefoon: 06 – 456 130 51, email:[email protected]
…..dat u voor uitgaanstips nog www.roerdaljournaal.nl kunt raadplegen ,

…dat we besluiten met Posters dialect: Ut geit op en aaf (= wisselvallig, bij ziekte bijv); ein kuuke (= een kuikentje, ook jong kind); ein broek of ein kloek mit kuukes (= een broedende kip met kuikentjes); klemmerke (= wasknijper); sjtoaf-sokker (= poedersuiker); hae jump d’r neet mit onger de veut oet (= hij kan het niet verwerken); sjnoterkuuke (= blaag; klein kind); det geuf ambras ( = dat brengt narigheid met zich mee); sjwaam (= waterdamp) ; in ’t wilje weg (= ruw geschat); ein vlokker maedsje (= een levendige meid); deensmaad (= huishoudster)
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

Verstuurd vanaf mijn iPadPosted in: algemeen, roerdalen