pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 13, 2017 1:21 pm Lees verder →

Wist u… (week 19 in 2017)

Wist u…

,..dat we deze week beginnen – zoals vorige keer aangekondigd – met gedichten van de uit Posterholt geboortige en opgegroeide Toos Schoenmakers-Visschers (thans woonachtig te Vlodrop), getiteld:

veurjaor (1)

inj vanne wintjer in zich?

‘t is dróm te doon

vuurjaor sjteit klaor

op gewiksde sjoon.

(toos)
*====*

veurjoar (2)

zón vónk
trakter rónk
’t windsje wejt
de boer zejt

greun greujt
de crocus bleujt
ich zit en kiek
de keuning te riek

(toos)

…dat sinds 1 april 2017 hoeven bijstandsgerechtigden een vrijwilligersvergoeding niet meer te verrekenen met de bijstandsuitkering en erover geen inkomstenbelasting te betalen.
… dat het gaat dan om 150 euro per maand tot 1.500 euro op jaarbasis. Dat mag een bijstandsgerechtigde zonder verrekening bijverdienen. Het vrijwilligerswerk mag zelf worden uitgezocht, maar u moet wel toestemming hebben van de sociale dienst.
…dat het verder van belang dat de organisatie waar u als bijverdienen dan aan de slag gaat, geschikt moet zijn en dat de werkzaamheden niet lijken op echt werk.
…dat door deze wetswijziging is de positie van vrijwilligende bijstandsgerechtigden gelijk getrokken met die van WW’ers of Wajongers. Voor de duidelijkheid: AOW’ers hoeven overigens aan niemand toestemming voor vrijwilligerswerk te vragen
…dat de politie attendeert op een nieuwe truc van dieven bij het pinnen
..dat gaat zo : zogenaamd plotseling geeft de pinautomaat bij het tappen van geld je pinpas niet meer terug: ingeslikt
… dat de meeste mensen dan bij de automaat weglopen om bijv. de bank bellen.
…dat dat dan het moment kan zijn dat de pinpasdieven al snel hun slag slaan. Ze zullen uw pas fluks uit de automaat halen en door het contactloze betalen (op je pas ingegeven) is het vervolgens heel makkelijk om geld van je rekening te halen.; dit is mogelijkheid een.
…dat een tweede mogelijkheid is door een klem, tape of touw in de pinautomaat te plaatsen.
…dat dat gebeurt via een soort opzetstuk wat op de normale kaartlezer geplaatst wordt en vervolgens blijft de pinpas in de automaat zitten als de transactie is afgerond.
…dat de pin-klanten dan denken dat de pinpas is ingeslikt en weg gaan om hun bank te bellen.
…dat criminelen vervolgens de pinpas met bijvoorbeeld een pincet uit het opzetstuk halen
…dat ze eerder de pincode hebben afgekeken tijdens het pinnen of er is een laagje transparant over de toetsen heen geplaatst, welk dan automatisch uw pincode ‘meeleest’.
…dat het advies is: blijf altijd bij het apparaat staan terwijl je de bank belt.Je moet dus altijd je telefoon bij je hebben en ook telefoonnummer van de bank: en is die dicht het bank-alarmnummer…
…dat je beter ergens binnen kunt pinnen, waar ook mensen aanwezig zijn die je om hulp kunt vragen en bij de pinautomaat kunt blijven; vervolgens is het te overwegen om contactloos pinnen uit te schakelen.

…dat de wielerronde van Italie – de Giro – deze week al de 2de week is ingegaan, het komende zondag Moederdag is en zaterdagavond weer het Eurovisie-Songfestival plaats vindt (info daarover op www.roerdaljournaal.nl)
…dat er ook weer PAC Moerderdag-races zijn e om plek 2 te n het blijft spannend rond Oranje-Blauw’15
…dat we weer besluiten met Posters dialect: det is mig eine klook-meier (= dat is een ‘hampelman’);, oetklooke (= uitvinden); eine moor en eine remmel (= resp. een vrouwelijk en een mannelijk konijn); doe bus neet good sjnik (= je bent niet goed bij je hoofd); uulevelkes gif ut zig neet mier (= bepaald soort hard suikersnoepje – veelal gewikkeld in een spreuk- bestaan niet meer); sokkerkluntjes (= suikerklontjes); oos mam bak aug zelf nag pletskes (= moeder bakt ook zelf nog koekjes); de bekker bakde en makde vreuger lekker platte (= de bakker bakte en maakte vroeger lekkere tompouces (gebakje van korstdeeg met roompudding en glazuur); sjpergus-soep ruuk ze op ut huuske (= aspgersoep ruik je op het toilet).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, politie, roerdalen