pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 9, 2018 12:07 pm Lees verder →

Wist u…( week 19 in 2018)


Wist u…

…dat deze maand mei een herdenkings-maand is: 4 mei zijn de slachtoffers van de oorlogen herdacht en een dag later is de bevrijdingsdag in herinnering gebracht en gevierd.
…dat in oa Posterholt ook de gevallenen op 4 mei
als gevolg van oorlogsgeweld met een stijlvolle plechtigheid bij het monument naast de kerk zijn herdacht en de boodschap daarbij luidde ook dat “de jeugd” blijvend herinnerd mag en moet worden aan hen, die voor de vrijheid van nu destijds het leven lieten.
…dat we daarom ook deze week nog met twee gedichten (bijgaand) van Toos Schoenmakers-Visschers deze feiten memoreren.
…dat er nog meer herdacht of gevierd wordt komend weekeinde: dan is de finale van het Europees songfestival en Nederland zou een kans maken op de titel maar dan moeten eerst de twee voorrondes week overleefd worden.
…dat het voor veel mensen altijd leuk is om de eigen beoordeling van zo’n zangwedstrijd te toetsen aan die van de zogenaamde deskundigen.
…dat die namelijk niet Nederland als winnaar tippen maar Israel met een zg “kippenlied” of Zweden en verdere kanshebbers zijn Tsjechië, Estland, België, Bulgarije en…Australië
(lekker Europees..??!)
…dat onze Waylon een gevaarlijke outsider is – aldus kenners- want zijn song Outlaw in Em wint seeds meer aan populariteit, maar eerst moet hij donderdag 10 mei de voorronde overleven wil hij zaterdag van 21 uur in de finale te zien zijn.
…dat bij deze Songtest 2018 in totaal 43 landen in Lissabon van de partij zijn: en een vijftal landen – die altijd het meeste geld op tafel leggen en dus telkenjare de zaak financieren – zijn automatisch geplaatst naast het gatland.
. …dat die 5 “zekere” finalisten dus zijn: Duitsland Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
…dat dinsdag de eerste uitslag komt vanuit Lissabon want dan is de eerste voorronde en donderdag de tweede. Zaterdag is de finale vanaf 21 uur live op tv en tegen middernacht komt de uitslag en is bekend wie de Portugese winnaar 2017 Salvador Sobral dit jaar opvolgt
…dat zaterdag niet alleen de finale van het Eurovision-songfestival is maar ook van 9 tot 17 uur de jaarlijkse lotenverkoop van de Zonnebloem in de Plus supermarkt in Posterholt.
…dat er mee weer geldprijzen en voor het eerst ook andere prijzen te winnen zijn, tot een luchtballonvaart of mini-vakantie toe
…dat de loten 2 euro per stuk kosten en een deel van de opbrengst (30%) is bestemd voor de plaatselijke afdeling; dat u eventueel op internet uw lotnummers kunt invullen en dan krijgt u automatisch bericht of u gewonnen hebt, maar dat internet hoeft niet persé: het is een extra service
…dat het geld gebruikt de Posterse
Zonnenebloem voor het organiseren van actviteiten, zoals eensinterklaas-, Paas-, een Kerstviering, een uitstapje, presentjes bij feestdagen voor de gasten, want zo worden de mensen genoemd die de Zonnebloem-bijeenkomsten ed bezoeken
…dat de landelijke Zonnebloem zelf ook een verandering heeft toegepast: vroeger heette het “dat de Zonnebloem als doelgroep had: langdurig zieken en bejaarden” maar dat is gewijzigd in lichamelijk gehandicapten oftewel mensen met een lichamelijke beperking), zowel jong als oud; daartoe kunnen natuurlijk bejaarden ed behoren maar dat hoeft niet.
…dat de Posterholtse afdeling Zonnebloem ook recent (dec. 2017) naast deze wijziging ook een bestuursmutatie heeft ondergaan: Tilla Cuijpers-Demarteau heeft na 40 jaar de voorzittershamer overgedragen aan Rinie Golsteijn – van Montfort.
…dat de Zonnebloem ook met kienen inkomsten probeert te vergaren: elke eerste woensdag van de maand is er kienen in de grote zaal van De Beuk van 13.30-16.30 uur en iedereen is elke eerste woensdag van welkom, ook degenen die dus niet behoren tot de “Zonnebloemers”, kortom iedereen is welkom.
….dat we hier ook al vast willen attenderen op de open dag van het Posterholtse Groene Kruis, zaterdag over een week, op zaterdag 19 mei van 10-16 uur
…dat dan een 20-25 tal dienstverlenende instellingen en afdelingen/verenigingen, die betrokken zijn bij of gehuisvest zijn in het gebouw van de Vereniging Groene Kruis Posterholt u graag ontvangen en uitleg geven; de toegang is gratis en u wordt ook nog getracteerd op koffie enz. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en iedereen is dus welkom.
…dat we in de rubriek Kiek Toen een oude foto van het het Posterholts Mariakapelletje op de hoek Mgr Koningsstraat-Christinalaan (vlakbij het oude kerkhof) centraal stellen. Een actuele aanleiding is er wel: bij wijze van experiment is er dit jaar elke maandagavond in de meimaand een mis.
…dat het kapelletje in 1939 gebouwd is opgedragen aan OL Vrouw van Zeven Smarten, waarvan de beeltenis in de kapel te vinden is.
…dat het dit weekend Molendag is en ook bij molens open huis is: ( zie: www.molens.nl)
…dat we alle communicanten feliciteren met de Eerste H. Communie.
…dat we besluiten met Posters dialect: dae is neet good gesjeit (= hij is niet goed snik ); sjnoterkuuke (= blaag; klein kind); det geuf ambras ( = dat brengt narigheid met zich mee); sjwaam (= waterdamp).
(Copyright en samenstelling:Jacques Biermans)
——-//

de sjtilte van de 4de mei

sjtil vogel,
zing vandaag
mer jubel neet,
de vlag halfsjtok,
gemis wat vrit
aan hert en zeel
en laevesgroot
blief dök verdreet,
wied weg van ’t gelök.
mer in die
twee minute sjtilte
haole veer de gevallene
idder jaor weer
effe trök.

**

5 mei

zing vogel, zing en jubel
de vlag in top!
zing taenge ‘t
vrie geflaker
vanne vlagge op!
laot vrieheid wege
op ilke vleugelsjlaag.
vier bevrijdingsdaag
en gaef ‘m ein kans
oze droum:
’t laeve werreldwied
es vrieheidsdans.

toos——///Posted in: algemeen, roerdalen