pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 16, 2015 10:29 am Lees verder →

Wist u… (week 20 in 2015) Vadaag en morgen Lente Fair in Posterholts Aerwinkel

Wist u…

…dat zaterdag 16 en zondag 17 mei organiseert Landgoed Kasteel Aerwinkel Posterholt wederom de Lente Fair
…dat het gehele weekend in het teken staats van `Proef de lente´. Net als vorig jaar hebben wij 3 hoofdthema´s, namelijk: Groen – Food – Life Style.
…dat er flankerend verder op het terrein dan ook een grote variatie aan activiteiten is: optredens en demonstraties zullen steeds van korte duur zijn, zodat er ook voldoende mogelijkheden zijn om langs de stand te struinen of op het terras te verpozen
…dat de Fair op beide dagen geopend is van 11.00 uur tot 18.00 uur en de entree is 5,50 euro per persoon, kinderen tot 14 jaar gratis en ook het parkeren is gratis.
…dat op Hemelvaartsdag in Vlodrop weer traditiegetrouw de braderie is
…dat op initiatief van de Provincie Limburg is de reizende expositie ‘Routes of Liberation’ in het kader van de herdenking van 70 jaar bevrijding in Nederland te zien in Roermond.
…deze unieke expositie is nog tot en met 28 mei 2015 te bezoeken in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.
…dat ‘Routes of Liberation’ een initiatief is van Stichting Liberation Route Europe in samenwerking met een consortium van vooraanstaande Europese musea over WOII en andere organisaties uit zes Europese landen.
…dat de expositie onderzoekt hoe we onze vrijheid in de afgelopen eeuw verloren, hoe we onze persoonlijke vrijheden hebben teruggewonnen en vraagt zich af wat we moeten doen om deze in de toekomst te behouden.
…dat we dankzij de Liberation Route Europe kunnen we zelf de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden ontdekken en beleven.
…dat de route vormt een schakel vormt tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de westelijke geallieerden vanaf Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, de Belgische Ardennen, Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn en gaat verder tot de Poolse stad Gdańsk.

…de tentoonstelling die nog tot en met donderdag 28 mei 2015 te bezoeken in de Sint-Christoffelkathedraal op de Markt van Roermond is geopend op werkdagen van vayn 14.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Groepsbezoeken zijn mogelijk via de VVV Midden-Limburg.
Informatie over de expositie: http://liberationroute.nl/travelling-exhibition
…dat de Stichting Liberation Route Europe samenwerkt met overheidsorganisaties, universiteiten, musea, veteranengroeperingen, organisatoren van herdenkingsevenementen, reisagenten, touroperators en andere toeristische organisaties in West-Europa en Polen
…dat woensdag 20 mei de Kledingbank Limburg stil staat bij haar 10-jarig bestaan.
…dat de Kledingbank Limburg deze mijlpaal gebruikt om haar doelstelling en werkwijze onder de aandacht van een ieder te brengen, omdat armoede en armoede – bestrijding óók in 2015 nog steeds onderwerpen zijn die onvoldoende erkend en ondersteund worden.
…dat de hoofdvestiging aan de St. Joosterweg 7 te Maasbracht is vrij toegankelijk van 9 – 12 uur. In de middaguren verhuizen de activiteiten naar Zalencentrum De Spil, Suikerdoossingel 55.
..dat hier dan een infomarkt is van organisaties waar Kledingbank Limburg mee samenwerkt. Info: www.kledingbank-limburg.nl
…dat we hier onze tips “Om langer te leven” als Weetje-van-de-week vervolgen: Grofweg de helft van de gevallen van hoge bloeddruk blijft onopgemerkt, met name bij ouderen (50 plus) En als het wel wordt opgemerkt en behandeld, gebeurt dat in de helft van de gevallen niet goed genoeg. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor je bloeddruk. Controleer hem elke maand ,gebruik weinig zout en beweeg elke dag minimaal een half uur
… dat een hoge bloeddruk de bloedvaten aantast van onder andere je hart en nieren aan en het verdubbelt de kans op dementie.
…dat we besluiten met Posterholts en Midden-Limburgs dialect: (oppere of obere ( = helpen in de bouw – obere is ook bedienen in een cafe);’t letste hemp haet gein tesje ( = in het graf kun je niets meenemen); muukes (= mouwtjes); det sjaf nieks mier (= dat haalt niets uit); doa waer ich brul van (=’dat hangt me de keel uit); dae is in Ool nag neet euver ( = hij is voorlopig niet klaar) peemele (= kleuters, kleine kinderen) handjlangere (= als hulpje werken); peemele van hoare ( = piekhaar).

(Copyright en samenstelling :Jacques Biermans)
—-Posted in: roerdalen, roermond