pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 18, 2017 12:15 pm Lees verder →

Wist u… (week 20 in 2017)

Wist…
…dat het aantal gouden echtparen snel toeneemt: met het klimmen van de gemiddelde leeftijdsgrenzen zijn ook in de Roerstreek – en dus ook in Posterholt – meer 50-jarige bruiloften.
…dat het aantal diamanten bruiloften ( 60 jaar gehuwd) beduidend minder is , en ook 65-jarige echtverbintenissen zijn nog sporadischer. Daarom past het ook om hier nog een ( weliswaar verlate, maar zeker niet minder gemeende) felicitatie uit te spreken aan het adres van de Posterse Wiel en Toos Tegels-Konings, die onlangs hun 60-jarig huwelijksfeest vierden.
…dat we ook tegen al die andere gouden, diamanten,briljanten paren, die hier niet genoemd zijn of willen worden, daarom in algemene zin zeggen: gefeliciteerd!
…dat we overigens menen dat de langste echtverbintenis in Posterholt van enkele tientallen jaren dateert: het sympathieke zelfstandige schoenmakers-echtpaar Gina en Sjeng Kleef, wier enige dochtertje al zeer jong stierf, vierde de 70-jarige bruiloft met een feest voor familie, buurt en vrienden ( de Kleefs hadden een zelfstandige schoenmakerij: eerst aan de Hoofdstraat en daarna vele tientallen jaren aan de Wilhelminalaan)
…dat de Provincie Limburg dit jaar € 52.500 subsidie beschikbaar heeft voor de Limburgse schutterijen. Het subsidiepotje is onderdeel van de nieuwe Schutterijregeling, bedoeld om vernieuwende projecten te stimuleren en meer jongeren bij het schutterswezen te betrekken.
…dat de Provincie Limburg schutterijen beschouwt als een wezenlijk element van het immateriële Limburgse erfgoed. “Schutterijen zijn een belangrijk onderdeel van onze cultuur”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Eric Geurts. “Een breed draagvlak en de instroom van jongeren zijn cruciaal om dat erfgoed levend te houden. Daarom
we projecten en activiteiten die een breed publiek en zeker jongeren aanspreken.”
…dat voor specifiek die subsidie in aanmerking komen: vernieuwende projecten waarin bij voorkeur verschillende schutterijen en andere organisaties samenwerken. De samenwerking mag euregionaal zijn of met verenigingen over de provinciegrenzen. Ook projecten die de duurzaamheid bevorderen komen in aanmerking.
…dat per project de subsidie maximaal € 15.000 is bij de toekenning wordt naar de aansluiting met het provinciaal beleid gekeken. Dat – wanneer dat nog niet gebeurd is – de Posterholtse schutterij maar snel moet reageren: al vele jaren is er samenwerking en uitwisseling met Duitse verenigingen en eerder ook Bad Enbach,..dat elk jaar vindt op 24 mei de dag van het Nationaal Park plaats in heel Europa.
…dat Staatsbosbeheer De Meinweg u als bewoner of recreant in de Meinweg-regio graag uitnodigt om deel te nemen aan een bijzondere excursie: een klimaatexcursie door Nationaal Park De Meinweg
…dat het een wandeling van ongeveer 2 kilometer is over verharde paden. Ook mensen in een rolstoel of kinderen in een buggy kunnen dus mee.
…dat de start is om 14.00 en zijn om 16.00 uur terug bij de parkeerplaats. De exacte startlocatie is sinds 16 mei via de site Staatsbosbeheer De Meinweg bekend gemaakt
…dat de excursie verzorgd wordt door de gespecialiseerde Belgisch Limburgse klimaatgids Miet Dreezen. Deze klimaatgidsen zijn in 2016 door het Belgisch Limburgse Provinciaal Natuurcentrum opgeleid.
…dat de klimaatgids leidt rond en laat ons zien en ervaren in Nationaal Park De Meinweg hoe planten, dieren en mensen bedreigd worden door klimaatverandering.
Door een financiële bijdrage van de beide provincies Limburg én de Stichting Nationale Parken Nederland wordtbdeze klimaatexcursie gratis aangeboden dn let op: Aanmelden graag zo spoedig mogelijk via de link van Staatsbosbeheer Meinweg of IVN
…dat we besluiten met dialect uit M-Limburg: get langs ein ligke (= uitvoerig bespreken, veelal te wijdlopig); det is mig eine preester ( = dat is ook een breedsprakerig iemand); wat eine zeiver (= wat een onzin); hae kalt wiej huij (= lett: hij praat als hooi; fig.: hij zegt inhoudelijk niets); verduuseld sjloan ( = bewusteloos slaan); diej hubbe get mid ein ( = zij hebben verkering); besjoat huurt op bloomkool (= nootmuskaat moet op bloemkool gestrooid worden); det is eine veerkentjigge (= dat is een onwrikbaar persoon ).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
====Posted in: algemeen, roerdalen