pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 15, 2019 11:26 am Lees verder →

Wist u…(week 20 in 2019)

Wist u…

….dat Vicky Heinen van Nagelstudio Amadeus (Hoofdstraat 89 in Posterholt) het initiatief heeft genomen om op Vaderdag 17 juni ieen Summer Fair in Posterholt aan de Hoofdstraat te organiseren. Zij heeft op Facebook (FB) een oproep geplaatst om deel te nemen: “Pak een tafel en een parasol en heb een standplaats”, schrijft ze.
…dat idee kwam in haar op toen zij gelezen had dat de organisatie voetbalclub en harmonie) dit jaar met de Braderie een jaar overslaat en zij ging bij de ondernemers langs, die allemaal positief reageerden, meldt ze evenals de ondernemersvereniging! Zij vraagt ook verenigingen enz en andere potentiële deelnemers zich te melden.
…dat zo – naar onze mening – de Vaderdagbraderie na circa 50 jaarlijkse edities in evenzoveel onafgebroken jaren, er “als het ware kindje bij heeft dat we positief verwelkomen”
…dat er mogelijk ook kramen komen en nadere info volgt, schrijft Vicky die bereikbaar is via tel 403309.

..dat we nog even teruggaan naar begin mei toen op FB ook geattendeerd tijdens de jaarlijkse dodenherdenking in Postert richting de voormalige deken- en rectorswoning van de Zusters Ursulinen aan de Hoofdstraat (pal tegenover de kerk, en de hoek splitsing Nieuw Holsterweg-Hoofdstraat
…dat verschillende FB-bezoekers een nagedachtenis-actie met een bloemenkrans van de huidige bewoonster van het pand en Paul Deckers onderstreepten en het een terecht mooi gebaar noemden bnationaleherdenking
…dat thans in het voormalig onderkomen van rector van den Boorn in Posterholt Marion Mehrl woont. Zij kwam met het zeer mooie en respectvolle idee bij de dodenherdenking 4 mei als herinnering aan rector van den Boorn een versiering aan te brengen op de gedenksteen boven de entree van haar huis. Rector van den Boorn heeft veel betekend voor Posterholt en omgeving gedurende Wereldoorlog II.
“Ook hij is oorlogsslachtoffer en verdient zeker deze florale ode”, schrijft Paul Deckers bij de foto.
…dat oa ook oud-raadslid Marcel Schmitz de herdenking zeer terecht vond en vindt en toelicht:
“ E.A.G. van den Boorn, Posterholt, Limburg, Nederland; rector & slachtoffer van de nazi’s; † 1944. Sterfdag 5 november.
“Hij protesteerde in de Tweede Wereldoorlog tegen het wegvoeren van mannen, en het stelen van vee door de Duitse bezetters. Hij bestempelde het als in strijd met volkenrecht en menselijkheid. Op zondag 29 oktober, feest van Christus Koning, van het jaar 1944 werd hij gearresteerd. Die ochtend had hij nog gepreekt over Jezus’ woorden “Mijn Rijk is niet van deze wereld”. ’s Avonds werd hij terug naar huis gebracht en in de kelder opgesloten, terwijl de soldaten zich lallend te goed deden aan zijn wijn. Niet lang daarna hebben ze rector van den Boorn weer opgepakt, naar het Duitse Effelt overgebracht, in een schijnproces ter dood veroordeeld en het vonnis nog diezelfde dag voltrokken. Rector van den Boorn is niet heilig of zalig verklaard”, tot zover de officiele publikatie.
…dat een poging tot zaligverklaring misschien alsnog ondernomen kan worden door bijv het plaatselijk comité dodenherdenking, de gemeente Roerdalen en natuurlijk Heemkundevereniging Roerstreek.
…dat gelukkig in Posterholt een straatnaam naar Rector van den Boorn is vernoemd en aldus blijft de nagedachtenis ook levend. Wellicht is het ook op zijn plaats bij een volgende dodenherdenking in Posterholt familie van Rector van den Boorn uit te nodigen voor de 4 mei-herdenking. Een royaal eerbetoon is zeker op zijn plaats.

…dat Nicoletta Zeegers-Roncken onlangs aan de Hoofdstraat 168 gestart met een cadeau-winkel. Ook kunt u bij Creo&Deco terecht voor zaken als kleinmeubelen en woon-ïaccessoires ed. Er is ook een website waar u de collectie kunt bekijken. De winkel is vanaf midweeks geopend. Iedereen mag vrijblijvend binnenlopen.
…dat we in dit verband ook aandacht vragen voor een goed doel wat Creo&Deco hanteert: men kan er voor speelgoed-aapjes en andere leuke babycadeautjes van Muco & Friends terecht. Deze stichting ondersteunt het wetenschappelijk onderzoek voor nieuwe medicatie voor Cystic Firbroses (= taaislymziekte). En niet onbelangrijk: Creo&Deco heeft besloten dat de totale opbrengt van deze actie dan ook naar deze stichting gaat. Een mooi initiatief!
…dat we dit jaar nog niet de Posterse deelnemers gememoreerd hebben, die de Kennedymars in Sittard dit jaar op paaszaterdag voltooid hebben: voor Leon Lutgens was dit de 8ste keer, Karin Joris al 5 maal, Judith Reijnders eveneens 5 keer, Eric Meijers ook 5 maal, Angelique Meijers 3 keer, en Henk Everts is recordhouder: hij liep als 15 keer deze zware wandeltocht uit. Hulde aan allen!
…dat het aantal deelnemers eigenlijk wat tegen viel lag aan het warme weer en Posterholt was ook dit jaar op de route een pauze-plaats.
…dat we nog wat feiten over deze 56ste editie van deze mars melden:
Editie 2019 telde in totaal 6.220 wandelaars aan de start op de Markt in Sittards. Hiervan vertrokken er 2.234 voor de 56e Kennedy-Mars van 80 km, 1.833 voor de 13e Swentibold-Mars van 40 km en 2.153 voor de 15e editie van de Mini-Mars.
Voor de Kennedy-Mars betekent dit een stijging 3,7% t.o.v. het voorgaande jaar. Het aantal deelnemers aan de Swentibold-Mars is met 4,9% gestegen en bij Mini-Mars bedroeg de stijging zelfs 5,7%.

…dat de organisatie alleen van de Kennedy-Mars het aantal uitlopers meet. Dit jaar kwam ruim 76% van de wandelaars over de finish. Afgelopen jaar was dit ca. 79%. De temperatuur was aanzienlijk hoger dan gebruikelijk in deze periode van het jaar. Onze dank gaat uit naar alle mensen die langs de route hebben gezorgd voor extra verkoeling voor de wandelaars.

…dat we hier ook vooruit blikken naar het jaarlijkse internationale Songfestival in Israel. Tel Aviv verwacht de zo’n tienduizend Songfestival-toeristen. Maar niet alleen de fans maken zich op voor het muziekevenement. Ook de media zijn dit jaar weer massaal vertegenwoordigd.

…dat jaarlijks honderden journalisten van over de hele wereld zich accrediteren voor het Eurovisie Songfestival. Niet alleen gerenommeerde persbureaus, tv-zenders en kranten worden in Tel Aviv vertegenwoordigd, maar ook vele tientallen landelijke fansites die de deelnemende zangers en zangeressen op de voet volgen.
Exacte details kan organisator European Broadcasting Union (EBU) niet geven, maar naar schatting zijn er dit jaar 1.550 journalisten uit tachtig verschillende landen aanwezig.
Zij kunnen straks in Tel Aviv persconferenties, repetities, juryshows, de halve finales ( dinsdag en donderdag deze week ( donderdag met Nederland) en de uiteindelijke finale op 18 mei volgen.

…dat extra aandacht dit jaar zal itgaan naar Duncan Laurence, de Nederlandse afgevaardigde. De zanger staat nog altijd bovenaan bij de bookmakers en dat zorgt ervoor dat iedereen hem voor de camera wil hebben. Dat was al te merken tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam, toen er continu een lange rij bij de Nederlandse delegatie stond.
..dat Nederland nog altijd bovenaan in ranglijst van kanshebbers staat bij de bookmakers van de Britse wedkantoren. Grootste concurrenten zijn vooral Zweden, maar ook Italië, Zwitserland, Ierland.
…dat van uit de huiskamers het Songfestival ook weer massaal zal worden gevolgd. Vorig jaar keken er wereldwijd 186 miljoen mensen naar de finale. Online trok het festival 41 miljoen unieke kijkers uit 239 verschillende landen.

…dat we weer tot slot Posters dialectwoorden publiceren: ut vel vertaere noa de begrafenis ( = de koffietafel bijwonen na de begrafenis en daarna exact 1 borrel drinken); neutelijk (= chagrijnig); op ein ziej ligge (= op een kant liggen); ein ziej ( = een vergiet); sodemieteren ( = klieren); opsodemietere ( = wegwezen); terzieje oet ( = aan de kant); olikke ( = uien); ein ziej sjpek (= een flink stuk spek), pungel veur de koel ( = stoffen zak voor de mijnwerker) ; dae kreeg ze duchtig gesjoerd ( = hij kreeg flink klappen).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
/////Posted in: algemeen, roerdalen