pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 24, 2017 12:30 pm Lees verder →

Wist u….( week 21 in 2017)

…dat we starten deze week met een oproep
…dat de oproep komt van Sasja Rademakers-Kusmic en ze schreef het volgende mailtje:
“Enige tijd geleden heb ik een heel aantal foto’s en nog wat zaken uit Posterholt in een kringloopwinkel gevonden. Op een van de zaken staat de naam Jacqueline Jeurissen, geboren 29-7-1970. Ik heb geprobeerd haar te vinden via het internet, maar dit is me niet gelukt. Kunt u mij verder helpen, zodat ik deze foto’s ed aan haar terug kan geven?”
…dat we de vraag stellen: wie kent of weet welke Jacqueline bedoeld is en kan Sasja helpen? Graag een berichtje naar: [email protected] (Cube, Hoofdstraat 83 Posterholt)
…dat de eerste uitgave van Clavis is uit: dat is het nieuwe maandelijkse webmagazine van het bisdom Roermond: met het webmagazine wil het bisdom belangstellenden op een eigentijdse manier informeren over wat er in de Kerk in Limburg leeft.
…dat in het eerste nummer onder meer de aankondiging staat van een grote inventarisatie van alle kerkinterieurs in Limburg en een interview met pastoor Marcus Vankan die kunstwerken inzet om het evangelie te verkondigen.
…dat er verder gemeld wordt over nieuwtjes uit het bisdom en een terugblik met foto’s en video’s op de landelijke Fátimaviering van 13 mei.
…dat Clavis een Latijns woord is en betekent ‘De Sleutel’. De titel van het nieuwe webmagazine is daarmee een verwijzing naar het gelijknamige bisdomblad, dat maandelijks als gedrukt magazine verschijnt.
…dat het webmagazine Clavis de vervanger is van het Infobulletin dat leden van pastorale teams, kerkbesturen, vrijwilligers, religieuzen en andere belangstellenden tot nu toe maandelijks toegestuurd kregen.
…dat een opmerkelijk nieuwtje komt uit de medische wereld over lage rugpijn.
…dat namelijk de basisbehandeling bij lage rugpijn simpel is: ‘de natuur zijn werk laten doen, zijn gang dus laten gaan’ en medicijngebruik vermijden. Dat staat in de nieuwste richtlijnen van het Belgische Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Voorts luidt het tweede belangrijkste advies: blijven bewegen.
…dat het uitgangspunt van de KCE-studie is dat rugpijn in principe onschadelijk is en in de overgrote meerderheid van de gevallen spontaan geneest. Rugpijn moet worden beschouwd als een – soms zeer onaangenaam – ongemak dat ons nu eenmaal kan overkomen. De patiënt is perfect in staat om zichzelf te genezen, mits een beetje begeleiding en aanmoediging tot meer bewegen.
…dat verder meestal een radiografie, scan of MRI (beeldvorming door magnetische resonantie) bij lage rugpijn nutteloos is. Het stelt de patiënt bovendien bloot aan schadelijke straling, is duur voor de maatschappij en er is geen enkel bewijs dat er een verband bestaat tussen wat er eventueel wordt vastgesteld en de pijn. Bovendien kan het de patiënt onnodig ongerust maken.
…dat men er vervolgt: “Soms ligt er een ernstigere oorzaak aan de basis van het probleem: een breuk, een tumor, een ontstekingsziekte.Zorgverleners zijn opgeleid om de typische symptomen van deze weinig voorkomende problemen (‘rode vlaggen’ of red flags) op te sporen en dan meteen tot actie overgaan”
…dat zondagmiddag as een bijzonder klassiek koorconcert is in de basiliek te St. Odilienberg.
…dat we besluiten met Midden-Limburgs dialect: het mot drom te doom zeen (= het staat te gebeuren); ut is waal wied (= het is wel ver); dan bus ze dur in eine kier vanaaf (= dan heb je het gehad/ achter de rug); dur vanaf zeen (= de kluts kwijt zijn); nej (= bijna); greutsj (= trots); gemuutelik (= gemoedelijk); hae is grellig en waers ( = hij is onverschillig en dwars).
(Copyright en samenstelling Jacques Biermans)
=Posted in: algemeen, roerdalen, roermond