pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 23, 2019 12:01 pm Lees verder →

Wist u…( week 21 in 2019)


Foto 1


Dit is een fraaie foto in het kader van onze rubriek Kiek Doa: dankzij buurtverenging Het Centrum staat er weer een meiboom op de fraai opgeknapte oude markt in Postert. De meiboom heeft verschillende betekenissen in Nederland gehad: van een naoorlogse vrijheidsboom tot een vruchtbaarheids-symbool. Ook werden er spelen en dansen rond georganiseerd. Bekend is ook het Meiboom-stelen waarbij de ene buurt bij de andere de meiboom trachtte te “ontvoeren” en pas tegen losgeld ( veelal bier enz) werd teruggegeven

Foto 2

Dit kunstwerk -een steigerend paard op ware grootte – staat bij het particulier woonhuis van manege en paardenstallen Venhof in Herkenbosch. Het bestaat geheel uit gebruikte en daarna kunstig in en aan elkaar gelaste paarden-hoefijzers… Het is een meer dan fraai kunstwerk geworden , gemaakt door Venhof-directeur en exploitant Martin Simons, die er menig uurtje vrije tijd in stopte. Het heeft best lang geduurd voor het zover was , maar het resultaat mag er dan ook best wezen en Martin mag er trots op zijn! Komende zaterdag kunt u het ook bewonderen tijdens het Western-festival bij Venhof en probeert u maar eens te raden hoeveel oude hoefijzers er in verwerkt zijn…

(Foto’s: Jacques Biermans)

Posters Journaal:…sjnammedaags sjtumme..

Wist u…

…dat Nederland ook weer muzikaal een woordje mee spreekt als winnaar (na 44 jaar)van het Internationaal Songfestival: het grootste in zijn soort ter wereld. Dank zij een prachtig lied van Duncan, waaraan hij vele maanden gesleuteld heeft. Volgend jaar mag Nederland het allemaal organiseren, en – eerlijk gezegd – het was een een prachtige en luxe presentatie en show dit jaar in Tel Aviv. Een evenaring zou al een knappe prestatie zijn.
…dat er toch een zestal Nederlandse bedrijven ook daar al in actie kwam (onder meer op het gebied van geluid en licht) en dus al de nodige ervaring hebben opgedaan. Maar het wordt echt een uitdaging om de Israelische versie te overtreffen. En waar doe je dat? In Amsterdam, in Rotterdam of in Maastricht (MECC) want die steden hebben zich, voor zover bekend, aangemeld.
…dat we met een nieuwtje beginnen over de Posters toneelvereniging Kunst en Vermaak: het nieuwe toneelstuk dat in december traditiegetrouw opgevoerd wordt, heet” De 7de Zunj”, een van de hoofdzondes
…dat de 7de zonde onder meer het etiket “overspel” draagt en daaraan heeft zich ene Jos schuldig gemaakt en hiervoor moet hij zich aan de hemelpoort verantwoorden bij een rechtbank. En hier zal beslist worden of Jos naar de hel gaat of toch naar de hemel. Of zijn er excuses? Of…is het een droom..of toch niet? Verwikkelingen genoeg dus
…dat er al druk elke week gerepeteerd wordt onder leiding van Cor Bastiaans, de regisseur van voorheen, is weer terug. U kunt het allemaal weer meemaken tijdens de gebruikelijke voorstellingen gedurende drie dagen in het weekeinde medio december.
…dat initiatiefneemster Vicky Heinen blij verrast is met de grote belangstelling voor de Summer Fair op zondag 16 juni. v De Summer Fair komt in plaats van de Vaderdagbraderie die nieuwe impulsen nodig heeft en de organisatie daarvan (harmonie en voetbalclub) denkt daarbij aan een nieuwe formule waaruit de Vaderdagbraderie 2.0 moet ontstaan.
…dat we de actualiteit van nu melden: de Summer Fair is dus op zondag 16 juni as (ook vaderdag) en duurt van 11-17 uur. De Fair loopt op de Hoofdstraat vanaf de splitsing Raadhuisstraat tot aan de rotonde Gevaren: omdat aan dit traject de meeste zaken liggen, aldus de organisatie. Volgens Vicky Heinen (“ik doe het met enkele mensen samen voor Postert en niet voor mijn nagelstudio want die agenda zit vol”) is er enthousiast gereageerd op haar Summer Fair: “Tot nu toe een 40-tal aanmeldingen, inclusief de middenstanders.” Er is ook veel variatie in de aanmeldingen: van een ijscokar tot een wijnproeverij, van dans en muziek met een deejay tot en met de stichting de Beuk, van een antiekzaak tot en met verkoop door de jeugd enzovoort. De toegang is gratis.
…dat een ander belangrijke gebeurtenis komende donderdag is wanneer een nieuw Europees parlement gekozen wordt. Maakt u van uw stemrecht gebruik: Europa gaat ons allemaal aan. En merkt u er ook nu (nog) niet veel van: uw kinderen en eventuele kleinkinderen krijgen er wel degelijk mee te maken, in welke vorm dan ook. En dan zijn de Europese verkiezingen wel degelijk belangrijk.
…dat we daarom nu wat Europese verkiezingszaken op een rij zetten en ongetwijfeld zult u bijv. schrikken van de beloningen ed, maar dat is nu eenmaal internationaal bepaald: net zoals u en ik belasting moeten betalen en ons koningshuis niet. Iets anders is dat dat allemaal niet “eeuwigdurend” hoeft te zijn en best veranderd mag worden, maar daar moet u dan voor pleiten. Door aan bijvoorbeeld diezelfde Europarlementariers zelf de vraag voor te leggen: waarom moet u dat salaris verdienen en waarom is uw pensioenleeftijd anders en waarom krijgt u zo”n hoge onkostenvergoeding. Nu hebben we het alleen over geldzaken van hen zelf gehad maar ook is de vraag gewettigd waarom vergadert u de ene keer in Straatsburg en de andere keer in Brussel, waar dus ook vele ambtenaren moeten meereizen en extra onkosten gemaakt moeten worden.
…dat ik me ook herinner dat datzelfde parlement zich over de kromming van de komkommers heeft druk gemaakt: maar ook daar zag men uiteindelijk het “te gekke” van in…Maar zinvol is bijv het plastic-(bekertjes)-verbod. Ook over het aantal parlementsleden (precies 751 !) is daarentegen nog wel het een en ander te zeggen. Of waarom moet of mag Duitsland – om een voorbeeld dicht bij huis te houden – tol gaan heffen en doen wij dat niet op onze wegen, nu de oosterburen toch ook veel op onze wegen zitten? Samenvattend: Europees doen en denkenen gaat ons in de toekomst steeds meer aan, reken daar maar op. Dan is zo’n verkiezing toch wel belangrijk: dus ga stemmen!
…dat we nu wat kerncijfers geven: via een ingewikkeld systeem mag Nederland 26 zetels in het Europarlement bezetten; minimum is 6 ( voor Malta bijv) en maximaal is 96 ( voor Duitsland). Voor een Nederlandse zetten zijn 645.000 stemmen nodig tegen 887.000 voor een Duitse en 70.000 voor een Maltese zetel.
…dat naast het Europees parlement er een Europese Commissie (olv de Luxemburger Jean-Claude Juncker met zijn 26 commissarissen: elk lidstaat 1 en uit Nederland is dat FransTimmermans) en de Europese Raad (olv de Pool Donald Tusk). In de Europese Raad zitten de staatshoofden en regeringsleiders van de lidstaten, dus ook premier Rutte).
…dat het een favoriet gespreksonderwerp op feestjes is: een Europees parlementslid heeft een bruto-maandsalaris van 8757,70 euro; Na aftrek van Europese heffingen blijft 6824,85 euro over en daarna resteert er per land – ook in Nederland – nog landelijke belastingen. Europese parlementsleden mogen niet meer verdienen dan Nederlandse kamerleden: 7705,12 per maand bruto. Hou u echter ook even vast: een Europarlementarier kan daarnaast nog maandelijks 4513 euro onkostenvergoeding beuren… Te gek voor woorden?, ja! Maar door niet te stemmen kunt u ook geen poging doen het eventueel te wijzigen…!
…dat de uit-tip zaterdag 25 mei betreft: een wild-west-dag met oa countrymuziek bij renstal Venhof in Herkenbosch.
…dat we besluiten met Posters dialect: tooter ( = modder), sjtevele (= laarzen), sjnammedaags sjtumme (= ‘s-middags je stem uitbrengen), goonsdig (= op woensdag), vare (= rijden); sjlechteriej (= slagerij).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)