pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 29, 2014 4:04 pm Lees verder →

Wist u… (week 22 in 2014)

…dat er komend seizoen geen nauwe samenwerking komt tussen de jeugdafdelingen van PSV’35 en VV Vlodrop
…dat de prille samenwerking een halt is toegeroepen door de opstelling van ouders van enkele jeugdspelers in Vlodrop die vrezen voor de eigen continuïteit op de
korte termijn van VV Vlodrop
…dat dit besluit door de gezamenlijke werkgroep van beide verenigingen en PSV-bestuur gerespecteerd wordt, hoewel men een andere visie heeft
…dat de besturen van beide clubs nu in overleg treden over de samenwerking op de langere termijn.
…dat PSV’35 thans in gesprek is met Conventus’03 (Koningsbosch) over een mogelijk gecombineerde B-jeugd
……dat de besprekingen over meer samenwerking tussen Vlodrop en PSV 35 – zoals bekend – al geruime tijd lopen
…dat zij ingegeven zijn door het feit dat enerzijds de terugloop in de bevolking er is en anderzijds vanwege het nieuwe gemeentelijk accommodatiebeleid (vernieuwing van en minder sportparken in de gemeente)
…dat door deze samenwerkingsperikelen bijna vergeten wordt te melden dat het D-elftal van PSV35 kampioen is geworden: proficiat!
….dat PSV’35 op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, het gezellige Minivoetbaltoernooi voor bedrijven enz. organiseert
….dat afgelopen weekeinde en komend weekeinde 31mei/1 juni traditiegetrouw de internationale jeugdtoernooien op de PSV’’35-terreinen zijn met deelname van jeugdteams uit Engeland, Duitsland, België en geheel Nederland
…dat er ook bij de Posterholtse volleybalclub Voluntas kampioenen zijn: de meiden C1 en de dames Recreanten 1: zij worden extra in het zonnetje gezet tijdens het eindfeest op woensdag 28 mei; proficiat!
…dat Hemelvaartdag in Vlodrop weer de traditionele braderie is
…dat we in het Weetje –van-de-week het verhaal afmaken over
…dat yoghurt terecht een gezond imago heeft want dit zuivelproduct zit boordevol voedingsstoffen

…dat – zoals gemeld al – yoghurt ook een goede bron is van kalium, magnesium, eiwitten en vitamines en mineralen
…dat volle yoghurt ontstaat uit een combinatie van volle melk en melkzuurbacteriën.
…dat magere yoghurt wordt gemaakt van afgeroomde melk met weinig melkvet. Het vetpercentage van magere yoghurt is maximaal 0,5 procent, ideaal voor wie op zijn vetiname let; magere yoghurt heeft verder wel alle voordelen van volle yoghurt en door het lagere vetpercentage is magere yoghurt vloeibaarder..
…dat magere vruchtenyoghurt verkrijgbaar is in de ‘normale’ variant en vaak ook in de vorm van drinkyoghurt; de fruitsmaak is meestal te danken aan toegevoegde smaakstoffen en daarnaast bevat vruchtenyoghurt vaak toegevoegde suikers; je doet er dus goed aan het etiket in de gaten te houden.
…dat Griekse yoghurt is dikker dan gewone yoghurt en bij het productieproces wordt het vocht eruit gezeefd, wat deze yoghurt haar kenmerkende, romige structuur geeft. Griekse yoghurt bevat zo’n 10 procent vet. Je kunt deze variant zonder problemen opwarmen: ze schift niet en het is daardoor een prima vervanger van zure room.
…dat Bulgaarse yoghurt gemaakt wordt van ingedikte melk en melkpoeder: het vetgehalte van deze yoghurt ligt ongeveer 5 procent hoger dan dat van gewone yoghurt, wat tevens verklaart waarom deze yoghurt wat dikker is en de smaak is zacht en romig, wat deze yoghurt geliefd maakt bij mensen die niet van de normale zurigheid van yoghurt houden.
…dat Kefir de laatste tijd aan populariteit wint en komt oorspronkelijk uit de Kaukasus; het lijkt op een dunne yoghurt, maar bevat een andere bacteriënmix, waardoor het officieel een ‘gefermenteerd zuivelproduct’ is en naast goede melkzuurbacteriën is kefir rijk aan gistcellen; kefir zorgt voor de goede bacteriën in het spijsverteringsstelse en vaker wordt deze zuiveldrank vaak ingezet om maag- en darmproblemen te bestrijden

…dat we besluiten met Posterholts dialect: pave (= gooien ) ein siiegret of sigaar paave ( een sigaret of sigaar roken); tuitsje ( = koffiekan bij veldwerk); de mei vertaere ( = – pannenbier drinken in de bouw); eine sjtrange meister ( = een strenge onderwijzer); ane kal hawte ( = aan het lijntje houden; ook letterlijk: dralen); eine nemes ( = een nietsnut); doa bus ze mit gesjoep ( = daar ben je mee opgezadeld); opritsig (= opgewonden).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).Posted in: Geen categorie