pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 1, 2017 12:09 pm Lees verder →

Wist u…(week 22 in 2017)

….dat het nog geenszins zeker is dat er een politieke fractie ( in oprichting ) van 50Plus gaat meedoen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen
…dat een eerste contact van de initiatiefnemers uit Roerdalen op niets is uitgelopen, en zij overwegen nu met een eigen lijst te komen voor alle senioren vanaf 45 jaar onder de duidelijke naam Senior Roerdalen; afwachten of dit plan nu wel doorgaat.,
…..dat we eerder hier beloofd hadden hier naar de rest van de (inter)nationale sportagenda van dit jaar vooruit te blikken
…dat na de Giro d’Italie volgt het jaarlijkse wielerevenement de Tour de France, editie 2017 en wel van 1 tot en met 23 juli: het heeft er alle schijn van dat deze aflevering bijzonder de klimmers kunnen gaan scoren want er zitten veel bergen in. Bovendien – jammer voor “onze” Dumoulin heeft de Tourdirectie dit jaar nauwelijks ruimte gelaten voor een tijdrit…( wordt vervolgd)…dat je het steeds vaker tegenkomt: u ziet een hoge spaarrente, maar deze is van een buitenlandse bank. Welke risico’s loopt u en waar moet u op letten bij sparen in het buitenland?
…dat de huidige spaarrente in Nederland nog steeds verder daalt: zeer recentelijk verlaagde ING haar spaarrente naar 0,15 procent en in het verleden volgden de andere grootbanken niet lang daarna. We kunnen dus een nieuwe ronde spaarrenteverlagingen verwachten.
…dat de vraag rijst: zou u met een gerust hart kunnen kiezen voor een hogere spaarrente bij een buitenlandse bank?
…dat het een feit is dat meer buitenlandse banken financiële producten in Nederland aanbieden
…dat we eerder al zagen dat de concurrentie toenam van buitenlandse hypotheekaanbieders. Nu gaan buitenlandse banken weer een stap verder door in te zetten op spaargeld ” van ons” en thans komen die spaarbanken met een hogere spaarrente. Met een volledig Nederlandstalige website en een eenvoudig overstapformulier is sparen in het buitenland gemakkelijker dan ooit, zo zeggen ze

…..dat de tweede vraag luidt: is sparen in het buitenland wel veilig ? Dit moet u weten over bij die “veiligheids-vraag”: alle lidstaten van de Europese Unie hebben hetzelfde depositogarantiestelsel. Uw spaargeld is daarmee gegarandeerd tot 100.000 euro (per rekeninghouder, per bank)
…dat bij sparen in vreemde valuta kunnen echter extra transactiekosten worden berekend, maar in de Eurozone is dit niet het geval
…dat over de Belasting over spaargeld te melden is: alle banken binnen de Europese Unie geven uw spaargegevens automatisch door aan de Nederlandse Belastingdienst.
…dat het verder slim is om vooraf de dienstverlening van de buitenlandse bank te onderzoeken: staat het kantoor in Nederland en zijn de website en klantenservice Nederlandstalig?
…dat de buitenlandse banken in Nederland onder te verdelen zijn in 2 groepen. Je hebt spaarbanken die hier een kantoor openen, bijvoorbeeld Argenta (België) en Bigbank (Estland)
…dat verder ook buitenlandse spaarrekeningen aangeboden worden via een bemiddelaar, bijvoorbeeld Savedo. Zij bieden spaarrekeningen uit EU-landen aan en verzorgen de klantenservice en documentatie in het Nederlands
…dat buitenlandse banken met name sterk zijn in deposito sparen. Wie zijn of haar spaargeld tijdelijk vastzet kan daar dan meen hogere spaarrente verwachten.

…dat we onze medische weetjes deze week een impuls geven naar aanleiding van een uitleg op Dokter.nl
…dat handelt over buikabeurysme , hetgeen een tikkende tijdbom in een lichaam is: je merkt er vaak niets van, maar als hij knapt, is dat in meer dan de helft van de gevallen dodelijk.
…dat 75 procent van de patiënten geen klachten heeft en vaak wordt een aneurysma bij toeval ontdekt, maar het is soms bij bepaalde symptomen wel te herkennen en wat is het nu eigenlijk .
…dat een aneurysma een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader is
….dat de plek waar deze verwijding zit kan zijn in de buik, borstholte of hersenen en ontstaat doordat de wand van het bloedvat daar dun en teer is geworden en als gevolg daarvan gaat uitzetten.
…dat de aorta heeft normaal een doorsnee van ongeveer 2 cm, een buis waar ca. 5 liter bloed per minuut doorheen kan.De meest voorkomende aneurysma is die van de buikaorta , die het meeste voorkomt, en die kan zich verwijden tot een doorsnee van 3 tot soms wel 10 cm. Die verwijding kan tientallen centimeters lang worden.
…dat een aneurysma jaren kan blijven zitten zonder dat iemand er iets van merkt. Echter, een aneurysma brengt wel gevaren met zich mee. Er zijn 2 belangrijke gevaren die op de loer liggen: een ruptuur oftewel scheuring of een embolie (wordt vervolgd)

..dat we besluiten met Posters en Midden-Limburgs dialect:
sjoonreem (= veter); kletsjreem ( = dropveter); eine stomme-agtereuver ( = grote domoor); emes besjpienze (= iemand begluren); det is eine spitskop ( hij/zij is een slimmerik); wat de boer neet kint,, det hae auch neet vrit (?= onbekend maakt onbemind: bij het eten bijv.; letterlijk: wat de boer niet kent , lust hij ook niet); hubs doe nag ein zuurtje? ( = heb jij nog en fris snoepje ook wel zuurtje genoemd); aek of essik gebroek ze aug om get vleisj in ut zoer te zitte (= azijn gebruik je ook om zuurvlees voor te bereiden); biej zo’n vleisj sjmak sjla en puree good mit aug get appelemoos ( = daarbij is een salade en aardappelpuree lekker, met ook appelmoes); het koer zingt (= het koor zingt).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).Posted in: algemeen, roerdalen