pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 30, 2018 11:29 am Lees verder →

Wist u…( week 22 in 2018)

Posters Journaal:…ein sjurg-ker of sjurgwaage…

Wist u…

…dat u er wellicht nooit eerder van gehoord hebt: Beloningsperiode Spitsmijden A2 voorbij
…dat we daarom de vraag stelllen: waar gaat het om bij spits-mijden?
…dat vorig jaar, in 2017 dus,uu automobilisten die actief de ochtendspits meden op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven beloond werden in de vorm van spaarpunten.
…dat gedurende het project ” Spitsmijden A2 Nederweert – Eindhoven ” dit goed was voor 145.571 spitsmijdingen; dagelijks stonden er zo’n 746 auto’s minder in de spits en kwamen reizigers sneller en meer ontspannen aan op hun bestemming.
…dat zo in 2017 in totaal 2.300 automobilisten bewust één of meerdere keren per week de ochtendspits meden op dit traject. Het aantal spitsmijdingen per ochtendspits stond op circa 746. Daarmee is de doelstelling van ‘meer dan 680 mijdingen per dag’ ruimschoots behaald.
…dat net voor de Kerst in 2017 de beloningsperiode eindigde. En wat blijkt? Driekwart van de deelnemers is tijdens de projectperiode ‘gewend’ aan hun nieuwe reisgedrag en kiest er ook nu nog vaker voor om niet tijdens de spits de weg op te gaan.
…dat van januari tot en met maart 2018 blijken 2.100 deelnemers nog steeds de spits te mijden, ook wanneer zij hier geen spaarpunten meer ontvangen. Samen zijn zij goed voor 650 spitsmijdingen per dag.
…dat in de rubriek Kiek Toen deze keer weer een foto van de Matthiaskerk in Posterholt laat zien, echter…zonder de grote toren! Het torengedeelte is er later bijgekomen. En dat allemaal omdat het geld op was nadat er een nieuwe kerk gebouwd was na
de verwoesting door oorlogsgeweld van de oude kerk op de plek van de huidige oude markt. U ziet op de foto de nieuwe kerk aan de achterzijde, met een klein torentje op het dak, gefotografeerd vanuit Vurenhof gezien.

… dat zondag 3 juni het Brabants Operettekoor bij Culureel Aewinkel te gast is met goed in het gehoor liggende melodieen uit beroemde operettes. Aanvang 14 uur; entree 16 euro. Aanmelden bij voorkeur en zie de site van kasteel Aerwinkel.
…dat het koor in een onvergetelijke show op hoog niveau en met passie de mooiste muziek uit Weense, Duitse, Engelse en Franse operettes; dat alles a la Rieu-muziek.
…dat er onlangs de resultaten van een landelijk onderzoek naar de beleving van sex is gepubliceerd
…dat daaruit blijkt dat zes procent van alle mannen en 22 procent van de vrouwen te maken heeft gehad met seksueel ongewenst gedrag: elf procent van de vrouwen is verkracht, tegenover een procent van de mannen.
…dat dit cijfers zijn uit het rapport Seksuele gezondheid in Nederland 2017 van onderzoeksbureau Rutgers.
…dat de betrouwbaarheid groot is want Rutgers ondervroeg liefst 17.000 Nederlanders tussen de 18 en de 80 jaar oud.
…dat wanneer zoenen of ongewenste aanrakingen ook mee worden genomen, dan liggen de percentages hoger, namelijk 53 procent van de vrouwen en negentien procent van de mannen.
…dat vijf procent van de vrouwen en twee procent van de mannen te maken heeft gehad met seksueel geweld voordat ze twaalf jaar oud waren. Seksueel geweld heeft vaak een grote impact op het leven van iemand die er slachtoffers van is geweest. Veel mensen hebben psychische problemen. Ook kunnen ze later in hun leven last krijgen van seksuele en relationele problemen.
….dat bij mensen jonger dan 25 jaar is er bijna geen verschil tussen mannen en vrouwen in de beleving van seks. Daarbij is geen verschil tussen homoseksuelen of heteroseksuelen. Ook of het uit liefde of lust was, verschilt amper.
…dat mensen vooral ontevreden zijn over de hoeveelheid seks, niet over de kwaliteit ervan. Veel mensen willen het vaker doen. Hoe vaak iemand seks heeft, hangt vooral af van de gezondheid en van de leeftijd.
…dat van de mensen boven de 70 jaar 51 procent het afgelopen half jaar seks had, Bij mensen tussen de 25 en 39 was dat 85 procent. Ongeveer negen op de tien mensen deed dat met een vaste partner. Vijf van de zes mensen ouder dan 25 in een relatie doet het drie keer per maand.
…dat in Nederland veel gebruik wordt gemaakt van anticonceptie en dan vooral van de pil, 30 procent van de vrouwen gebruikt de pil. Dat percentage ligt flink hoger bij vrouwen tussen de 18 en 24, namelijk 63 procent. Toch had 2,9 procent van de vrouwen een ongewenste zwangerschap.
…dat het condoomgebruik is dan weer redelijk laag, vooral bij onenightstands. Van de mensen die als laatste een eenmalige seksuele ontmoeting hadden, gebruikte 42 procent van de mannen en 55 procent van de vrouwen geen condoom.
…dat mensen met een vaste relatie nog minder vaak een condoom gebruiken ti
jdens seks, ook als beide partners niet getest zijn op soa’s.
Van alle Nederlanders heeft maar een derde van alle vrouwen en een kwart van alle mannen zich ooit laten testen op een soa
…dat we besluiten met Posters dialect: det is eine grellige (= dat is een lastig persoon); det mosse maar weg sjurge ( = dat moet je maar verplaatsen; ook figuurlijk: dat moet je maar slikken); ein sjurg-ker of eine sjurg-waage (= een kruiwagen); det is dem veur de vot gesjurg (= hij/ zij kon niet anders).
(Copyright en samenstelling Jacques Biermans)
—-