pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 29, 2019 11:58 am Lees verder →

Wist u…( week 22 in 2019)

Dit is een foto van de produktiehallen van de voormalige Textielfabriek Posterholt ( thans is PeeWee binnenspeeltuin er gevestigd)

Dit is de poster waarmee de Summer Fair met Vaderdag wordt aangekondigd ( gemaakt en gesponsord Van Birgelen Copy and Design)

Posters Journaal:…partuusjkus-gewaer…

Wist u…

…dat we ook deze week het laatste nieuws over de Summer Fair 2019 in Posterholt, die in plaats van de braderie dit jaar is, met Vaderdag op 16 juni as
…dat Fair-initiatiefneemster Vicky Heinen zegt dat de enthousiaste reacties blijven binnen komen en ook het aantal aanmeldingen
…dat de plannen nog steeds groeien: zo wil ze tegenover Creao+Deo aan de Hoofdstraat in een partytent eventueel straattheater plannen. Kandidaten kunnen zich bij haar melden via een mail: [email protected] Op dat mailadres zijn ook nog steeds andere aanmeldingen welkom.
…dat intussen ook aanmeldingen binnen zijn van de Toneelvereniging Kunst en Vermaak en van het pas zelfstandige Posterse muziekkorps Eagles.
…dat ook de Posterse schutterij Mathias & Cornelius op de oude Markt schietwedstrijden organiseert, het “KA-huis” wil een optreden verzorgen, en er komt ook een oldtimer
…dat ook de cafe’s hun bijdrage leveren: hoewel de uitspanning eigenlijk buiten de route ligt ( – de Summer Fair loopt op de Hoofdstraat vanaf de splitsing Raadhuisstraat tot aan de rotonde Gevaren – ) speelt bij Vurenhof ook een kapel, en hebben de café s Biej Liebes en De Sport ook voor muzikale bijdragen gezorgd tijdens de fair.
…dat Vicky Heinen zegt: “Het groeit steeds verder uit: fantastisch hoe de medewerking is”.

…dat het enthousiasme over de overwinning van Duncan Laurence bij het Eurosongfestival 2019 nog maar amper is getemperd of de strijd tussen de Nederlandse steden om de organisatie volgend jaar is alweer losgebarsten. Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Maastricht lijken de beste papieren te hebben voor het Songfestival, dat hoogst waarschijnlijk in mei (16 of 23 ?) 2020 plaatsvindt.
…dat zeker van Amsterdam die open sollicitatie onbegrijpelijk is vindt menig marketingdeskundige waaronder Stephen Hodes, in de Telegraaf „De stad heeft altijd geroepen het toerisme terug te willen dringen. Dit geeft alleen maar veel meer drukte en toont dat die eerdere uitspraken van de gemeente Amsterdam voor de show zijn. Ze wil juist meer geld met toerisme verdienen. Maar het Songfestival kan beter ergens anders plaatsvinden.
…dat Duncan Laurence overigens naar Pinkpop komt. De winnaar van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv is de verrassende vervanger van First Aid Kit. Het Zweedse folkduo annuleerde onlangs het optreden tijdens de jubileumeditie in Landgraaf. Duncan treedt maandag 10 juni op tijdens de 50e editie van het oudste nog bestaande popfestival in de wereld.
…dat we terug keren naar de drukke jaar-agenda volgend jaar: in mei 2020 Nederland ook nog 75 jaar bevrijding viert . Met evenementen als dodenherdenking, Bevrijdingsdag en dan is ook weer de op tv wereldwijd enorm goed bekeken Champions League-finale wordt het flink puzzelen om tot een datum voor het Songfestival te komen. 16 en 23 mei lijken de meest voor de hand liggende data. De politie gaat daarom met de verschillende gemeentedriehoeken om de tafel zitten. „Zodat niet alles op precies dezelfde dag in dezelfde stad plaatsvindt”, zegt een woordvoerde
..dat de agenda 2020 nog meer nationale aktiviteiten telt , zoals in mei de Grand Prix in Zandvoort (terug na 35 jaar), verder de internationale Invictus Games (500 ex-militairen) in het Haagse Zuiderpark (2e week mei), dan ook nog het EK voetbal van 14-27 juni : dat is met 3 wedstrijden in de Amsterdamse Johan Cruijff-arena in augustus, en ook us weer Sail Amsterdam met zeer veel bezoekers (12-18 aug). Genoeg te doen dus.
…dat we terug keren naar nu: thans geven we enkele uitgaanstips voor dit weekeinde. Zo is er de Taptoe Roermond komende zaterdag 1 juni, aanvang 19.30 uur . De taptoe is op de Markt in Roermond met deelname van 5 korpsen waaronder enkele bekende landelijke en uit onze eigen gemeente Excelsior uit Montfort en verder ook uit de regio nog “Haelen”. De staanplaatsen zijn gratis. Zitplaatsen op de tribune kosten 20 euro en in voorverkoop 17,50 euro; kaarten daarvoorzijn verkrijgbaar bij de VVV Roermond, Peters Brouwers Schadeherstel in Maasniel en Hamers Optiek Roermond.
…dat een andere tip is: de Hemelvaartsbraderie in Vlodrop as donderdag. Ook dit jaar weer in het centrum van het dorp. Maar het is tevens ook een jaarmarkt en de nieuwe organisator heeft gezegd dat er zeker meer dan 100 tot 150 stands zijn
…dat zaterdag 1 juni ook een belangrijk sportcompetitie eindigt en natuurlijk op tv te volgen is: dat met een van onze bekendste en sympathiekste profvoetballers: iVirgil van Dijk. Hij bereidt zich met zijn club Liverpool voor op de Champions League-finale van zaterdag 1 juni. Tottenham Hotspur is dan in het Wanda Metropolitano in Madrid de tegenstander. De Nederlandse verdediger blikt in een groot interview met de krant The Guardian vooruit op de finale en vertelt onder andere iovdr zijn carrière tot nu toe en zijn bijna-transfer in het verleden naar Ajax. Toen gaf de Ajax-directie de voorkeur aan een andere speler…
…dat Van Dijk met de persoonlijke titel ‘PFA Player of het Year ‘op zak Liverpool met liefst 97 punten in de nationale competitie gidste.. Voldoende voor de titel in de National Laege was het echter niet. Die ging naar Manchester City, dat 1 (!) punt meer verzamelde.
…dat winst in de Champions League zaterdag zou het seizoen van The Reds toch nog een gouden randje geven. Of in elk geval een seizoen met eremetaal. Een nederlaag tegen de Spurs (die -zoals bekend – in de allerlaatste seconden Ajax uitschakelden) daarentegen zou een enorme domper zijn. Zeker na de nederlaag in de Champions League-finale tegen Real Madrid vorig seizoen.
…dat we besluiten met een Kiek Toen-foto: dit is een foto die toegestuurd is met de vraag: dit is een beeld van de Textielfabriek Posterholt: wat werd hier eigenlijk gemaakt?. Volgende keer komen we hierop terug.
…dat we besluiten met dialect uit Postert eo: partuusjkus-gewaer ( = klappertjes-pistool); eine wezel zit gaer truuk (= een bangerik is gauw opgejaagd) botter-milk ( = karnemelk); sjuuns (= schuin); dae is doerein ( = hij is in de war), ein verke oeterein doon (= een varken uitbenen).
( Copyright en samenstelling: Jacques Biermans