porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 8, 2016 12:08 pm Lees verder →

Wist u…( week 23 in 2016)

O

Wist u…

…dat in dit Journaal in de zomerperiode elke week een toeristische tip verschijnt
…dat die deze week gaat over twee zaken: eerst een schemerwandeltocht
..dat die vrijdagavond 10 juni is van 21.00-23.00 uur over de Meinweg met een gids; kosten 7 euro en 4 euro kinderen tot 12 .Info en reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/meinwegavondwandeling
…dat de andere tip gaat over het Cuypersweekend komende zaterdag en zondag, met oa gratis Cuypershuis-bezoek en divese activiteiten oa op kasteel Aerwinkel ( ontworpen door Cuypers) , het oude raadhuis thans VVV in Stevensweert ( idem); meer info op de site van het Cuypershuis en komende dagen via www.roerdaljournaal.nl
…dat lief en leed ook in de sport dicht bij elkaar liggen: het eerste team van PSV35/Vlodrop is zondag jl. in het eerste fusie-seizoen gedegradeerd.
…dathet beslissingsduel tegen het Roermonds spc Leeuwen 2x werd verloren: vorige week met 2-3 (thuis) en
Zondag jl nog met duidelijkere cijfers:4-1 in Leeuwen. Leeuwen voetbalt nu in derde klasse vanaf 2016
…dat houdt in dat de fusieclub volgend seizoen een nieuwe start in de vierde klasse mag maken en dat onder de nieuwe fusienaam: Oranje Blauw 15.
…dater misschien wat tranen van verdriet bij het eerste team zijn, na enkele jaren verblijf in de derde klasse en zelfs daarvoor even in de tweede klasse , maar men nu alles op alles gaat zetten om zich minimaal royaal te handhaven op het 4de klasse niveau en mischien meer..
…dat er daarentegen felicitaties en tranen van vreugde waren op dezelfde dag voor het tweede team van Oranje Blauw 15 : in een zwaar bevochten duel tegen DESM2 uit Moesel-Weert wisten zij na penalties promotie af te dwingen naar de tweede reserve-klasse: proficiat!

..dat we onze EK-voorbeschouwing van vorige weken vervolgen met het derde deel van ons EK-drieluik

…dat deze week het EK op 10 juni start waarbij voor het eerst 24 landen meedoen, waaronder 5 debutanten

…dat Albanie, Noord-Ierland, Slowakije, Wales en IJsland voor het eerst er bij zijn en dat brengt het aantal landen dat ooit heeft meegedaan aan het EK op 36.

.. .dat het voor Albanië en IJsland bovendien het eerste grote toernooi ooit wordt; Slowakije (2010), Wales (1958) en Noord-Ierland (1958, 1982, 1986) waren al eens aanwezig op een WK.

…dat 4 jaar geleden bij het EK kwam alleen gastland Oekraine voor het eerst in actie op een eindtoernooi.In 2004 waren gastland Oostenrijk, Letland en Polen de debutanten, in 2000 mochten Noorwegen, Servie en Montenegro (eerder al actief als Joegoslavie) en Slovenie voor het eerst aan een EK proeven en in 1996 debuteerden Bulgarije, Kroatie, Rusland (eerder al actief als de Sovjet-Unie en GOS), Tsjechie, Turkije en Zwitserland.

…daarbij moet worden aangetekend dat er nu acht landen meer mee doen dan op die vier toernooien. Bij het eerste EK in 1960 waren er maar vier deelnemers. In 1980 werd dat verhoogd naar acht, waarna er vanaf 1996 met zestien teams werd begonnen.

…dat we nu even kijkeN naar enkeke landen-feiten
die in tegenstelling tot Nederland wel op dit (15de) EK mogen uitkomen

….dat Duitsland aan zijn twaalfde EK op rij begint, waarmee het recordhouder is. De ‘Mannschaft’ miste alleen de eerste drie Europese kampioenschappen in 1960, 1964 en 1968.

…dat Nederland op zeven EK’s op een rij stond, maar Oranje wist zich dus deze keer in een poule met IJsland, Tsjechië, Turkije, Kazachstan en Letland niet te kwalificeren…
…dat met Nederland, Denemarken en Griekenland zijn er drie voormalig Europees kampioenen niet aanwezig in Frankrijk. Spanje won de laatste twee EK’s en is er in Frankrijk voor de tiende keer bij

…dat van de 24 geplaatste ploegen Hongarije het langst afwezig was op een EK. De nummer twee van de WK’s van 1938 en 1954 kwalificeerde zich in 1972 voor het laatst voor het continentale kampioenschap.

…dat vorige week in het Journaal het hele wedstrijdschema stond in Wist u.., ( en deze week dinsdag op www.roerdaljournaal.nl herhaald is)met de poule-indeling ,tijden enz

…dat – zoals bekend-,de nummers een en twee van iedere groep door gaan de achtste finales, net als de vier beste nummers drie (en vanaf dan geldt: wie verliest kan direct naar hui) en de finale is na meer dan 50 wedstrijden oo dit EK is op zondag 10 juli om 21 uurin Parijs.
…dat we -bij afwezigheid van Nederland – in onze derde voorbeschouwing op rij naar onze buurlanden kijken
…dat Belgie het bijvoorbeeld niet heeft getroffen: in een zware poule geloot heeft met Italie, Zweden en Ierland; de Belgische coach houdt vol dat het eerste duel tegen Italie bepalen is.

…dat wereldkampioen Duitsland nogal wat onzekerheden telt maar in een op het oog makkelijke poule zeker verder moet komen. Polen lijkt daarbij een van de moeilijkste tegenstanders en Oranje oefende tegen dit team onlangs en kwam uit op een gelijkspel. In de kwalificatie kwamen de buren elkaar ook tegen: Polen won in Warschau met 2-0, waarna Duitsland in Frankfurt met 3-1 revanche nam.
…dat titelhouder Spanje, dat vier jaar geleden in de finale met 4-0 won van Italië, is gekoppeld aan Turkije, Tsjechie en Kroatie
…dat Frankrijk het toernooi opent as vrijdag 10 juni in Parijs tegen Roemenie en verder speelt tegen Albanie en Zwitserland. De Franse bondscoach Didier Deschamps treft in Albanië en Zwitserland twee oude bekenden.

….dat we besluiten met Posters dialect: sjtinke 7 oere in de windj (= als een otter stinken); vergreumele (= verprutsen; klein maken); emes verrasje mit nuujoar( = nieuwjaar wensen); sjlieps binge ( = das strikken); deensmaat (= huishoudster); emes sjnutte ( = afsnauwen; milder: terecht wijzen).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).
—–

Verstuurd vanaf mijn iPadPpPosted in: algemeen